reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

;)

Załączniki

• 1454709607368.jpg
    1454709607368.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Paula ;) Gratuluję Franka!!!!! Super nie dziwię się że mąż zachwycony chyba każdy mężczyzna marzy o dziedzicu. ...
nie martw się ta szyjka będzie ok;)

Marynka zazdroszczę placków tez bym zjadła ;)

Jolcia i wszystkim "typowym" mamusiom zazdroszczę takiego czasu pranie prasowanie itd tez bym tak chciała ... mega fajnie;)

Mamawiki:) Lubie wieś ;) chociaż na wsi jestem tak rzadko. ... a w jakich stronach będziesz?

Agnesdam jeśli wszytsko będzie ok to my byśmy chcieli jechać z mala na wakacje we wrześniu w drugiej połowie ale zobaczymy bo niee wiem jak to jest żyć z dzieckiem .... przynajmniej taki mamy plan ;))

Malinka suoer ze mały jest taki dzielny bardzo Wam kibicuje ;))

Jodelka witaj;)
Zielona tez bym tak chciała aby mi się nie chciało jeść. ..;) mi się niestety chce bardzo sczegolnie wszystko co słodkie ....:(

Cola bleeeeee, nawet jej teraz nie rusze ale mc jak najbardziej tyle, że się powstrzymuję- Max raz na miesiac.

Dziewczyny, które chcą jechać na wakacje-nim spakujecie ten pierdylion rzeczy odechce się Wam :)))

Ekhm...oprócz psa, bo nie mamy, przerabialiśmy wszystko :D

Mleko nigdy nie jest bezwartościowe! Nie wiem, kto wymyśla takie głupoty. Ja zachęcam do WYŁĄCZNEGO karmienia piersią przez pierwsze 6 miesięcy. To naprawdę świetna inwestycja w przyszłe zdrowie maluszka :) a laktacja się uspokaja, po pewnym czasie cycki nie robią się już twarde jak kamienie, dostosowują się do potrzeb. Ważne, by przetrwać początki, karmić na żądanie i nie dać sobie wmówić, że trzeba dokarmiać bo rzeczywiście taka potrzeba pojawią się naprawdę rzadko :)

Ja gdzieś kiedyś czytałam właśnie żeby nie dokarmiać, że nawet najmłodsze dziecko nie pozwoli się zagłodzić. Nie wiem ile w tym prawdy i jak to się ma do wzrostu czy zachowania malucha, bo to nasze pierwsze dziecko. Z taką opinią się po prostu spotkałam... może mamy z doświadczeniem.będą mogły więcej w tym temacie powiedzieć;)

malinka my zawsze jezdzimy na wakacje czerwiec albo wrzesien, nie lubimy upalow, Mlody szczegolnie. Kusi mnie Chorwacja w 6h jestesmy w stanie dojechac. No wyjdzie w praniu wszystko. Ja tam cycka spakuje i nosidelko i moge jechac :-p a my wszystko przerobilismy, nawet akcje z psem, ktorego nie mamy. dobral sie do miski psa u znajomych...

Sarka ja mam wieś na pograniczu mazowieckiego z lubelskim. W zeszłym roku rozbudowaliśmy tam stary dom i teraz mamy tam fajną przestrzeń.

Malinka u nas to było jakoś tak, odwrotnie. Jako,że ona się kilogramowa urodziła to priorytetem dla lekarzy było,żeby jak najszybciej przybierała. Więc dostawaliśmy normę tygodniową np 6× 50ml dziennie. Więc najpierw musiała wypić 50 z butli i dopiero mogłam jej dać cyca żeby dojadła. Czasami te 50 jej wystarczalo.

Ja mogę sporo powiedzieć bo interesowalam się mocno tematem i karmilam blisko dwa lata :) a początki miałam mega trudne ale zawzielam się i nie dokarmialam :)

Mamawiki, sytuacje z wcześniakami to oczywiście zupełnie inna para kaloszy. Taki maluszek musi najpierw nabrać masy, żeby mógł ssać efektywnie cucusia. Ja w takiej sytuacji staralabym się ściągać i dawać jak najwięcej swojego a jak się skończy dopiero mm.

Marynka, ty już doświadczona ale pierworodki to dopiero zobaczą, ile klamotow dodatkowo z dzieckiem się wozi :)

Przez te 3 miesiące dawałam jej butelkę ze swoim mlekiem a później przystawiałam ale ssała krótko. Niestety laktatorem chyba się nie da utrzymać laktacji :(

Mamawiki, mogła przyzwyczaić się, że z butelki leci łatwo a przy cycusiu jednak trzeba się napracować, żeby było mleko. Ale w takiej sytuacji nie miałaś wyjścia bo ciężko wymagać od kilogramowego wcześniaka, żeby pracował przy piersi nad wyplywem mleka. Ważne, że przez te 3 miesiące dostawała Twoje :)

A z laktatorem faktycznie ciężko na dłuższą metę. Dlatego ja tak uparłam się, żeby młodego na cycka przestawić i przestać ściągać.

reklama
Do góry