reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam Was kobietki!
Dopiero wczoraj dowiedziałam się o ciąży z badania krwi bhcg. Szacowany czas porodu to 11.07.16. Udało nam się podczas 1 cyklu.... jesteśmy miesiąc po ślubie :) chyba ten fakt jeszcze do nas nie dociera.....
Bardzo miło mi będzie do Was dołączyć i towarzyszyć w trakcie naszego ciążowego życia ;)

reklama
Witam czy któraś z was korzysta z aplikacji mój kalendarzyk? Wg niego wspolzylismy 2 dni przed owulacja, tak bym chciała żeby coś z tego było a już sama nie wiem . rok starania z małymi przerwami. a czytałam że po lyzeczkowaniu kobieta może zajść szybciej. Mi cis się z tą aplikacją nie zgadza wcześniej jak zaszłam, to nie było w dni płodne chociaż nie wiadomo, bo lekarz sam nie umiał określić daty

Każda ciąża jest inna :-)

Ja się bardzo dobrze jak narazie czuje jedynie bolą piersi i czasem zgaga daje o sobie znac ;)

Ania nie sugeruj sie kalendarzykiem bo nie koniecznie musisz mieć owulacje wtedy kiedy on ci pokaże, najlepiej jest obserwować siebie, ja zaczełam mierzyć temperature i udało się odrazu :)

Ja pierwsza ciążę zaplanowałam z ta właśnie aplikacja. Obserwując swój organizm, plus aplikacja wiedziałam kiedy zbliża się owulacja...
...mam nadzieję ze i tym razem się udalo :)

ja też z niej korzystałam, ale dużo więcej można dowiedzieć się z obserwacji śluzu bo wiedziałam kiedy się zaczyna i kończy :)

U mnie owulacji nie da się przeoczyć bo jajniki bolą jak cholera :-) przez całe życie zdążyłam już się nauczyć kiedy mam owolke. I tym razem pewna jestem ;-) jak ja wam zazdrosne braku objawów. Ale fakt faktem każda ciąża jest inna. Przy pierwszym synu byłam młoda, nie miałam starszych dzieci i nawet nie pamiętam czy cokolwiek mi było bo kiedy chciałam mogłam się położyć czy przespać. Przy drugim pamiętam że od 7 tyg jakoś zdychalam na kanapie codziennie z mdlosciami ale przeszło jakoś przy 2gim trymestrze. Teraz czuje się najgorzej ale nie mam co porównywać ;-) nie dosyć że jestem starsza to obowiązków mam razy 10 tyle co wcześniej i nie ma wybacz... :-( a no tak :-) dobrze ze wspomnialyscie. Piersi też mnie bolą podobnie jak wtedy kiedy karmilam piersią. I brzuch boli jakbym miała lada sekunda dostać okres. Jestem w uk więc też do usg muszę czekać do 12 tyg. Wszak za 2 tyg planowalam wypad do siostry w pl na 2 dni i myślałam żeby zaliczyć ginekologa ale nie mam pojęcia czy uda mi się z takim samopoczuciem lecieć. ...

Kari21 czyli to juz Twoja 3cia ciąża? To masz juz spore doświadczenie :) u mnie pierwsza wiec wszystko będę dopiero poznawać. Póki co samopoczucie mam w miarę choć jestem bardziej wrażliwa i szybciej można doprowadzić mnie do łez... Piersi też mam większe, ale nie bolą jakoś szczególnie. W brzuchu czasem czuję lekkie rozpieranie, ale póki co nie mocne ;) a co u reszty dziewczyn? Ja dziś byłam po 2 dniach powtórzyć badanie krwi bhcg i wynik super rośnie co mnie bardzo cieszy :) we wtorek miałam 19 dziś 63 :) planowany termin okresu miałabym na 1 listopada No, ale po wynikach krwi jest już pewne, że go nie będzie ;) bardzo nas to cieszy, choć tak naprawdę chyba jeszcze tak do końca to do nas nie dotarło... Bardzo chcieliśmy powiekszyć nasza świeżo upieczona rodzinkę i bardzo szybko nam się udało bo już w 1 miesiącu starań ;) teraz tylko wierzyć, żeby wszystko było dobrze...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej..jak się czujecie?co do terminu to dopiero we wtorek mam lekarza o ile do tej pory nie dostane mam nadzieje,ze jesli test pozytywny(ale slaba krecha)ze będzie Oki...boje sie strasznie...

Do góry