reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

:( nie wiem co robić. Smarowałam do wczoraj jakimiś balsamami z apteki nie pamiętam jak się nazywały,teraz został mi tylko olej kokosowy i będę musiała coś kupić znów,jestem w UK teraz u rodziców więc nie wiem co tutaj dostanę...
To niestety jest też w genach. Moja mama mówiła że w żadnej ciąży nie miała. Ale ona miała większe cycki i nie karmiła tyle. A jak mi się mały głodomor dotrwał to tyle pokarmu mi naszlo że cyce nie ogarnęły

reklama
Iwona35 zgadzam się z tymi upałami. Dla dziecka jest dużo lepiej jak jest chłodniej. My w tamtym roku strasznie się umęczyliśmy z naszym niemowlaczkiem. W gondoli duszno i nie ma powietrza, kocyki odparzają. Ciągle chce się pić a jak karmisz piersią to teraz nie zalecają przepajania wodą, więc dzidziuś ciągle wisi na cycku i się od niego poci.
A jeszcze ewentualne puchnięcie przed porodem :-(
Puchnąć to ja i w listopadzie umiem:-D

Sarka nt 2.4 a jaka długość dziecka?
Ja nie mam rozstępów, dyski mam malutkie,po pierwszym dziecku lekkie na górze pośladków ale nie wiem od czego.
Ja młodego rodzilam w kwietniu więc mieliśmy całe Lato przed sobą. Tera mam termin pod koniec lipca więc zobaczymy jaki będzie sierpień i potem jesień piękna złota. Oj już nie narzrkajcie. Ja wole ubierać grubo dziecko,które leży wngondoli czy spacerowce i mało się rusza niż już takiego roczniaka bo jak maleństwa będą miały ok 8 m-cy to już będą siedzieć w spacerowce i będzie można je ładnie leśnik na wiosnę ubrac

Cześć kobietki !!
Dla każdej pączusia!!!!
Może dziś znajdę chwilkę by was poczytać ale taki młyn w pracy że masakra :)

Załączniki

• pączki.jpg
    pączki.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 65
hej witam się nocnie... szczerze to dzisiaj nie śpię przez wizytę mam za tydzień w czwartek badanie polowkowe ( tam gdzie chodzę to w książeczce ciazy nazywa się to Usg genetyczne- połówka). Zaczynam łapać stresa... w Związku z tym badaniem możecie mi napisać co jest ważne na tym badaniu bo na pierwszym Usg ważne było NT i kość nosowa, a na tym? Wyszło mi w porównaniu z Wami NT trochę większe niby w normie ale 2.4 i się boje lekarz tego nie skomentował i powiedział ze jest ok.. nic nie proponował, żadnych dodatkowych badań ... I teraz się stresuje:( do tego moja Księżniczka w brzuszku chyba myli dzień z nocą;) bo wieczorem, w nocy i nad ranem czuję ją dość wyraźnie ale za to w dzień śpi cały czas;)

hehe bo jak chodzisz to czuje kołysanie i świetnie się jej śpi a jak się położysz to zaczynają się harce. Spokojnie jeszcze sporo czasu dość się jeszcze namartwisz :)

Z tego co wiem to na połówkowym ważna jest długość kości udowej, długość kości nosowej powinna być powyżej 4 mm, oczywiście serce równo bijące od chyba 110-160 uderzeń, ja miałam wczoraj usg 18 tc zrobiła wszystkie pomiary właśnie tych kości, wielkość głowy, brzucha . No i jestem 5 kilo już na plusie :) troche za duzo.

Jusuawa, mi rozstępy na piersiach pojawiły się dopiero po porodzie :-( przychodzi nawał i masz cyce jak donice i kamienie, dziecko zje to się robią puste flaczki. I tak w kółko kilka razy dziennie, no i efekty są jakie są...

Cyce jak donice hahaha dobre :) ale fakt pamiętam moje przerażenie byłam jeszcze wtedy w szpitalu bo Daniel miał żółtaczkę i musieli go naświetlać. I wtedy miałam taki nawał pokarmowy że nie mogłam uwierzyć moja mina chyba mówiła sama za siebie bo pielęgniarka przyszła z liśćmi kapusty i klepała mnie po ramieniu mówiąc że to się unormuje. Rozstępy się nie pojawiły na piersiach ale na brzuchu i owszem :(

reklama
Dziewczyny jak z waszymi rozstepami? Ja niestety załamuje się powoli bo mam ich dość trochę na piersiach.. geny.. a smarowałam ziają dla kobiet w ciąży od początku bo przeczuwałam,że może się tak zdarzyć.. ale nie sądziłam że aż tak! Bardzo mnie to martwi i smuci bo trochę je już widać nawet przy głębszym dekolcie. Jak u was ?
Ja narazie żadnych, z tego co slyszałam, że tak naprawde rozstępy nawet jak będziesz się smarować nie wiadomo czym, a masz tendencje to niestety będziesz miała:(

Do góry