reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

:( nie wiem co robić. Smarowałam do wczoraj jakimiś balsamami z apteki nie pamiętam jak się nazywały,teraz został mi tylko olej kokosowy i będę musiała coś kupić znów,jestem w UK teraz u rodziców więc nie wiem co tutaj dostanę...
To niestety jest też w genach. Moja mama mówiła że w żadnej ciąży nie miała. Ale ona miała większe cycki i nie karmiła tyle. A jak mi się mały głodomor dotrwał to tyle pokarmu mi naszlo że cyce nie ogarnęły

reklama
Iwona35 zgadzam się z tymi upałami. Dla dziecka jest dużo lepiej jak jest chłodniej. My w tamtym roku strasznie się umęczyliśmy z naszym niemowlaczkiem. W gondoli duszno i nie ma powietrza, kocyki odparzają. Ciągle chce się pić a jak karmisz piersią to teraz nie zalecają przepajania wodą, więc dzidziuś ciągle wisi na cycku i się od niego poci.
A jeszcze ewentualne puchnięcie przed porodem :-(
Puchnąć to ja i w listopadzie umiem:-D

Sarka nt 2.4 a jaka długość dziecka?
Ja nie mam rozstępów, dyski mam malutkie,po pierwszym dziecku lekkie na górze pośladków ale nie wiem od czego.
Ja młodego rodzilam w kwietniu więc mieliśmy całe Lato przed sobą. Tera mam termin pod koniec lipca więc zobaczymy jaki będzie sierpień i potem jesień piękna złota. Oj już nie narzrkajcie. Ja wole ubierać grubo dziecko,które leży wngondoli czy spacerowce i mało się rusza niż już takiego roczniaka bo jak maleństwa będą miały ok 8 m-cy to już będą siedzieć w spacerowce i będzie można je ładnie leśnik na wiosnę ubrac

Cześć kobietki !!
Dla każdej pączusia!!!!
Może dziś znajdę chwilkę by was poczytać ale taki młyn w pracy że masakra :)

Załączniki

• pączki.jpg
    pączki.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 68
hej witam się nocnie... szczerze to dzisiaj nie śpię przez wizytę mam za tydzień w czwartek badanie polowkowe ( tam gdzie chodzę to w książeczce ciazy nazywa się to Usg genetyczne- połówka). Zaczynam łapać stresa... w Związku z tym badaniem możecie mi napisać co jest ważne na tym badaniu bo na pierwszym Usg ważne było NT i kość nosowa, a na tym? Wyszło mi w porównaniu z Wami NT trochę większe niby w normie ale 2.4 i się boje lekarz tego nie skomentował i powiedział ze jest ok.. nic nie proponował, żadnych dodatkowych badań ... I teraz się stresuje:( do tego moja Księżniczka w brzuszku chyba myli dzień z nocą;) bo wieczorem, w nocy i nad ranem czuję ją dość wyraźnie ale za to w dzień śpi cały czas;)

hehe bo jak chodzisz to czuje kołysanie i świetnie się jej śpi a jak się położysz to zaczynają się harce. Spokojnie jeszcze sporo czasu dość się jeszcze namartwisz :)

Z tego co wiem to na połówkowym ważna jest długość kości udowej, długość kości nosowej powinna być powyżej 4 mm, oczywiście serce równo bijące od chyba 110-160 uderzeń, ja miałam wczoraj usg 18 tc zrobiła wszystkie pomiary właśnie tych kości, wielkość głowy, brzucha . No i jestem 5 kilo już na plusie :) troche za duzo.

Jusuawa, mi rozstępy na piersiach pojawiły się dopiero po porodzie :-( przychodzi nawał i masz cyce jak donice i kamienie, dziecko zje to się robią puste flaczki. I tak w kółko kilka razy dziennie, no i efekty są jakie są...

Cyce jak donice hahaha dobre :) ale fakt pamiętam moje przerażenie byłam jeszcze wtedy w szpitalu bo Daniel miał żółtaczkę i musieli go naświetlać. I wtedy miałam taki nawał pokarmowy że nie mogłam uwierzyć moja mina chyba mówiła sama za siebie bo pielęgniarka przyszła z liśćmi kapusty i klepała mnie po ramieniu mówiąc że to się unormuje. Rozstępy się nie pojawiły na piersiach ale na brzuchu i owszem :(

reklama
Dziewczyny jak z waszymi rozstepami? Ja niestety załamuje się powoli bo mam ich dość trochę na piersiach.. geny.. a smarowałam ziają dla kobiet w ciąży od początku bo przeczuwałam,że może się tak zdarzyć.. ale nie sądziłam że aż tak! Bardzo mnie to martwi i smuci bo trochę je już widać nawet przy głębszym dekolcie. Jak u was ?
Ja narazie żadnych, z tego co slyszałam, że tak naprawde rozstępy nawet jak będziesz się smarować nie wiadomo czym, a masz tendencje to niestety będziesz miała:(

Do góry