julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
:-) Majeczki to super dziewczynkiJulita1212 też mam Majeczkę
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
:-) Majeczki to super dziewczynkiJulita1212 też mam Majeczkę
my już powiedzieliśmy naszej Majce choć zarzekałam się że powiem jej dopiero ok 4 miesiącaJa też się witam :-)
To u nas będzie 8 lat różnicy.
Śmieszną miałam sytuację kilka dni temu. Iga jest uświadomiona na tyle, że wie, że dziecko powstaje, gdy tata i mama przytulają się. Zazwyczaj jednak, gdy mąż podchodził do mnie, żeby mnie przytulić, biegła wciskała się między nas, żeby nas rozdzielić, a raczej, żeby oddzielić mamusię od tatusia, bo to przecież "jej mama". A kilka dni temu, gdy właśnie zaczęła biec z zamiarem rozdzielenia nas, zatrzymała się w pół kroku i stwierdziła "Jednak się przytulajcie, róbcie wreszcie to dziecko"
Ona czeka na rodzeństwo, zwłaszcza, że miało być w lutym. Na razie nic jej nie mówię o ciąży, żeby w razie czego nie musieć znów przeprowadzać z nią trudnej rozmowy.
My jeszcze niemy już powiedzieliśmy naszej Majce choć zarzekałam się że powiem jej dopiero ok 4 miesiąca
My jeszcze nie
i nie wiem kiedy powiemy
może na Mikołajki powiemy i jej i mojej rodzinie...
Mąż chce dopiero w wigilię ale ja będę musiałą w pracy powiedzieć a chcę bliskim powiedzieć wcześniej...
no i gdybym znowu zaczęła rzygać to nie chcę w takich okolicznościach powiedzieć...
A jak Maja zareagowałą?
ja mam 8 lat młodszego brata
Jak zamierzacie o tym rodzinom powiedzieć? i kiedy w pracy?
ooooo jaki fajny pomysłw pracy już wiedzą bo mam L4 ale mówiłam że to jeszcze nic potwierdzonego
moja Majka niby się cieszy musiałam jej powiedzieć bo widziała że jest coś na rzeczy denerwowała się że ze mną coś nie tak i pani z szkoły dzwoniła że się posikała więc żeby ją uspokoić to jej powiedziałam
a rodzinie chcemy powiedzieć na urodzinach Mai 5 grudnia
mam w planach założyć koszulkę z nadrukiem wychodzę w lato
no ja też chcę powiedzieć mojej mamie...Julita, i jak twoje układy z bratem z taką różnicą wieku? Macie dobry kontakt?
U mnie na razie wie tylko mąż i moja mama. A powiem dopiero jak zobaczę bijące serduszko i wszystko będzie w porządku. Dalszym znajomym dopiero w drugim trymestrze.
Iwonaimaja, fajny pomysł z tą koszulką :-)