reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem w 12t4d, termin na 23 lipca i chętnie dołączę do Was, zwłaszcza, że podczytuję Was od dłuższego już czasu :) Spodziewamy się bliźniąt - podobno dwaj panowie się szykują, ale to dopiero pierwsze prognozy z dzisiejszych prenatalnych. To moja pierwsza ciąża.
Witaj :) ale swietnie, bliźniaki [emoji7][emoji7]

hejka :) A wy ciągle o jedzeniu i tylko smaki robicie :)

Co do Szkoły rodzenia polecam, przy pierwszej ciąży wiele się dowiedziałam, zwiedziliśmy nawet oddział na który później trafiłam. Dostaliśmy listę co zabrać, gdzie się zgłosić niby nic takiego ale jak łapie cię skurcz za skurczem i jesteś w stanie myśleć tylko o tym "o Bożę to JUŻ???!!!" wtedy dobrze wiedzieć gdzie co i jak :)

Papagena witaj :) Bliźniaki!! Podwójne szczęście :*

Lila ciężko czasem nadrobić tych stron przybywa w szybkim tempie hehehe

Narobilyscie mi ochoty :) zaraz zabieram się za leczo, bo chodzi za mną juz parę dni :p i chyba zrobię tez placki ziemniaczane, któraś mi ochoty narobiła :D
A co do innego jedzenia to lekarz mi powiedział, żebym nie jadła tylko surowego mięsa, ryb (a ile bym dała, żeby zjeść sushi!!! ;p) i jajek. A z resztą? Korzystać póki mogę :) Trzeba jeść z głową i umiarem i tyle :)
Miłego wieczoru kobietki!
Ja jadłam ostatnio sushi bo tez uwielbiam, ale grillowane i krewetka w temperę.

@Iwona35,fajnie, ze wszystko ok :) super, a termin to pewnie, bo teraz to na kazdej wizycie bedzie ciut inaczej wychodzil

@julita1212, a ja chleje, z dwie butelki wody mineralnej dziennie.

@Zielona_stokrotka, uk?

@doris: sonoline B, zamówiona

@olcia9250, super! warto, poznasz inne mamy, a cwiczenia oddechowe mozna na yutube tez pocwiczyc, ale w realu to zawsze inaczej

@papagena, wow! super! mi sie kiedys marzyly blizniaki.
witamy nowe mamusie, napiszcie cos wiecej o sobie

opisalam dzisiejsze rozczarowanie NFZ wizyta. ide chlipac w poduszke i czkem na prywatna wizyte.

a jeszcze a propo jedzenia
wedzony losos jest suorwy, dlatego nie powinno sie. surowych ryb, wedzonych ( po proces wedzenia nie rozklada bakterii) jak i niepasteryzowanego mleka.
nie jem tez owocow morza.

Dziewczyny a ja czuję że cały czas chudne :( nie wien co jesc. na kolacje kromki chleba i nic więcej nie mogę jeść. mówię sobie ze to dla dzieciątka no ale za nic nie mogę :(

Julka, ale jesli nie mozesz, to nie mozesz.. I kropka. A sok jakis ? Taki typu smoothie ? Albo owoce ? Serek wiejski? Ryz na mleku ? Przeciez nie musisz wcale w siebie chleba wciskac... ( prawie wcale nie ruszam ).

Margaritta, nie UK... Tak troche nietypowo, bo Dania :)

Malinka mam nadzieję, że z synkiem będzie dobrze.

Iwonaimaja my też dzisiaj pospałyśmy sobie dłużej:) Zazdroszczę już tych ruchów :D

MalinowaMarta
u mnie też dzisiaj krupnik :)

Zielona_stokrotka
witaj i spokojnej ciąży życzę :)

olcia
ja nie byłam w szkole rodzenia i jakoś nie czuję potrzeby zapisać się na kurs.

papagena
witaj. Super, ze będziesz mieć bliźniaki. A nie dalej jak wczoraj mówiłam, mężowi, że żadna na forum nie będzie mieć bliźniaków :D

Jolcia gratuluję córeczki :)

Dziewczyny powiedzcie mi czy idąc na badanie przeciwciał muszę być na czczo ? Zapomniałam zapytać o to lekarza :(

reklama
Mąż wrócił z kwiatkiem bo wczoraj mu coś dogryzłam, że nawet kwiatka nie dostałam z okazji synka... No to kupił dziś, ale powiem Wam szczerze, że masakra ten kwiat! Nie dość, że duży to doniczka jeszcze większa i ledwo mi sie mieści na parapecie, ale udaje zadowolona ach Ci faceci zero gustu [emoji12][emoji86]

Do góry