Ja w niedzielę uwielbiam a wybór jest taki,że niekoniecznie musi paść na surową rybkę czy owoce morza, które notabene też uwielbiamJa jadłam ostatnio sushi bo tez uwielbiam, ale grillowane i krewetka w temperę.
reklama
Margeritka już 3 tyg. temu mi się przesunąl na tego 14 ale jeszcze nie brałam tego pod uwagę, postanowiłam zawierzyć kolejnej wizycie no i na razie wg USG termin się utzrymuje. Moje dwie córcie urodziłam bliżej terminu USG niż miesiączki więc tak sobie myślę,że jednak będzie ten środeczek lipca a nie koniec@Iwona35,fajnie, ze wszystko ok super, a termin to pewnie, bo teraz to na kazdej wizycie bedzie ciut inaczej wychodzil
@julita1212, a ja chleje, z dwie butelki wody mineralnej dziennie.
@Zielona_stokrotka, uk?
@doris: sonoline B, zamówiona
@olcia9250, super! warto, poznasz inne mamy, a cwiczenia oddechowe mozna na yutube tez pocwiczyc, ale w realu to zawsze inaczej
@papagena, wow! super! mi sie kiedys marzyly blizniaki.
witamy nowe mamusie, napiszcie cos wiecej o sobie
opisalam dzisiejsze rozczarowanie NFZ wizyta. ide chlipac w poduszke i czkem na prywatna wizyte.
a jeszcze a propo jedzenia
wedzony losos jest suorwy, dlatego nie powinno sie. surowych ryb, wedzonych ( po proces wedzenia nie rozklada bakterii) jak i niepasteryzowanego mleka.
nie jem tez owocow morza.
Kochana Twój mąż to światowiec W Chinach to kwiat slubny. Ja je uważam za przepiekneDziewczyny wiem o czym piszecie bo moj swojego czasu kupował mi wiecznie chryzantemy!!! Taki dumny był ze kupuje mi kwiatki bez okazji a mnie głupio było powiedziec, ze sa brzydkie w koncu poprosiłam przyjaciółkę zeby raz głośno powiedziała ze chryzantemy to kwiaty pogrzebowe i troche pomogło. Teraz zdarzają sie tylko w bukietach [emoji23]
Jak południowy parapet to odpada, Storczyk nie przepada za pełnym słońcem ale znam też wyjątkiU mnie wszystkie storczyki padły, nie wiem czy mój parapet im nie pasuje czy to kwestia moich umiejętności ogrodniczych
Ale mam w planach po przeprowadzeniu się na nasze mieszkanie jeszcze raz sprobowac z hodowlą
Moja koleżanka urodziła niedawno chlopca, a prawie całą ciążę jej lekarz mówił że to dziewczynka, dopiero na ostatnich usg ktos się dopatrzyl pitolka
Nadrobiłam
Zostawić Was na pól dnia...
MNie wzięło na czerwony barszczyk, zwłaszcza,że córki też uwielbiają, ale tym krupnikiem tak pokusiłyście, że pewnie będzie następny w kolejce
No i ja też nie dostałam jeszcze kwiatka, ale tak sobie myślę, że ten mój mąż załączył sobie taką psychiczną asekurację i po tych wszystkich naszych wcześniejszych historiach nie chciał się przywiązywać zbyt szybko do Fasolki. Myślę, że teraz już nadszedl czas na przywiązanie i kwiatka, muszę go zmotywować
Zostawić Was na pól dnia...
MNie wzięło na czerwony barszczyk, zwłaszcza,że córki też uwielbiają, ale tym krupnikiem tak pokusiłyście, że pewnie będzie następny w kolejce
No i ja też nie dostałam jeszcze kwiatka, ale tak sobie myślę, że ten mój mąż załączył sobie taką psychiczną asekurację i po tych wszystkich naszych wcześniejszych historiach nie chciał się przywiązywać zbyt szybko do Fasolki. Myślę, że teraz już nadszedl czas na przywiązanie i kwiatka, muszę go zmotywować
mamawiki32
Fanka BB :)
Mój mąż jest tak dumny z siebie, że za pierwszym razem "strzelił gola" że chyba ode mnie oczekuje jakiegoś orderu
Zielona_stokrotka
Zielona_stokrotka witaj na warzywach i owocach nie ma toksoplazmozy ta chroba mozna zarazic sie głównie od kotów
I pamiętaj ze im wiecej starasz sie zyc w czystym środowisku tym gorzej dla Ciebie do wszystkiego trzeba podchodzic z umiarem
Zielona_stokrotka a gdzie mieszkacie? U mnie tez nie ma (mieszkam w Grecji) tu je sie normalnie po porodzie, dopiero jak sie cos zaczyna dziac z dzieckiem to szuka sie przyczyny i z tego co widze w Polsce polozne tez coraz czesciej mowia by tak robic
Mieszkamy w Danii Tak, u nas w zasadzie nie ma nakazow i zakazow, kaza jesc to, na co ma sie ochote.. Karmiace tez maja jesc wszystko, a zywienie niemowlat jest w ogole "szalone" w porownaniu do tego, jakie sa polskie zalecenia. Tak, co kraj, to obyczaJ, a w Polsce wyjatkowo mocno dmucha sie na zimne ( moze i slusznie, moze nie, nielatwo ocenic ).
Co do tego "czystego srodowiska", to bym nie przesadzala Owszem, schizuje z wieloma rzeczami, odkazam, parze, mroze... Ale w tej panice, nie ruszam rowniez srodkow czystosci Zatem czysto u nas na pewno nie jest Mamy, hmm, jakby to nazwac.. Odpowiednia dawke naturalnej mikroflory w domu
a to jak mójMój mąż jest tak dumny z siebie, że za pierwszym razem "strzelił gola" że chyba ode mnie oczekuje jakiegoś orderu
MalinowaMarta
MamaWiki dobre! No nie myślcie dziewczyny, że ten mój taki wspaniałomyślny - przecież pierwszego sama sobie wybrałam a o dzisiejszym to mu wczoraj wypomniałam... Ze za synka sie należy az zrobiłam mu zdjęcie na pamiątkę ale taka jestem szczera ze juz mu powiedziałam ze mi sie nie podoba ale doceniam gest i ze w nowym mieszkaniu zamieszka na balkonie Haha!
Załączniki
reklama
Zielona_stokrotka
zielona zazdroszczę Danii bo ja się w niej zakochałam szczególnie plaża Romo.... pięknie
Dziekuje Choc ja, po latach, to juz tak srednio
Moj nie kupuje mi slodyczy, bo wie, ze nie zjem, czasem ciastka z kremem przyniesie, ale to tez glownie dla siebie Taki romantyzm XXI w