reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Marta, wstępnie powiedzieli, że kilka dni. Ale ja już tu siedziałam i po 3 tygodnie i wiem, jak wygląda wyjście (pewność, że wychodzisz masz dopiero trzymając w rękach wypis) więc się na nic nie nastawiam.

To, że nie mam na nic ochoty nie znaczy, że mało jem. Muszę jeść bo inaczej jest mi niedobrze ale nie powiem, zebym robila to ze smakiem... i dalej mam to obrzydlistwo w buzi.:/

reklama
Agnesdem mi np oliwka po dluzszym stosowaniu wysuszyla strasznie skórę.. pozniej doczytalam ze faktycznie oliwki wysuszaja skore...

A co do ryb to paluszki rybne raczej bym odradzala.. w Polsce ze świeżymi ciezko takze wszelkiego rodzaju mrozone ryby, jeżeli chodzi o filety rybne to pamiętaj by glazury suzej nie mialy bo to oznacza ze ryba ma więcej chemikali.. aaa oczywiście pangi nie kupuj!

Malinka jak tam u Was?

Zielona_stokrotka witaj :) na warzywach i owocach nie ma toksoplazmozy ;) ta chroba mozna zarazic sie głównie od kotów ;)
I pamiętaj ze im wiecej starasz sie zyc w czystym środowisku tym gorzej dla Ciebie ;) do wszystkiego trzeba podchodzic z umiarem :)

Agnesdem a dlaczego niby nie mozna slonego popcornu? Ze wzgledu na sol? W normalnych iloscisch sol nie zaszkodzi :) zdrowy rozsadek to podstawa..

Co do jajek to ja dzis na kolacje zjadlam przepyszne jajka po wiedensku ;) gotowaly sie trzy minuty wiec wszystkie bakterie zostaly zabite wiec nie rozumiem tez dlaczego nie mozna jesc jajek na miekko ;)

Zielona_stokrotka a gdzie mieszkacie? U mnie tez nie ma (mieszkam w Grecji) tu je sie normalnie po porodzie, dopiero jak sie cos zaczyna dziac z dzieckiem to szuka sie przyczyny ;) i z tego co widze w Polsce polozne tez coraz czesciej mowia by tak robic :)

Mendoza813 mialam taki porod jak Ty tylko udalo sie sn .... teraz modle sie bym najpierw miala rozwarcie a później skorcze ;)

Papagena witaj :) :) :) alez faaaaaajnie będziemy mieć lipcowe blizniaki :D gratuluję :)

Kamcia z tego co wiem to nie musisz byc naczczo

Dziewczyny bede robic jutro golabki, zawsze robie takie zbite/zwarte w srodku.. a tym razem mam ochote na takie bardziej mieksze w srodku, ktora takie robi i zdradzi mi tajemnice dlaczego takie wychodza?

Z okazji ciazy to wybrałam sobie sama! Mini storczyka tak mi pasował do pokoju córeczki Haha No nic po mojej myśli ;-)
U mnie wszystkie storczyki padły, nie wiem czy mój parapet im nie pasuje czy to kwestia moich umiejętności ogrodniczych :p
Ale mam w planach po przeprowadzeniu się na nasze mieszkanie jeszcze raz sprobowac z hodowlą :)
Moja koleżanka urodziła niedawno chlopca, a prawie całą ciążę jej lekarz mówił że to dziewczynka, dopiero na ostatnich usg ktos się dopatrzyl pitolka :p

Fazerkam Toksoplazmozą można się zarazić od zwierząt ale też od ziemi, surowego mięsa i przez nie umyte owoce i warzywa

Kitty jak mi pada storczyk to idzie do małego pokoju tam jest ich "umieralnia" i czekamy aż znów zakwitnie i tak się dzieje wtedy gdy jest już ładny to wraca na salony...

hej dziewczyny wróciłam z pracy narobiłam i padam ;)
jesteście szalone ;)

Jolcia gratuluję wizyty i córeczki ;))

Malinka daj znać co u Was? ;)

Kitty Malinowa ja wogole nie mam ręki do storczyków ;) hahaha sama już nie kupuje a jak dostane to 2 tyg i niestety ląduje mój storczyk w koszu;)

Papagena witaj ;)) i gratuluję bliźniaków marzylismy z mezem ze może nam też się uda;) a blizniaki macie w rodzinie czy jesteście po jakieś symulacji?;))

zielona zazdroszczę Danii bo ja się w niej zakochałam szczególnie plaża Romo.... pięknie ;)

co do jedzenie to ja staram się wszystko normalnie a szczerze to zdarza mi się jajko na miękko lub tymianek lub zioła ... ja uważam że wszystko w normalnych ilościach można aby nie przesadzić ;) cóż truskawki tez Lubie moja mama ciągle mi mówi ze truskawek mam nie jeść a ja jem ;))

co do kwiatów to mój mąż niestety jest praktyczny kupuje mi slodycze ;( a potem pół mi zjada ;) zielona stokrotka mój jest równie romantyczny co Twój ;ppp

Cześć dziewczyny! Jestem w 12t4d, termin na 23 lipca i chętnie dołączę do Was, zwłaszcza, że podczytuję Was od dłuższego już czasu :) Spodziewamy się bliźniąt - podobno dwaj panowie się szykują, ale to dopiero pierwsze prognozy z dzisiejszych prenatalnych. To moja pierwsza ciąża.
witaj:) Bliźniaki brzmi dumnie:)

reklama
Do góry