reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Karolina 85- wiadomo, ze kazda z nas ma inne smaki i kazda z nas przechodzi ciaze na swoj sposob ale wiesz co trafilam na swietnego lekarza i ostatnio jak u niego bylam to na prawde dlugo z nim rozmawialam bo mialam tyle nurtujacych pytan , a do tego w necie kazdy pisze inaczej. Powiedzial mi Tak:

Pani Agnieszko Ciaza to nie choroba to nie jest stan gdzie ma Pani sie stresowac co mozna czy nie mozna ze ma pani sobie odmawiac-sa jednak pewne rzeczy o ktorych nalerzy pamietac powinno sie pamietac ROZWAGA lepiej aby Pani jadla czesto a malo niz zeby sie napchac i za duzo. Najwazniejsze jest to aby przyjmowac duzoooo plynow woda podstawa- ok 2 litrow dziennie ale jesli Pani pije w ciagu dnia np kawe inke wode herbatke owocowa ale nie malinowa i nie czarna i nie zielona i do tego na obiad zupka to tez sa plyny wiec po prostu musi Pani sobie zaplanowac swoj jadlospis dzien. Wiec pytam sie dr bo uwielbiam krewetki czy moge jesc a on mowi oczywiscie w sosie czy zgrilowane mozna ale malze nie ostrygi nie sery plesniowe nie maliny tez nie i miod no ograniczyc starac sie unikac w tych pierwszych miesiacach bo MIOD jest slodki I MA TAKI SPECYFICZNY SMAK co moze uczulic dziecko. Wiec zeby dobrze sie rozwijalo i mialo dostarczane wszystkie witaminy w tych 1 miesiacach najwaznijeszych gdzie wszytsko sie rozwija powinno sie jesc na zmiane mieso ryba mieso ryba- pstragi,doraty,krewetki:)

sluchajcie to jak juz sa takie mocne zaparcia- a cisnac nie mozna to polecam lekarza jesli sliwki kefiry nie pomagaja i spacery to lekarz moze cos pomorze. A co do sylwestra to my tez w domciu pewnie jacys znajomi wpadna rodzinka...:) a co do KWASNEGO- to wiecie co no wlasnie u mnie jest tak delikatnie w lodowce zawsze jest w pogotowiu sloiczek ogorkow kiszonych i nie ukrywam ze chetnie je jem jedyne co ostatnio sie zastanawiam nad sledziami- bo podobno to jak je przygotowuja to po porstu masakra-pbrobka to sama chemia :/

no coooo Tyyyy jestes w 9 tygodniu i masz taki duzy brzuszek????????????????????????????????Moze blizniaki ale to tez za duzyy jak na ten tydzien hmm ciekawe

aaa sluchajcie POLECAM WAM RUMIANEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MA BARDZO DOBRE WLASCIWOSCI DLA MALENSTWA NAS USPAKAJA I LAGODZI JAKIES BOLE,DOLEGLIWOSCI......PIJE GO CODZIENNIE:)A LEKARZ JAK TO USLYSZAL POWIEDZIAL-I BARDZO DOBRZE:)

Też miałam jazdy z zaparciami....aż mi się słabo robiło ;/ Zrobiłam sobie kaszę gryczaną z warzywami ...i ulga przyszła ...Niestety hormony też swoje robią .
Agnes dobrze lekarz mówi ,nie napychac się....

reklama
MadziaG też tak miałam ;/ okropne uczucie się tak męczyć ....ale próbuj wszystkiego ,bo tydzień to za długo już...
Julita 2 tydz...o ja cie....

Do góry