reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Jolciu kurcze ale Ty masz z tym cukrem, dobrze ze juz dalej niz blizej. co do cesarki to urodzilam w sobote o 12;06 do 14 na sali poporodowej, pozniej przeniesli nas na normalna sale do 18 lezalam w tych ponczochach przeciwzakrzepowych, mezula pomagal przy G. Pozniej wstalam z mlodym na dyzurke, sciagac cewnik i juz 24h/na dobe mlody ze mna, przeciwbolowe 2 dni bralam. tydzien w szpitalu i do domu. u nas tez jest popularny taki typ porodu, a nie wiem czy w pl tez to jest, ze przyjezdzasz doslownie tylko na porod naturalny i po odpoczynku kilku godzin wracasz z dzieckiem do domu :shocked2: bylam w niezlym szoku jak to zobaczylam :shocked2: chyba bym nie miala odwagi tak zrobic :tak:

u mnie dzis pomidorowa z nalesnikami taka Frittatensuppe czyli polsko-niemiecki mix :-p a na drugie kasza gryczana z warzywkami :-D

malinko ale masz dzielnych mezczyzn, szacuneczek :tak:

reklama
kilka zgrzewek wody mineralnej, bo ja teraz pijee jak smok, jakies soki troche warzyw i owocow i kg sie zrobily :)

e i cukier, syrop glukozowo fruktozowy a potem sie czlowiek dziwi, ze dzieci tylko slodkie chca jesc....
Właśnie moim dziewczynkom niedawno opowiadałam,że jak ja chodziłam do szkoły to zdarzało się jedno dziecko otyłe na całą szkołę a teraz bywają klasy gdzie takich dzieci jest połowa. Efekt chisików ale i chemicznych kurczaków etc
Moja mam opowiadała, że po urodzeniu mojej siostry od rauz po wyjsciu ze szpitala wcisnęła się w swoje spodnie! Hehe mówiła, że wyglądało to tka jakby się nagle wsiąknął brzuch:p

Musiala chyba miec BAAARDZo luzne i duze spodnie przed ciaza! :D
Bo brzuch "po" przewaznie jest nadal ogromny i zaraz po porodzie wiekszosx wyglada, jakby nadal byla w ciazy.

A w ogole chcialam sie wyzalic... Jestem WSCIEKLA !!! Nasza sytuacja ekonomiczna jest naprawde kiepska, m.mial mozliwosc latwego dorobienia duzych pieniedzy ( dla nas duzych ), bo w weekend mogl dostac ok.5tys koron za wykonanie pewnej pracy... I, kretyn, powiedzial "nie"...

A dom sie sypie, remont trzeba totalny zrobic, kiepsko jest i tak, a on powiedzial "NiE" TAKIEJ okazji :frown::crazy::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i w pierwszej i drugiej ciąży przytyłam 9kg, po porodzie praktycznie zeszła mi waga do wyjściowej i tydzień później autentycznie chodziłam w swoich jeansach sprzed ciąży, wcale nie miałam jakiegoś worka w miejscu brzucha. Zobaczymy teraz, Ciało dwudziestolatki a 30 z mocnym hakiem to ogromna różnica :) Póki co przytłam tylko 0.7 kg od początku ciąży co mnei dziwi bo nie mam żadnej diety cukrzycowej, nie zwracałam...Organizm chyba dziękuje za w końcu zdrowe żywienie

to moze go przekonaj, jeszcze nie jest za pozno

@iwonaimaja to dlugo cie trzymali ja po cc po 7h bylam wygoniona pod prysznic, sama musialam wstac i dojsc do lazienki. myslam ze pogryze pigule, ale okazalo sie wyknalne.
mi mimo tych 20 szwów też kazali jak najszybciej wstawać i jak najszybciej pójść na siku. POczątki nie były swietne, Pieczenie jest niesamowite.. ale przeżyjemy :)

ejjjj a jak się daje negatyw? bo nawet nie wiedziałam że tu coś takiego jest .... bo ja tego nie wiem i jak komuś dałam to nie chciałam ale ja triche się na bb nie znam;))

ejjjj a jak się daje negatyw? bo nawet nie wiedziałam że tu coś takiego jest .... bo ja tego nie wiem i jak komuś dałam to nie chciałam ale ja triche się na bb nie znam;))
Właśnie. Jest tu jakiś negatyw? Like jest... ale negatyw? Czasami z telefonu nie ogarniam forum

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

A Ja właśnie chce sn. Nie chcę cc, boję się znieczulenia i tego,że ktoś mi tam w brzuchu będzie grzebał :p

ja to samo! dla mnie samo znieczulenie to chyba większy stres niż poród sn... zresztą mam wysoki próg bólu to myślę, że dam radę, może to kiepskie porównanie ale u dentysty wszystko robię bez znieczulenia, inne jakieś zabiegi raczej też. Ale tak jak już któraś z Was napisała - pewnych rzeczy nie da się przewidzieć i mogą nagle wystąpić wskazania do cc.

reklama
Do góry