reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Venice - a które te spodnie kupiłaś???

agnes - pisz ile chcesz ;-) W pierwszej ciąży brzuch wyszedł mi ok 15tygodnia.... Długo nie było widać ;-) Teraz mam brzuch, ale tłuszczowy.....i hormony popuściły mięśnie.

Olciak - jak tylko będziesz czuła ruchy, to się uspokoisz :-) na pewno :)

Cały dzień mnie mdli. Co za okropieństwo.... Ledwo moge coś przełknąć....

Karolina - a co z wynikami moczu???

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiulka no od dziewczyny z okolicy ,dresy z gumą ,w sumie wcale na ciążówki nie wyglądają...Ale teraz fajna wysprzedaż z C&A na necie -50%...ale gdzie tam za wczesnie na takie zakupy..

Cześć Dziewczyny. Ja też długo się nie odzywałam, ale po pracy przychodze wykończona, ledwo mam siły żeby się pójść okąpać (od 11 do 22 na nogach) :hmm: ale jeszcze tylko ten weekend przezyć i od 21 biorę L4 więc będę mieć wiecej czasu żeby coś napisać. agnesdeam ja też nie mam brzuszka ciążowego i też mnie to troszkę martwi czy fasolka prawidłowo rośnie, ale chba nie ma co się schizować bo podobno każda ciąża inna, ja też najchętniej badała bym się co tydzień żeby wiedzieć czy wszystko ok, ale gdyby tak było to chyba musiałabym wziąć kredyt :-D te wizyty tyle kosztują. Ale u mnie już w poniedziałek następna, tak się ciesze że zobaczę Fazolka. Jeśli chodzi o wsparcie partnera to mój daje mi ogromne, smiejemy się że oboje jesteśmy w ciąży, on prawie tak samo jak ja przeżywa wszystko, w poniedziałek nawet chce się zwolnić z pracy żeby pójść ze mna na badanie :-) :) Karolina_85 nie martw się na zapas, może to nic złego tylko jak najszybciej umów się na wizytę. Czy Wy też macie taki słaby apetyt? Ja już tak od kilku dni, choć powinno być lepiej bo to już 12 tydz, a mam wrażenie że u mnie coraz gorzej z tym :oo2:

Venicee ja tez w dresach chodze bo od poczatku brzuch mi wywalilo, ale mi to nawet przy okresie brzuch wywala jakbym w ciazy byla.. moj maz chyba ma takie samo podejscie jak Twoj :p niby to dobrze ze pozytywnie mysli ze wszystko bedzie dobrze i nie doszukuje się nieprawidlowosci ale mnie troche to wkurza :p juz mu mowilam ze musi sie bardziej martwic teraz o mnie bo tego potrzebuje :p to uwaga! Herbate rano zaczal mi robic :p niby pierdola ale zawsze cos :)

Fajnie macie z tymi mezami ;-) ja to się z moim przez ostatnie 14 dni widziałam 2 doby. chce mi się beczec i mam dość, bo o wszystko musze sama dbać. drugi dzień płacze a nie chce się denerwować i boje się o dziecko

Jeśli chodzi o mężów, to ja często mam ochotę swojego zamordować. Ale potem jakoś i tak okazuje się, że tym razem mu daruję. Ale jakoś oboje nie przeżywamy jeszcze ciąży, może dlatego, że nie dochodzi do nas do końca, bo ani nie mam objawów, a brzuch też jeszcze nie za wielki.
Karolina, co Ci wyszło w tym moczu? Mi wyszły obecne leukocyty, erytrocyty i jakieś nabłonki.
Julka, będzie dobrze, nie stresuj się, bo i tak nic to nie zmieni. A mąż ma zawsze taką pracę, czy to tylko chwilowe?
Fazerka, herbata to nie przelewki :biggrin2: Ale każdy mały gest cieszy.

Byłam dziś u endokrynologa, zwiększyła mi dawkę leku, bo tsh zaczęło iść w górę, co podobno jest normalne w ciąży, że dawki z upływem czasu robią się niewystarczające.
Poza tym dalej jestem zasmarkana i zakaszlana, już wszystko mnie boli od kaszlu, a nos mam czerwony jak wielki łuszczący się burak.

panna migotka zawsze był kierowca ale teraz zmienił firmę i jest tragiczna. proszę go od roku żeby się przekwalifikował ale nic z tego. myślicie że mogłam tym stresem zaszkodzić maleństwu ?

Witam Was ... Miałam cały dzień problem z załogowaniem .. Koszmar:)
Mi tez brzuch wyskoczył ...ale mój Krzysiek się śmieje ze naradzie to efekty ciąży ale spożywczej:p
Może i cos w tym prawdy jest bo więcej nadal ...
Co niestety wiąże się ze mam problem z posiedzeniami ... Macie może jakieś sposoby na zatwierdzenia? Sory ze o tym pisze ale juz nie wiem co robić...
Jeśli chodzi o ubrania to tez zakochalam się w dresach i mogę ich Nie zmieniać ..:)
Ja to wizytę mam dopiero 8.01 wiec usłyszeć fasoline dopiero po nowym roku :)
I niestety dopadli mnie przeziębienie ... Ale walcze naturalnie chodz nie wiem czy to wystarczy... Oby..
Dziewczyny.. Pamiętajcie że wielkimi krokami zbliża się 2 trymestrze i mdłości będą ustępowały :)

Witajcie :) jestem z siebie dumna!!! Wypilam glukoze i nie zwróciłam jej!!! :-D udało się :) :) to dla mnie ważne badanie bo mogłam je wykonać tylko dziś a później to dopiero po świętach, a jak wiadomo potencjalną cukrzycą bardzo szkodzi dzidziusiowi w brzuszku! Jutro będą wyniki trzymajcie proszę kciuki obym nie glodowala do lipca...

U mnie z brzuszkiem płasko ;) w ciąży z Ami miałam dopiero brzuszek w 6 miesiącu... Teraz nic nie przytylam jeszcze waze 49 kg... Ale niewiele jem i wymioty więc nie mam jak przytyć ;)

Dziś na szczęście czuję się dobrze co mnie cieszy mam jednak delikatne mdłości i spać mi się chce.

Julka bardzo Ci współczuję ze jesteś 'sama' my tak mieliśmy w dzieciństwie bo Ojciec pracował albo w innym mieście albo za granicą i Mamcia zawsze sama z nami...

reklama
Witam się i ja. Na zaparcia dobry jogurt śliwkowy albo suszone śliwki :-)
Ja za chwilę zaczynam 10 tydzień.. czas niby leci Ale się ciągnie. Mi wyszedł balonik nad blizną po CC i sama w sobie blizna mnie mega rwie i brzuch pobolewa.
Mdłości nie mam Ale nie mam też szczególnie ochoty na jedzenie. Wizyta we wtorek
Julka współczuję pracy męża. Ja, jako ja, nie przegryzłabym pracy męża jako kierowca, podziwiam kobiety, które mają kierowców w domu. To trudne. Rozłąka. Moja najbliższa przyjaciółka ma męża kierowcę i po 3 tygodnie go nie ma..Ale dają sobie radę :-)
Mój mąż ma spokojną pracę na miejscu Ale przez ostatni rok zmieniał ją kilka razy i tez mnóstwo stresu Nas to kosztowało.
Julka głowa do góry ściskam!

Do góry