reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Zamachy we Francji straszne. Ja już spałam wczoraj gdy mąż obudził mnie i powiedział co się stało.:no:

Ja robiłam 3 razy betę, bo mój lekarz tak sobie życzy, chociaż wydaje mi się, że wystarczyłoby 2 razy (pon 636,80, czwartek 1751, sobota 3399). Ale i tak nie nakręcam się na sukces, bo poprzednio też ładnie rosło.

Dziewczyny, nie gniewajcie się na mnie jak nie odpisuję na wasze posty, ale po przeczytaniu zapominam, co komu chciałam napisać :sorry: Ale to uzasadnione, bo jestem w towarzystwie chyba najstarsza albo prawie najstarsza i skleroza daje o sobie znać.
oj ja też jeszcze nie nadążam za odpisywaniem wszystkim dziewczyną, suwaczek wstawię suwaczek.
Na bętę juz nie poszłam bo miałam 1 zmiany ale krechy na testach ciemniejsze wiec teraz byle do wizyt,

reklama
Julka89 Gratulacje !
Piczkowa ja sie czuje jakbym dzis tone wegla przezucila.. Moje kochane dziecko obudzilo sie o 6.40 i kazala mi schodzic na dol bo ona jest glodna i chce sie bawic..
Ale za to wieczor nalezy to meza niech ja zabawia hahah

Jakies plany na niedziele dziewczyny ?
My wybieramy sie do Toronto na Santa Claus Parade, ja uwielbiam, co prawda do swiat jeszcze troche ale co tam :)

Witajcie kobietki:)
Dziewczyny i ja się witam! Jestem mamą 13 miesięcznego Bruna. Planowane, chciane, kolejne w drodze. Test pozytywny, czekam na wizytę u doktorka, w przyszłym tyg pójdę. W poprzedniej ciąży 6 tyg leżałam, bo miałam krwiaka podkosmówkowego, trzymajcie kciuki, żeby w tym roku obyło s
ię bez przygód, bo i Mały wymagający i mąż duuużo pracuje :)
Witaj i spokojnej ciazy zycze:)

ja po wizycie, serduszka nie było jeszcze widać,, jestem w 5 tygodniu i 2 dniu :D :D kolejna wizyta na początku grudnia, wtedy już powinno być wszystko widać :) a tak to wszystko wydaje się w jak najlepszym porządku :)
Oj ja na wizytę idę we wtorek ale ja biorę leki i muszę pilnie skonsultować wyniki..
Witam mamusie! Przylaczam się, termin 07 lipca :) to moja pierwsza ciaza, narazie strasznie sie stresuje żeby wszystko przebiegło w porządku
Witaj:)
No wlasnie w pierwszym miesiacu sie udalo, stad tez moj stres jak patrze na znajome ktore miesiacami nie zachodza to az ciezko mi w to uwierzyc ze tak latwo poszlo. Ty juz widze jedna pocieche masz, pewnie spokojniej do tego podchodzisz? :)
Oj czy ja wiem czy przy drugiej lepiej??
Vczasami gorzej bo wiesz co Cię może czekać a przy pierwszej wszystko jest nowe.

Dziewczyny, zaczęły się już którymś mdłości? Ja w pierwszej miałam od 7 tyg, na szczęście bez wymiotów, ale ja nigdy nie wymiotuje. Teraz myślę czy by sobie nie zacząć prevomitu brać... To imbir i wit b6 j coś tam jeszcze... Boję się tych mdłości...
Ja mam delikatne. Ale wszystko przede mna.

Takich torsii jakie miałam z córką nie życzę nikomu.. rzygalam non stop przez 3 mc. Byłam odwodniona więc na 2 tygodnia wyladowalam w szpitalu...A wszystko zaczęło się w 6 -7 tc.
Zobaczymy teraz....

Ehhh nie wiem co ze mna się dzieje :( mam strasznie mieszane uczucia czy dobrze zrobiliśmy starajac się o drugie dzieciątko, a za chwile mam wyrzuty sumienia :( boje sie ze sobie finansowo nie poradzimy :/
Też mam takie myśli. ..
Ale w 1 ciazy takich hustawek nastroju nie mialam...teraz jestem przerażona w sekundzie płacze i w sekundzie przenoszę góry z uśmiechem na na ustach. ...

fazerkamm ja też mam mieszane uczucia, my finansowo stoimy super, ale wkurza mnie mój mąż....kolejne dziecko= kolejna konkurencja dla mnie, przykre ale prawdziwe :-(

piczkowa ja mam mdłości od samego początku

hope zazdroszczę Ci dwóch córeczek! po cichu marzę a drugiej dziewczynce. :-)
Ja mam corcie i teraz może być synem...
Bo nie wyrabiam z prasowaniem
Ja też mam myśli, czy sobie poradzę, zwłaszcza że nie mam nikogo do pomocy - mąż pracuje, mama pracuje, tata ma wszystko w nosie, teściowa daleko. A tu jeszcze dochodzi wożenie starszej do szkoły, nierzadko na ósmą. Jak będzie zima, to masakra, żeby towarzystwo ogarnąć i wyjść, samochód odśnieżyć, będę musiała chyba o 4 wstawać. Ale cieszę się, że termin wypada w wakacje, bo będzie czas na przywyknięcie do nowej sytuacji.

Też miałam dziś okropny sen, że jakiś gość gonił mnie i Igę z pistoletem, my chowałyśmy się w jakiejś trawie, a jak zobaczył nas, stanął nad nami okrakiem i wycelował, to tak ścisnęłam go za jajka z całej siły i zaczęłam wykręcać, że przeciwnik został unieszkodliwiony ;-) Dobrze, że męża przez sen nie ścisnęłam, bo chyba bym mu urwała :-p
A jaki ja miałam sen....darlam się przez sen jak opentana...
fazerkamm a mnie klimat norweski odpowiada w 100%. Nie nawidzę upałów, słońca dającego po oczach itp. Tu gdzie my mieszkamy akurat jest fajnie bo latem jest okolo 24 stopni a zima -10 tak więc znośnie. Mąż wywyższa córcię na każdym kroku. A co do porodu to w norwegii znieczulenie dają na zawołanie i wszytsko jest bezplatne, poród rodzinny, wizyty, usg, badania itp.
Może teraz będzie inaczej. ..A ile córcia ma już???
A to ja miałam złote dziecko....nie wiem co to ciągły płacz, wymuszanie na rękach itp. Jedynie usypiałam ją od początku lulając na rękach i tak się do tego przyzwyczaiła, że gdy miała roczek nie dawała się odłożyć do łóżeczka tylko takiego klocka trzeba było przez 20 minut nosić i lulać,ale to moja i męża wina. Teraz chcę być mądrzejsza (oby mi to wyszło) i postaram się dziecko odkładać do łóżeczka żeby samodzielnie zasypiało, lub kupię kołyskę. Teraz mam doświadczenie, widzę gdzie robiłam błędy i mam nadzieję, że ich nie będę powielać.

kkasiulka moja Emilka w norwegii w ogóle nie choruje, co jesteśmy w pl zaraz ją coś łapie.....boję się trochę tego przedszkola, ale zanim to nastąpi to jeszcze trochę czasu minie.
Może zmiana klimatu i dlatego choruje..
Needi - no ja też. Ale przedszkole niestety już nie. Jak wiaterek wieje, to już nie wyjdą. :confused2::eek::sorry::crazy: Śpimy w wywietrzonych, chłodnych pokojach, jedzą warzywa i owoce. Maja (poszła w tym roku do szkoły) mówi, że dzieci się z niej smieją, jak je pomidora. Bo one warzyw nie jedzą. Nie jedzą owoców, Maja ma codziennie pakowane do szkoły, różne - banany, jabłka, gruszki. W domu tez jedzą. Ale wiem, że dzieci w przedszkolu nie - moje zjadały sałatki owocowe a inne dzieci nie. Uwielbiają marchew - ostatnio zrobiłam frytki z marchewki - kazały sobie dokładać!
O ooo to jak moje dziecko. Też kocha sałatki owocowe :)
Moj starszak jako niemowlak to tez byl złote dziecko.. uwielbia owoce i je warzywa, nigdy nie przegrzewalam a mimo to chorowitek mi sie trafil :( teraz juz jest lepiej ale dwa lata temu jak poszedl do przedszkola to przez pol roku non stop chorowal i skończyło sie trzydniowym pobytem w szpitalu. Teraz jak poszedl jest duzo lepiej, pierwszy raz od dwoch miesięcy chorubsko Go dopadlo ale niestety antybiotyk musialam dac bo goraczka nie znikala i balam sie ze znow na pluca zejdzie..
Niestety takie uroki przedszkoli ze dzieci chorują. Moja tez straszenie chorował.
Hej. Nazywam sie karolina mam 27 lat. Syn ma 4.5roku. W sierpniu stracilam corke w 10tyg. Om 6.10.beta z 5.11 148 i po 92h 508. Wg kalkulatora bhcg ladnie przyrasta.objawow ciazy brak. Przestalynawet bolec mnie piersi i jeste. Lekko niespokojna. W ubiegla sobote mialam plamienie bylam u gin dostalam duphaston l4 i nakaz lezenia wiec leze
Czy waxs tez piersi nie bola?
witaj:)
Mnie już mniej bolą...

Moj ma prawie 4 lata wiec roznica tez będzie spora ale wczesniej jakos odwagi na drugie nie mialam.. my dwojke będziemy tylko albo i az mieć :) po pierwsze ze wzgledu na konflikt serologiczny a po drugie chyba kolejnej ciazy bym nie zniosla ;)
A ja nie wyobrażam sobie mniejszej różnicy wieku...moja będzie miała skończone 6 lat...teraz jest już "samodzielna" więc wszystko rozumie a może dlatego że dała mi ostro popalić...

witam się nieśmiało. termin koniec lipca. dziś test pozytywny i narazie szok

jesten 4 dni przed okresem. starałam się 11 miesięcy, ostatnio odpuściłam i udało się. strasznie się ciesze i jednocześnie boje. to moje 1sze dziecko.
Witaj:)
Nareszcie

Witam z rana
spać nie mogę dzisiaj zaczęły się już dziwne sny
u mnie będzie duża różnica wieku bo 9 lat więc chyba trzeba będzie za większym mieszkaniem się porozglądać ;) żeby każde dziecko miało swój pokój
ja czuję że u mnie będzie chłopak ale nie chce się napalać bo dwie poprzednie ciąże też tak myślałam a dwie dziewczynki wyszły ;)

reklama
Do góry