reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
@Iwona35,fajnie, ze wszystko ok :) super, a termin to pewnie, bo teraz to na kazdej wizycie bedzie ciut inaczej wychodzil

@julita1212, a ja chleje, z dwie butelki wody mineralnej dziennie.

@Zielona_stokrotka, uk?

@doris: sonoline B, zamówiona

@olcia9250, super! warto, poznasz inne mamy, a cwiczenia oddechowe mozna na yutube tez pocwiczyc, ale w realu to zawsze inaczej

@papagena, wow! super! mi sie kiedys marzyly blizniaki.
witamy nowe mamusie, napiszcie cos wiecej o sobie

opisalam dzisiejsze rozczarowanie NFZ wizyta. ide chlipac w poduszke i czkem na prywatna wizyte.

a jeszcze a propo jedzenia
wedzony losos jest suorwy, dlatego nie powinno sie. surowych ryb, wedzonych ( po proces wedzenia nie rozklada bakterii) jak i niepasteryzowanego mleka.
nie jem tez owocow morza.
Margeritka już 3 tyg. temu mi się przesunąl na tego 14 ale jeszcze nie brałam tego pod uwagę, postanowiłam zawierzyć kolejnej wizycie no i na razie wg USG termin się utzrymuje. Moje dwie córcie urodziłam bliżej terminu USG niż miesiączki więc tak sobie myślę,że jednak będzie ten środeczek lipca a nie koniec :)

Dziewczyny wiem o czym piszecie bo moj swojego czasu kupował mi wiecznie chryzantemy!!! Taki dumny był ze kupuje mi kwiatki bez okazji a mnie głupio było powiedziec, ze sa brzydkie :p w koncu poprosiłam przyjaciółkę zeby raz głośno powiedziała ze chryzantemy to kwiaty pogrzebowe i troche pomogło. Teraz zdarzają sie tylko w bukietach [emoji23]
Kochana Twój mąż to światowiec:) W Chinach to kwiat slubny. Ja je uważam za przepiekne:)

U mnie wszystkie storczyki padły, nie wiem czy mój parapet im nie pasuje czy to kwestia moich umiejętności ogrodniczych :p
Ale mam w planach po przeprowadzeniu się na nasze mieszkanie jeszcze raz sprobowac z hodowlą :)
Moja koleżanka urodziła niedawno chlopca, a prawie całą ciążę jej lekarz mówił że to dziewczynka, dopiero na ostatnich usg ktos się dopatrzyl pitolka :p
Jak południowy parapet to odpada, Storczyk nie przepada za pełnym słońcem ale znam też wyjątki:)

Nadrobiłam:)
Zostawić Was na pól dnia...

MNie wzięło na czerwony barszczyk, zwłaszcza,że córki też uwielbiają, ale tym krupnikiem tak pokusiłyście, że pewnie będzie następny w kolejce:)
No i ja też nie dostałam jeszcze kwiatka, ale tak sobie myślę, że ten mój mąż załączył sobie taką psychiczną asekurację i po tych wszystkich naszych wcześniejszych historiach nie chciał się przywiązywać zbyt szybko do Fasolki. Myślę, że teraz już nadszedl czas na przywiązanie i kwiatka, muszę go zmotywować:)

Zielona_stokrotka witaj :) na warzywach i owocach nie ma toksoplazmozy ;) ta chroba mozna zarazic sie głównie od kotów ;)
I pamiętaj ze im wiecej starasz sie zyc w czystym środowisku tym gorzej dla Ciebie ;) do wszystkiego trzeba podchodzic z umiarem :)

Zielona_stokrotka a gdzie mieszkacie? U mnie tez nie ma (mieszkam w Grecji) tu je sie normalnie po porodzie, dopiero jak sie cos zaczyna dziac z dzieckiem to szuka sie przyczyny ;) i z tego co widze w Polsce polozne tez coraz czesciej mowia by tak robic :)

Mieszkamy w Danii :) Tak, u nas w zasadzie nie ma nakazow i zakazow, kaza jesc to, na co ma sie ochote.. Karmiace tez maja jesc wszystko, a zywienie niemowlat jest w ogole "szalone" w porownaniu do tego, jakie sa polskie zalecenia. Tak, co kraj, to obyczaJ, a w Polsce wyjatkowo mocno dmucha sie na zimne ( moze i slusznie, moze nie, nielatwo ocenic ).

Co do tego "czystego srodowiska", to bym nie przesadzala ;) Owszem, schizuje z wieloma rzeczami, odkazam, parze, mroze... Ale w tej panice, nie ruszam rowniez srodkow czystosci ;) Zatem czysto u nas na pewno nie jest :D Mamy, hmm, jakby to nazwac.. Odpowiednia dawke naturalnej mikroflory w domu ;)

MamaWiki dobre! No nie myślcie dziewczyny, że ten mój taki wspaniałomyślny - przecież pierwszego sama sobie wybrałam a o dzisiejszym to mu wczoraj wypomniałam... Ze za synka sie należy :) az zrobiłam mu zdjęcie na pamiątkę ale taka jestem szczera ze juz mu powiedziałam ze mi sie nie podoba ale doceniam gest :) i ze w nowym mieszkaniu zamieszka na balkonie Haha!
ImageUploadedByForum BabyBoom1452637558.286467.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1452637558.286467.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1452637558.286467.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 164
reklama
Do góry