reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
zazdroszczę tej energii. Ja mam wrażenie, że mnie ogarnia jakąś depresja. Jestem tak strasznie znudzona swoim życiem, że za przeproszeniem zygac mi się chce.Generalnie życie mam jak w bajce...zdrowie, pieniądze, ostatnio z mężem mi się super układa a i tak mi źle :-(
Od 3 lat siedzę z dzieckiem w Norwegii, zabite dziurze gdzie mieszka tylko 3tys ludzi i jak tu funkcjonować. Jedyna moja rozrywka dotychczas była zabawa z Emilka 12h na dobę lub patrzenie przez okno.
Dzięki Bogu teraz już jestem więcej w PŁ niż tutaj bo inaczej by mnie rodzina odwiedzała w wariatkowie. Sorry ale musiałam gdzieś to z siebie wyrzucić....

zazdroszczę tej energii. Ja mam wrażenie, że mnie ogarnia jakąś depresja. Jestem tak strasznie znudzona swoim życiem, że za przeproszeniem zygac mi się chce.Generalnie życie mam jak w bajce...zdrowie, pieniądze, ostatnio z mężem mi się super układa a i tak mi źle :-(
Od 3 lat siedzę z dzieckiem w Norwegii, zabite dziurze gdzie mieszka tylko 3tys ludzi i jak tu funkcjonować. Jedyna moja rozrywka dotychczas była zabawa z Emilka 12h na dobę lub patrzenie przez okno.
Dzięki Bogu teraz już jestem więcej w PŁ niż tutaj bo inaczej by mnie rodzina odwiedzała w wariatkowie. Sorry ale musiałam gdzieś to z siebie wyrzucić....
Ewelina czasami właśnie taka samotność na obczyźnie jest najgorsza...
Co innego jak jedzie się większą grupą...rodzina...
Jeśli Ci to pomaga to pisz częściej co Ci sercu leży .

Ewelina ja długo mieszkałam w Hiszpanii wszyscy mi zazdroscili a ja miałam już dość bo byłam tam sama mąż wiecznie w pracy a ja z majka dzień wyglądał tak samo mąż szedł.do pracy a my z majka na plażę później na basen
Jak jeszcze Majki nie było to pracowałam ale w trakcie ciąży zostałam zwolniona

Iwonaimaja, a ja mam z kolei problem ze spanie, bo zasypiam, owszem ok 22ale budzę się po godzinie i potem spać nie mogę do 1-2 w nocy.
Błękitna, już jesteśmy w bezpieczniejszym czasie, najgorszy jest podobno 6,7,8 tc
Julita, miną w końcu te mdłości.

Tez słyszałam że po 9tc juz jest bezpieczniej. ja dziewczyny non stop jestem glodna, ale tak nienaturalnie, to nie jest głod taki jak sprzed ciąży, ciężko mi opisać to uczucie. i jedzenie tez nie snakuje tak jak przed ciąża. budzę się w nocy na siku i nie mogę zasnąć bp czuje ten dziwny głód, przegryze coś żeby zabić to uczucie i budzę się z mdłościami i dokładnie czuje to co jadlam w nocy. wszystko mi się przelewa w brzuchu. straszne uczucie. chciałabym juz poczuć normalny smak i zjeść coś z przyjemnością..

Tez słyszałam że po 9tc juz jest bezpieczniej. ja dziewczyny non stop jestem glodna, ale tak nienaturalnie, to nie jest głod taki jak sprzed ciąży, ciężko mi opisać to uczucie. i jedzenie tez nie snakuje tak jak przed ciąża. budzę się w nocy na siku i nie mogę zasnąć bp czuje ten dziwny głód, przegryze coś żeby zabić to uczucie i budzę się z mdłościami i dokładnie czuje to co jadlam w nocy. wszystko mi się przelewa w brzuchu. straszne uczucie. chciałabym juz poczuć normalny smak i zjeść coś z przyjemnością..
Odczuwam podobny głód

Cześć, witam się w nowym roku :-) mnie trochę jeszcze mdłości męczą, ale za to apetyt mam niesamowity. Boję się na wagę wejść :-(
Ewelinka, doskonale Cię rozumiem. My z mężem zaraz wracamy za granicę i jest tak jak mówisz, mąż w pracy a ja cały dzień z dzieckiem w domu. Mieszkamy w takiej wsi jakby i tam nawet za bardzo nie ma gdzie na spacer wyjść. Jeszcze to jest Finlandia i ludzi jak na lekarstwo, po pracy siedzą w domach, ciemno i chłodniej niż w Polsce. Depresja murowana :-( ale my tylko chwilowo na szczęście...

reklama
Dobry wieczór:)

Dziękuję Wam dziewczyny za słowa wsparcia :) u mnie drugi dzień bez wymiotow :) ale jestem nadal bardzo słaba i mam zawroty głowy no i nudności... cały dzień leze...
Wojtu mnie trochę denerwuje bo on myśli że ja to tak z wielką przyjemnością się wyleguje całymi dniami ...
Podobnie jak Julka non stop ssie mnie w żołądku... ale mogę jeść bardzo mało i minimum co godzinę... i wcale nie to na co mam ochotę :/ mleko z płatkami, kakao z bułką drożdżowa mi się śni... A mogę jeść chleb żytni lub trociny IG z mięsem i warzywami :/ zrobiłam sobie dziś sałatkę gyros i na szczęście cukier po niej ok :)

W drugiej ciąży można wcześniej odczuwać ruchu dziecka :) ja Ami jakoś zaczęłam czuć w 17tc :) teraz już z niecierpliwością czekam na to miłe uczucie :) ale jak Ami zaczela kopac i sie wiercic to czasem z bólu nie mogłam wytrzymać szalała tak ze cały brzuch mi falowal ;)

Idę na trzecią kolację i do spania :)

Dobrej nocy :)

Do góry