reklama
nieufna
Fanka BB :)
Malinka kurka nawet nie wiem co Ci powiedzieć sciskam mooocno!
AniaFania, Anulka na bank zaczniemy sie rozpakowywac w polowie czerwca a skończymy gdzies w polowie sierpnia jak nie wierzycie to popatrzcie na inne miesiące na forum juz na liste rozpakowanych mam
Agnesdem, dziwnyprzypadek ja w pierwszej ciazy bardzo pozno czulam ruchy i nigdy ich nie czulam full mocno, chyba przez duzy brzuch.. w tej ciazy pewnie będzie podobnie moja druga ciaza a wyraźnie ruchow jeszcze nie czuje a to 16tc i bodajze 3dzien
AniaFania ciesz sie, jeszcze przytyjesz... tak naprawdę to teraz zaczyna się dopiero tycie ja mam narazie plus dwa kg
Nieufna ja z synem +22kg mialam po porodzie spadlo 7kg następne 15kg spadalo przez okragly rok ciekawa jestem jak bedzie tym razem.... porownujac to na wadze mam plus 2kg z Maksiem na tym etapie mialam plus 4kg piersi i biodra mniejsze niz w poprzedniej ciazy ale brzuch 2cm wiekszy
Kochana, nie bedę się licytować, ale ja duuuuzo wiecej )
margerrita
mi 20kg zostalo po pierwszej ciazy. po tej mam plan sie tego pozbyc. tylko plan byl taki sam wczesniej i co.
diety, srety, slodkiego nie jem bo nie lubie i co nic, ciagly efekt yoyo. zgubie 2 przybtyje 3, zgubie 3 przytyje 2.
narazie mam +3 kg na plusie.
jeny to juz teraz. a mnie ciagle mdli jak mysle o slodkosciach. moze do czwartku ochota przyjdzie.
@Lizzy_ dziewczyny mialy szybciej, bo mialy ja juz w pierwszej ciazy, test obciazenia glukoza robie sie po 20 tygodniu ciazy.
diety, srety, slodkiego nie jem bo nie lubie i co nic, ciagly efekt yoyo. zgubie 2 przybtyje 3, zgubie 3 przytyje 2.
narazie mam +3 kg na plusie.
jeny to juz teraz. a mnie ciagle mdli jak mysle o slodkosciach. moze do czwartku ochota przyjdzie.
@Lizzy_ dziewczyny mialy szybciej, bo mialy ja juz w pierwszej ciazy, test obciazenia glukoza robie sie po 20 tygodniu ciazy.
Kamcia2810
Lizzy jak nazywa się twój lekarz?
Jeśli nie masz wskazań na wczesniejsze oznaczenie krzywej cukrowej to skierowanie na to badanie dostaniesz dopiero po 20 tc
Jeśli nie masz wskazań na wczesniejsze oznaczenie krzywej cukrowej to skierowanie na to badanie dostaniesz dopiero po 20 tc
Kamcia2810
Ja przytyłam 18 kg z czego prawie 13 zrzucilam od razu i 5 juz mi zostalo
@mamawiki32 śliczna sukienka, strasznie lubię takie. I do tego uniwersalna bardzo - w zależności od dodatków może być i na bardziej oficjalne okazje i na co dzień.
U mnie 2kg na plusie od października podczas ostatniej wizyty. Nie mam wagi w domu, więc tylko u lekarza się ważę.
Słodkie mi też wchodzi. Staram się oszukiwać swój mózg i robię np musy z owoców, albo sałatki owocowe i wmawiam sobie, że to deser, nawet daje radę. A jak już mnie bardzo kusi, to raczej piekę coś w domu, daję o połowę mniej cukru i staram się wybierać jakieś przepisy gdzie jest dużo owoców, bakalii, płatki owsiane albo orzechy, żeby chociaż trochę "zdrowotności" tam przemycić i uśpić wyrzuty sumienia. Albo taki sernik na przykład - na pewno ma mnóstwo wapnia, prawda ?
U mnie 2kg na plusie od października podczas ostatniej wizyty. Nie mam wagi w domu, więc tylko u lekarza się ważę.
Słodkie mi też wchodzi. Staram się oszukiwać swój mózg i robię np musy z owoców, albo sałatki owocowe i wmawiam sobie, że to deser, nawet daje radę. A jak już mnie bardzo kusi, to raczej piekę coś w domu, daję o połowę mniej cukru i staram się wybierać jakieś przepisy gdzie jest dużo owoców, bakalii, płatki owsiane albo orzechy, żeby chociaż trochę "zdrowotności" tam przemycić i uśpić wyrzuty sumienia. Albo taki sernik na przykład - na pewno ma mnóstwo wapnia, prawda ?
Kamcia2810
Papagena ja bardzo lubię słodycze, kocham ciasta, ciasteczka itp. Mój mąż to też mega łasuch w sumie to przy nim nauczyłam się jeść słodycze. Na czwartek zazyczyl sobie ciasto snikers i teraz musze szukać jakiś ciekawy przepis. Do tego jeszcze zrobie faworki i ciastka pół francuzkie z marmoladą.
Lizzy_
Tak!taki sernik na przykład - na pewno ma mnóstwo wapnia, prawda ?
A żelki mają coś dobrego? Bo ostatnio wsunęłam całą paczkę i miałam wyrzuty sumienia.
reklama
Ja tez mialam wtedy termin na poczatek stycznia 2012 ale Zuzia wolala urodzic sie 21.12.11 i byc juz z nami w swieta ☺Mam synka 10 dni młodszego 31.12.2011 bylam styczniowka 2012.