reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Też się cieszę,że tym razem lato przede mną.
Niby Wiki urodziłam 5 sierpnia w potworne upały,szału nie było. Później na tej patologii noworodka musiałam w fartuchu chodzić,który się do mnie lepił, a przy kąpaniu jeszcze w plecy grzała lampa... to plus stres = pot płynący po tyłku. Niestety kiedy już mogłam ją zabrać do domu, to już polarowy kombinezon był na wyjście zakładany. A spacery to już połowa października więc nie skorzystałysmy ze słońca.

reklama
Nic nie mowilam o wiatraczku na dziecko :) o siebie się wogole nie martwię bo ja w upały funkcjonuje normalnie. A najgorsze co mogę zrobić to już teraz trząść się nad tym,co będzie w lipcu,najpiekniejszym miesiacu btw. A i mojemu facetowi jako ze jest podróżnikiem upały nie straszne,więc szczerze wątpię że dzieciak będzie się szczególnie męczył. Jestem za tym żeby nie nakręcac się tu za bardzo na to "jak to strasznie może być" bo to w niczym nam nie ułatwi oczekiwania.

No i podczas upałów po porodzie będa się gorzej goily rany. ja mam nadzieje ze nie będzie upałów dużych bo dziecko się będzie męczyło. jak sobie przypomnę ostatnie lato i ten brak powietrza żeby oddychać i bezsenne noce to nawet nie chce myśleć co by się działo w to lato.liczę na to ze nas trochę oszczędzi ;)

jusu teraz nie myślimy o sobie tylko o maluszku. my rozumiemy taki stan rzeczy ze jest lato i jest gorąco natomiast niemowlę nie i to jest dla niego bardzo męczące. synek mojej siostry miał 4 miesiące podczas ostatniego lata i każda noc nieprzespana niestety. ja liczę na to ze pogoda nasze maluszki oszczędzi :)
jusu z jakiej części małopolski jesteś? albo z jakich okolic?

No ja ogólnie ciężko znoszę upały, mąż też, mam.nadzieję, że dzidziuś będzie bardziej tolarancyjny. Niemniej dalej najbardziej obawiam.się lekarzy i szpitala. Niestety nie ufam lekarzom odkąd przez zalecone dawki leków przez jednego bym tu z wami nie pisała... trudno, będzie co ma być:)
A rozstpy na cyckach mi się zaczęły robić już w grudniu... wtedy mi mega urosły, że bałam się co będzie dalej... ale póki co przystopowały i też smaruję codziennie...

Ostatnia edycja:
jusu teraz nie myślimy o sobie tylko o maluszku. my rozumiemy taki stan rzeczy ze jest lato i jest gorąco natomiast niemowlę nie i to jest dla niego bardzo męczące. synek mojej siostry miał 4 miesiące podczas ostatniego lata i każda noc nieprzespana niestety. ja liczę na to ze pogoda nasze maluszki oszczędzi :)
jusu z jakiej części małopolski jesteś? albo z jakich okolic?

Wadowice

reklama
Do góry