reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Mi mój też sporadycznie kupuje ;) zamówiłam dziś monitor tętna płodu :) nawet po fajnej cenie udało się kupić. Będę spokojniejsza.

reklama
Mamawiki32 padlam!!!! Moj chyba mysli tak jak Twoj hahaha tez strzelil gola za pierwszym razem i chodzi dumny jak paw :p ciekawa jestem jak to bedzie tym razem, po pierwszym porodzie nie przyniosl kwiatka ani nic.. pozniej mu mowila ze mi przykro bylo, ciekawe czy zapamnietal... o tesciow za to dostalam sliczny zloty pierscionek w podziekowaniu za wnuka ;) piekny upominek.. ciekawe czy za drugiego wnuka tez cos dostane :p

Zielona_stokrotka ooo Dania.. tam mnie jeszcze nie bylo ;) ja za to caaalkiem w dole europy :) u mnie jest identycznie jak u Ciebie z jedzeniem w ciazy, odzywianiem się podczas karmienia i karmienie niemowlat.... siostra jak uslyszala co dostalam po porodzie do jedzenia to sie za glowe zlapala, a jak przyszlo do rozszerzania diety malego to tez w szoku byla :)
Moje zdanie jest takie ze w PL ciut przesadzaja z tym dmuchaniem na zimne chocby z tego wzglegu iz dziecko poznaje smaki juz w brzuchu matki, jezeli będziemy sie ograniczac to dla mnie logiczne jest to ze dziecko jest bardziej narazone na alergie albo
na to by zostać niejadkiem ;)

Chemii tez ostatnio unikam bo mi smierdzi ;) przecieram octem wszystko :) dobry i tani sposob :p

Mamawiki to fakt :) moja mama np dowiedziała sie w 6 miesiącu ciazy ze jest w ciazy z moja siostra :) miala nieregularne miesiaczkowanie do tego powiedziano jej ze dzieci nie będzie mogla mieć, moj tato odkryl ze moja mama w ciazy jest, po piersiach poznal :)

Sarka2016 niestety nie pomoge bo nie mam problemu ze szczotkowaniem zebow a tez mam elektryczna.

Witam Was w srodowy poranek :)
Ja zaraz rozpoczne produkcje obiadu by mieć pozniej z glowy caly dzien :)

ja podchodzę do tematu jak fazerka, uważam,że smaków dziecko uczy się już w naszym brzuszku.
Poza mięsem surowym, serami pleśniowymi, owocami morza, typowo surowym jajem (nie na wolno), alkoholem i wszelkimi lekami poza witaminami, nawet w przypadku ostrych bóli głowy czy kłuciem podbrzusza, nie biorę absolutnie żadnych przeciwbólowych, jem wszystko i pije wszystko tylko z umiarem, no chyba ,że mój apetyt na to nie pozwala bo np słodkie odrzucił sam z siebie i nie wiem dlaczego jogurty też

Witam
tylko na moment się wtrącę co do jedzenia
moją Majkę rodziłam w Hiszpanii w szpitalu na obiad dostałam kurczaka smażonego z frytkami do tego pomarańczę w ciąży ni nie mówiono że nie mogę jeść
z Lilianką zajadałam sie serem pleśniowym jadłam go naprawdę dużo i teraz się zastanawiam czy czasem on nie zaszkodził bo ciąża była prawie cały czas książkowa a w pewnym momencie coś przestało się rozwijać
więc teraz uważam co jem choć wiadomo nie przesadzam

reklama
Witajcie dziewczyny:) ja już w pracy:) śniegu już nie ma szczerze mówiąc brakuje mi troszkę już słoneczka:-D co do kwiatków to mój mąż czasami mi kupuje tzn od święta na walentynki na imieninki na urodzinki...tak bez okazji to zadkooooooooooooooooooooooooo chyba ze coś zbroi;) To miłego dzionka Wam życzę:)

Do góry