reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mi mój też sporadycznie kupuje ;) zamówiłam dziś monitor tętna płodu :) nawet po fajnej cenie udało się kupić. Będę spokojniejsza.

reklama
Mamawiki32 padlam!!!! Moj chyba mysli tak jak Twoj hahaha tez strzelil gola za pierwszym razem i chodzi dumny jak paw :p ciekawa jestem jak to bedzie tym razem, po pierwszym porodzie nie przyniosl kwiatka ani nic.. pozniej mu mowila ze mi przykro bylo, ciekawe czy zapamnietal... o tesciow za to dostalam sliczny zloty pierscionek w podziekowaniu za wnuka ;) piekny upominek.. ciekawe czy za drugiego wnuka tez cos dostane :p

Zielona_stokrotka ooo Dania.. tam mnie jeszcze nie bylo ;) ja za to caaalkiem w dole europy :) u mnie jest identycznie jak u Ciebie z jedzeniem w ciazy, odzywianiem się podczas karmienia i karmienie niemowlat.... siostra jak uslyszala co dostalam po porodzie do jedzenia to sie za glowe zlapala, a jak przyszlo do rozszerzania diety malego to tez w szoku byla :)
Moje zdanie jest takie ze w PL ciut przesadzaja z tym dmuchaniem na zimne chocby z tego wzglegu iz dziecko poznaje smaki juz w brzuchu matki, jezeli będziemy sie ograniczac to dla mnie logiczne jest to ze dziecko jest bardziej narazone na alergie albo
na to by zostać niejadkiem ;)

Chemii tez ostatnio unikam bo mi smierdzi ;) przecieram octem wszystko :) dobry i tani sposob :p

Mamawiki to fakt :) moja mama np dowiedziała sie w 6 miesiącu ciazy ze jest w ciazy z moja siostra :) miala nieregularne miesiaczkowanie do tego powiedziano jej ze dzieci nie będzie mogla mieć, moj tato odkryl ze moja mama w ciazy jest, po piersiach poznal :)

Sarka2016 niestety nie pomoge bo nie mam problemu ze szczotkowaniem zebow a tez mam elektryczna.

Witam Was w srodowy poranek :)
Ja zaraz rozpoczne produkcje obiadu by mieć pozniej z glowy caly dzien :)

ja podchodzę do tematu jak fazerka, uważam,że smaków dziecko uczy się już w naszym brzuszku.
Poza mięsem surowym, serami pleśniowymi, owocami morza, typowo surowym jajem (nie na wolno), alkoholem i wszelkimi lekami poza witaminami, nawet w przypadku ostrych bóli głowy czy kłuciem podbrzusza, nie biorę absolutnie żadnych przeciwbólowych, jem wszystko i pije wszystko tylko z umiarem, no chyba ,że mój apetyt na to nie pozwala bo np słodkie odrzucił sam z siebie i nie wiem dlaczego jogurty też

Witam
tylko na moment się wtrącę co do jedzenia
moją Majkę rodziłam w Hiszpanii w szpitalu na obiad dostałam kurczaka smażonego z frytkami do tego pomarańczę w ciąży ni nie mówiono że nie mogę jeść
z Lilianką zajadałam sie serem pleśniowym jadłam go naprawdę dużo i teraz się zastanawiam czy czasem on nie zaszkodził bo ciąża była prawie cały czas książkowa a w pewnym momencie coś przestało się rozwijać
więc teraz uważam co jem choć wiadomo nie przesadzam

reklama
Witajcie dziewczyny:) ja już w pracy:) śniegu już nie ma szczerze mówiąc brakuje mi troszkę już słoneczka:-D co do kwiatków to mój mąż czasami mi kupuje tzn od święta na walentynki na imieninki na urodzinki...tak bez okazji to zadkooooooooooooooooooooooooo chyba ze coś zbroi;) To miłego dzionka Wam życzę:)

Do góry