reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Jolciu kurcze ale Ty masz z tym cukrem, dobrze ze juz dalej niz blizej. co do cesarki to urodzilam w sobote o 12;06 do 14 na sali poporodowej, pozniej przeniesli nas na normalna sale do 18 lezalam w tych ponczochach przeciwzakrzepowych, mezula pomagal przy G. Pozniej wstalam z mlodym na dyzurke, sciagac cewnik i juz 24h/na dobe mlody ze mna, przeciwbolowe 2 dni bralam. tydzien w szpitalu i do domu. u nas tez jest popularny taki typ porodu, a nie wiem czy w pl tez to jest, ze przyjezdzasz doslownie tylko na porod naturalny i po odpoczynku kilku godzin wracasz z dzieckiem do domu :shocked2: bylam w niezlym szoku jak to zobaczylam :shocked2: chyba bym nie miala odwagi tak zrobic :tak:

u mnie dzis pomidorowa z nalesnikami taka Frittatensuppe czyli polsko-niemiecki mix :-p a na drugie kasza gryczana z warzywkami :-D

malinko ale masz dzielnych mezczyzn, szacuneczek :tak:

reklama
kilka zgrzewek wody mineralnej, bo ja teraz pijee jak smok, jakies soki troche warzyw i owocow i kg sie zrobily :)

e i cukier, syrop glukozowo fruktozowy a potem sie czlowiek dziwi, ze dzieci tylko slodkie chca jesc....
Właśnie moim dziewczynkom niedawno opowiadałam,że jak ja chodziłam do szkoły to zdarzało się jedno dziecko otyłe na całą szkołę a teraz bywają klasy gdzie takich dzieci jest połowa. Efekt chisików ale i chemicznych kurczaków etc
Moja mam opowiadała, że po urodzeniu mojej siostry od rauz po wyjsciu ze szpitala wcisnęła się w swoje spodnie! Hehe mówiła, że wyglądało to tka jakby się nagle wsiąknął brzuch:p

Musiala chyba miec BAAARDZo luzne i duze spodnie przed ciaza! :D
Bo brzuch "po" przewaznie jest nadal ogromny i zaraz po porodzie wiekszosx wyglada, jakby nadal byla w ciazy.

A w ogole chcialam sie wyzalic... Jestem WSCIEKLA !!! Nasza sytuacja ekonomiczna jest naprawde kiepska, m.mial mozliwosc latwego dorobienia duzych pieniedzy ( dla nas duzych ), bo w weekend mogl dostac ok.5tys koron za wykonanie pewnej pracy... I, kretyn, powiedzial "nie"...

A dom sie sypie, remont trzeba totalny zrobic, kiepsko jest i tak, a on powiedzial "NiE" TAKIEJ okazji :frown::crazy::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i w pierwszej i drugiej ciąży przytyłam 9kg, po porodzie praktycznie zeszła mi waga do wyjściowej i tydzień później autentycznie chodziłam w swoich jeansach sprzed ciąży, wcale nie miałam jakiegoś worka w miejscu brzucha. Zobaczymy teraz, Ciało dwudziestolatki a 30 z mocnym hakiem to ogromna różnica :) Póki co przytłam tylko 0.7 kg od początku ciąży co mnei dziwi bo nie mam żadnej diety cukrzycowej, nie zwracałam...Organizm chyba dziękuje za w końcu zdrowe żywienie

to moze go przekonaj, jeszcze nie jest za pozno

@iwonaimaja to dlugo cie trzymali ja po cc po 7h bylam wygoniona pod prysznic, sama musialam wstac i dojsc do lazienki. myslam ze pogryze pigule, ale okazalo sie wyknalne.
mi mimo tych 20 szwów też kazali jak najszybciej wstawać i jak najszybciej pójść na siku. POczątki nie były swietne, Pieczenie jest niesamowite.. ale przeżyjemy :)

ejjjj a jak się daje negatyw? bo nawet nie wiedziałam że tu coś takiego jest .... bo ja tego nie wiem i jak komuś dałam to nie chciałam ale ja triche się na bb nie znam;))

ejjjj a jak się daje negatyw? bo nawet nie wiedziałam że tu coś takiego jest .... bo ja tego nie wiem i jak komuś dałam to nie chciałam ale ja triche się na bb nie znam;))
Właśnie. Jest tu jakiś negatyw? Like jest... ale negatyw? Czasami z telefonu nie ogarniam forum

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

A Ja właśnie chce sn. Nie chcę cc, boję się znieczulenia i tego,że ktoś mi tam w brzuchu będzie grzebał :p

ja to samo! dla mnie samo znieczulenie to chyba większy stres niż poród sn... zresztą mam wysoki próg bólu to myślę, że dam radę, może to kiepskie porównanie ale u dentysty wszystko robię bez znieczulenia, inne jakieś zabiegi raczej też. Ale tak jak już któraś z Was napisała - pewnych rzeczy nie da się przewidzieć i mogą nagle wystąpić wskazania do cc.

reklama
Do góry