reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Doris ale mi narobiłas ochoty na ten detektor. To moja pierwsza ciąża ( odnoszona do 2- go trymestru), pierwsza niestety straciłam i wciaz jestem niespokojna. Moze taki detektor by mi pomógł. Poleciłabys jeden z dwóch ktore wymieniłaś? Znalazlam anglesound taki różowy. To jest ten ktory masz?

Podpowiesz mi mniej wiecej jak on działa? I czy jest bezpieczny dla malucha? Czy używa sie go w jakims odstępie czasu czy maluchowi on zupełnie nie szkodzi?

Ja mam teraz sonoline B, ma wyświetlacz, i jest dokładniejszy nić angelsound, szybciej i wcześniej można znaleźć serduszko. W poprzedniej donoszonej ciąży miałam angelsound, też był dobry ale ten chyba lepszy. Ja bez detektora byłabym częstym gościem na IP, co chwilę jeździłabym sprawdzać czy wszystko dobrze. A tak mam detektor, sprawdzam serduszko raz dziennie i to mi w zupełności wystarcza. Niektóre moje znajome sprawdzały 2-3 razy dziennie. Detektor nie jest szkodliwy, u nas w szpitalu sprawdzają tętno pacjentkom leżącym na oddziale co godzinę więc nie może to szkodzić.

Witam nową Mamę :-)

reklama
Tez się zastanawiam nad detektorem. tylkp nie wiem który jest w miarę dobry.
MONITOR TĘTNA PŁODU LUVION DOPPLER DELUXE-80 - ktoś miał może ten?

Kurde... Tak miałam ochotę na placki ziemniaczane, nawet starlam ziemniaki,czego niecierpie robić, ale ochotę miałam więc się poswiecilam i co? Smaża się a mi niedobrze... Aaa

Narobilyscie mi ochoty :) zaraz zabieram się za leczo, bo chodzi za mną juz parę dni :p i chyba zrobię tez placki ziemniaczane, któraś mi ochoty narobiła :D
A co do innego jedzenia to lekarz mi powiedział, żebym nie jadła tylko surowego mięsa, ryb (a ile bym dała, żeby zjeść sushi!!! ;p) i jajek. A z resztą? Korzystać póki mogę :) Trzeba jeść z głową i umiarem i tyle :)
Miłego wieczoru kobietki!

Załączniki

• 1452619049692.jpg
    1452619049692.jpg
    140,7 KB · Wyświetleń: 58
Melduje sie po wizycie. Termin dalej taki jaki był i według OM i według USG. Dzidzia sobie skakała w brzuszku ;)

Dziewczyny mam wazne pytanie czy wy uczestniczyłyscie w szkole rodzenia? Bo ja z pierwsza ciąża na to nie chodziłam ale poród przezyłam bardzo źle bóle były okropne i boje sie kolejnego porodu. Wiec moj ginekolog zaproponował mi szkołe rodzenia ze moze sie w ten sposób uspokoje psychicznie i lepiej sie do tego nastawie. Tylko tak jak nawet mówia ze te oddechy bardzo pomagaja, to ja mialam takie skurcze bolesne ze cały czas płakałam i nie myslalam o niczym innym tylko o tym zeby sie juz skonczyło. Czasem na skurczach przestawałam nawet oddychać zeby tak nie bolało :(

Melduje sie po wizycie. Termin dalej taki jaki był i według OM i według USG. Dzidzia sobie skakała w brzuszku ;)

Dziewczyny mam wazne pytanie czy wy uczestniczyłyscie w szkole rodzenia? Bo ja z pierwsza ciąża na to nie chodziłam ale poród przezyłam bardzo źle bóle były okropne i boje sie kolejnego porodu. Wiec moj ginekolog zaproponował mi szkołe rodzenia ze moze sie w ten sposób uspokoje psychicznie i lepiej sie do tego nastawie. Tylko tak jak nawet mówia ze te oddechy bardzo pomagaja, to ja mialam takie skurcze bolesne ze cały czas płakałam i nie myslalam o niczym innym tylko o tym zeby sie juz skonczyło. Czasem na skurczach przestawałam nawet oddychać zeby tak nie bolało :(
My chodziliśmy do szkoły rodzenia ale to tak od 28 tc.
Bardzo sobie chwale:)

reklama
Jolcia kciuki trzymam mocno napisz jak bedzie po.

Julita do szkoły rodzenia sie wybieram ale to bedzie moj pierwszy raz wiec niestety nic Ci nie poradZe. Moze warto sprobowac wszystkiego jesli tak ciezko było przy pierwszym porodzie.

Do góry