reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witajcie!

Ja również witam nowe lipcóweczki! :)

Madziolina, jak czytam o Tobie, to jakbym czytała o sobie - w pierwszej ciąży w ogóle się niczym nie przejmowałam, szłam przez nią jak burza, robiłam wszystko, łaziłam wszędzie. Myślałam, że tak samo będzie w drugiej, a tu rozczarowanie. Teraz też podchodzę bardziej z rezerwą do ciąży, ale przyznam, że z biegiem czasu już nie przeżywam takich stresów, jak idę do toalety.

Stoktotka, to straszne, co przeszłaś. Teraz będzie wszystko w najlepszym porządku ;)

Mamawiki, ja też już cichaczem oglądam na allegro różne maluśkie rzeczy :) I też jakoś męskie mi się głównie rzucają w oczy.

Hope, mój dziadek to miał dopiero babiniec - zmajstrował 5 córek i ani jednego syna.

Julka, trzymaj się, mdłości niedługo powinny minąć.

Ja dziś mam troszkę słaby nastrój. Wczoraj zmarł lider jednej z legendarnych rock'n'rollowych grup. Tak mi jakoś smutno, bo niestety muzycy tej generacji zaczynają się powoli sypać.

Aha, mam jeszcze pytanko - czy robicie badania krwi i moczu na każdą wizytę? Bo gin mi kazał zrobić badania typu hiv itd., a o tych nic mi nie mówił.

ja w pierwszej ciąży mieszkałam w Hiszpanii prawie całą ciążę kąpałam się w basenie opalałam się jedynie brzuch zasłaniałam chodziłam do jacuzzi
raz nawet w 6 miesiącu wchodziłam po schodach na 13 piętro bo prądu nie było i winda nie działała pod koniec miałam wysokie ciśnienie i podwyższony cukier urodziłam Majkę po terminie
a druga ciąża książkowa żadnych dolegliwości i skończyło się jak się skończyło

MARYNKA kochana czy Ty mnie pamiętasz z marcowek 2013? Twój nick ciągle mi chodził po głowie, skąd ja go kojarzę i teraz już jestem pewna :-)

panna migotka ja mam robić co wizytę mocz

ja jeszcze w łóżku leżę maz zajmuje się córka od rana (standard gdy ma wolne) a ja się bycze :-) ale głód mnie już z łóżka ściąga. Miłego dnia dla Was!

Witajcie :)

Stokrotka witaj, bardzo Ci współczuję straty Syneczka :(

Co do migreny to mi jedynie w szpitalu pomagali, odpykac od kilku lat bez ataków!

Ja dziś u diabetologa... mam troszkę stresa... będę tu dziś chyba do 15 bo tyle kobiet jest zapisanych... większość tutaj już z brzuszkiem... po 2, 3 miesiące do porodu... eh... dziewczyna w 6tc została skierowana do szpitala bo wymioty i wysokie cukry... mam nadzieję, że mi szpital nie grozi bo nie wyobrażam sobie tego!

Stoktotka wspolczuje :( nie wyobrazam sobie jak musi bolec strata dziecka i wiesz co? Podziwiam wszystkie mamy ktore przez to przeszły i daly rade!

Venicee niby bardzo kościelna babka a faktycznie tak jak piszesz... egoistka.. szukalam odpowiedniego slowa co by do niej pasowalo i Ty chyba trafilas w dziesiatke ;)

Marynka moja niby tez bardzo pomocna ale tak jak Twoja nadgorliwa i to baaardzo. Wyyyyluzuj bo przez stres mozesz plamic!

Madziolina_p dzieki Ci baaaardzo za ten post o piersiach! Mnie w poprzedniej ciazy w ogole nie bolaly.. w tej to jakas masakra i zastanawiałam sie czy to normalne...

Witajcie ja tez jeszcze w lozku sie bycze :D ale juz gloodna jestem i bede musiala wstac ;) rodzinka zbiera się na bazarek, a ja moze cos ogarnę :)

panna migotka mi ginekolog morfologię i mocz kazał zrobić na kolejna wizytę, tylko ja mam te cholerne liczne bakterie i PH kiepskie. W sumie posiew wyszedł ujemny i powiedział, że w ciąży to częsta przypadłość, ale kazał koniecznie zawalczyc o to PH (brać witaminę C i VitagynC dopochwowo na regulację flory bakteryjnej).
Stokrotka nie potrafie sobie wyobrazić tej straty, ale ciesze się, że teraz jestes tak pozytywnie nastawiona.
Jolcia nawet sie nie obejrzysz,a tobie tez zostanie 2 miesiące do porodu i wszystkie troski miną.

witam
Nawet pospałam ....ale i tak do lekarza z młodym za godzinę idę.
Maryńka pocieszę Cię...ze mnie takie coś 2 mce się leje ,non stop po trochu ....ponoć to lepsze niż żeby nie zalegało,oby tylko czerwone nie było. Wyluzuj co do teściowej bo nie warto sie denerwować ...
Iwona tez tak myślałam że mdłości za mną....wczoraj zapach kapuchy wyprowadził mnie z błędu...
Madziolina właśnie tak to jest ciaża każda inna jest ....jaki mamy wpływ na to co się dzieje-często żaden ;/
MamaWiki no może intuicja dobrze mówi? Ja przy Mikim trafiłam...teraz obstawiam kobitkę :D
Hope kobieto kiedy Ty w końcu odpoczniesz? :D w pracy już...
Julka a ty kiedy masz zamiar l4 wziąć? w pracy to wogóle mdłości to masakra...
PannaMigotka u mnie mocz na każdą wizytę a co drugą morfologię ...mam na poszczególne tygodnie rozpisane badania.
Jolcia napisz jak po wizycie !
Fazerka odpoczywaj :D i ciesz sie że siostra jeszcze jest .AAA i zakładaj temat naszych buziek :D

reklama
Witacie Dziewczęta
Ale mi dobrze się siedzi na L4, pełen komfort i luzik, mam czas na wszystko i mogę się wyspać, po nowym roku już nie bardzo bo Mała wraca do przedszkola.

Witam dzisiaj prenatalne nie śpię już od godziny

Witam nowe dziewczyny

Myślałam że już mdlosci minęły to wczoraj zaliczyłam wymioty wieczorem

Ja tez myślałam że minęły mdłości ale dziś rano znów przytulałam kibelek podczas mycia zębów. Dobrze, że to już zdarza się sporadycznie.
Trzymam kciuki za prenatalne!!!! O której masz?

Witam nowe dziewczyny. Kobitki każda która doświadczyła poronienia, straty dzidziusia to zawsze będzie w strachu. Ja sprawdzam codziennie czy piersi bola, podobno to dobry znak. Ja mam prenatalne po 11.01 wiec jeszcze trochę czekania...

U mnie ból piersi to wyznacznik że jest ciąża, niestety piersi bolały mnie zawsze jeszcze kilka dni po stracie wiec teraz nie sprawdzałam czy bolą. Teraz Zycie ratuje mi detektor :-). Bez niego chyba biegałabym co drugi dzień na IP.

Stoktotka, tez sporo przeszłaś, czemu urodziłaś przedwcześnie> Miałaś problem z szyjką?

Mamawiki, a ja teraz czułam że będzie Dziewuszka i jest! Taka kobieca intuicja, w poprzedniej szczęśliwej ciąży tez wiedziałam, że dziewczynka i lekarz potwierdził w 15 tc

Hope, widzę po suwaczku, że Twoja ciąża najstarsza wśród lipcówek, na kiedy masz termin? Kiedy idziesz na L4? A co do chłopca to przychodzi samo, dałabyś radę!

Julka89.89...współczuję, powinno Ci przejść niebawem.

Panna_migotka, ja zrobiłąm już wszystkie badania typu HCV, HIC, WR, tarczycowe itd a teraz na każdą wizytę to normalną (bo ja miałam usg co drugi tydzień) mam własnie robić morfologię i mocz.

Iwonaimaja...współczuję straty, ciąża donoszona prawie. Co się stało, że Lilianka odeszła, przepraszam, że pytam jak nie chcesz nie odpowiadaj

Ewelinka, Karolina85, Venicee i Reszta witajcie. Przepraszam jesli którejś nie wymieniałam ale jeste tutaj od wczoraj i jeszcze Was wszystkich nie znam :-(

Jolcia...masz cukrzycę ciążową? Ja tez już robiłam badania, glukozę z obciążeniem ale na szczęście jest ok

Fazerkamm..wysłałam info do listy na priv

Do góry