reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny, pisałyście o cukrzycy ciążowej. Jak się o tym dowiedziałyście? Ja ogólnie dobrze się czuję, ale w sumie nie wiem.nawet czy coś mi dolega. Lekarz zawsze mówi krótko "w porządku"...

reklama
Malinka :( :( kurka nawet nie wiem co Ci powiedzieć :( sciskam mooocno!

AniaFania, Anulka na bank zaczniemy sie rozpakowywac w polowie czerwca a skończymy gdzies w polowie sierpnia :) :) jak nie wierzycie to popatrzcie na inne miesiące na forum juz na liste rozpakowanych mam ;)

Agnesdem, dziwnyprzypadek ja w pierwszej ciazy bardzo pozno czulam ruchy i nigdy ich nie czulam full mocno, chyba przez duzy brzuch.. w tej ciazy pewnie będzie podobnie :) moja druga ciaza a wyraźnie ruchow jeszcze nie czuje a to 16tc i bodajze 3dzien :)

AniaFania ciesz sie, jeszcze przytyjesz... tak naprawdę to teraz zaczyna się dopiero tycie ;) ja mam narazie plus dwa kg

Nieufna ja z synem +22kg mialam :o po porodzie spadlo 7kg następne 15kg spadalo przez okragly rok ;) ciekawa jestem jak bedzie tym razem.... porownujac to na wadze mam plus 2kg z Maksiem na tym etapie mialam plus 4kg piersi i biodra mniejsze niz w poprzedniej ciazy ale brzuch 2cm wiekszy :o

Kochana, nie bedę się licytować, ale ja duuuuzo wiecej :))

mi 20kg zostalo po pierwszej ciazy. po tej mam plan sie tego pozbyc. tylko plan byl taki sam wczesniej i co.
diety, srety, slodkiego nie jem bo nie lubie i co nic, ciagly efekt yoyo. zgubie 2 przybtyje 3, zgubie 3 przytyje 2.
narazie mam +3 kg na plusie.

jeny to juz teraz. a mnie ciagle mdli jak mysle o slodkosciach. moze do czwartku ochota przyjdzie.

@Lizzy_ dziewczyny mialy szybciej, bo mialy ja juz w pierwszej ciazy, test obciazenia glukoza robie sie po 20 tygodniu ciazy.

Kamcia, Margerita - dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Ja przed ciążą za słodkim nie przepadałam, natomiast teraz to po pączku jeszcze bym czymś dojadła. Ale staram się hamować, bo boję się o wagę...

@mamawiki32 śliczna sukienka, strasznie lubię takie. I do tego uniwersalna bardzo - w zależności od dodatków może być i na bardziej oficjalne okazje i na co dzień.

U mnie 2kg na plusie od października podczas ostatniej wizyty. Nie mam wagi w domu, więc tylko u lekarza się ważę.
Słodkie mi też wchodzi. Staram się oszukiwać swój mózg ;) i robię np musy z owoców, albo sałatki owocowe i wmawiam sobie, że to deser, nawet daje radę. A jak już mnie bardzo kusi, to raczej piekę coś w domu, daję o połowę mniej cukru i staram się wybierać jakieś przepisy gdzie jest dużo owoców, bakalii, płatki owsiane albo orzechy, żeby chociaż trochę "zdrowotności" tam przemycić i uśpić wyrzuty sumienia. Albo taki sernik na przykład - na pewno ma mnóstwo wapnia, prawda :D ?

Papagena ja bardzo lubię słodycze, kocham ciasta, ciasteczka itp. Mój mąż to też mega łasuch w sumie to przy nim nauczyłam się jeść słodycze. Na czwartek zazyczyl sobie ciasto snikers i teraz musze szukać jakiś ciekawy przepis. Do tego jeszcze zrobie faworki i ciastka pół francuzkie z marmoladą.

reklama
Do góry