reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

słuchajcie trzeba jeść dla dwojga nie za dwojga i będzie ok:) Ja np sie nie objadam owszem mam czasem zachcianki ale to rozwarze czy jesc czy nie czy lepiej obiadek cieply w domku...wiec kwestia zdrowego podejscia do ciazy:) ja wiem ze przytyje bo to normalne ale staram sie zdrowo jesc..i nie napychac..malo ale czesto a to jakis owoc a to jogur z musli albo jajecznica..jakas kanapka pozniej znowu owoce obiad..kolacja i znowu owoce..i jest ok:)

reklama
Przepraszam, że się wcześniej nie nawet z Wami nie przywitałam ale byłam tak zdenerwowana... teraz Was witam piatkowo :)

Niestety niczym tego nie da się zmyć jest ślad :(
Agnesdem - Wojtek nie jest zły na Amelcię, a na mnie, że nie potrafię dziecka przypilnować :(

Idę czytać co u Was.

A widzisz, nie wiedziałam jak tam jest....całe życie się człowiek uczy. Dobrze, że masz taką fajną pracę, wcale Ci się nie dziwie, że pracujesz. Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, to był lipiec, ja straszliwie puchłam, lekarz mmi zabronił kategorycznie pracować. Maję urodziłam we wrześniu. W drugiej ciąży (z terminem na koniec lipca) pracowałam do końca lutego, też lekarz tak zadecydował. A teraz nie pracuję od połowy grudnia, ale z 2 maluchów, z domem i zakazem siedzenia -ze względu na kręgosłup - nie dało się inaczej. Oj...nie nudzę się.......... ;-)

Agnes - oj, już niedługo...to może być kwestia dni, tygodnia, może dwóch i będziesz czuła ruchy regularnie :-)

Tak wlasnie sadzilam, ze jak ma sie juz rodzinke i do tego jeszcze problemy ze zdrowiem to oczywiscie zwolnienie wskazane i nie ma co sie zastanawiac, do tego przy dzieciaczkach napewno nudno nie jest :)

Iwona35 - ja uwielbiam Ludoviko Eunaudi, w ciaży z Ami całymi dniami słuchałam i jak tylko coś się działo jak była maleńka to puszczałam tą muzykę i ona się uspakajała :) naprawdę muzyka działa cuda :) a teraz jak czasem słuchamy (bo częściej goszczą u nas fasolki i inne przeboje dziecięce) to ma kilka takich utworów, że potrafi się 'zatrzymać' i wsłuchać :)

Fazerka- a może spróbuj syrop z cebuli? może pomoże na tan kaszel. Szybkiego powrotu do zdrowia!

Juka - powodzenia !

Aga- jak już zaczęłaś brać ten antybiotyk to nie przerywaj leczenia!

Witam nowe Lipcowe Mamy :)

Agnesdem- mi też się marzy juz choc wiosna... ale najbardziej to chcę lipiec i moje maleństwo!

Gwiazda - ja to bym chciała urodzić wcześniej i to chyba będzie wcześniej bo skończy się cc.

Malinka- super, że nfz podpisał umowę, a nie można dodatkowo załatwić takiego transportu? wiem, że to bardzo drogie gdybyście chcieli sami opłacić bo nasi znajomi w listopadzie w trybie pilnym musieli transortować 3 miesiecznego Szymusia na operację do Niemiec do dr Malca. trzymam kciuki jednak za niemcy!

AniaFrania- ja Ami też urodziłam w dzień terminu :) a co do czasu do porodu to dla mnie to cała wieczność... ateraz jak każdą godzinę śledzę, kazdy dzień notuję to jeszcze bardziej się wlecze.

Maryńka - nic nowego nie jadłam... tym basenem mi przypomniałaś ze kilka lat temu miałam coś takiego właśnie po basenie... ale teraz już od lat na basenie nie byłam...

Nieufna super wieści z wizyty :)

Lila - nie zeszło :( no nic... mam doła przez to ale przecież sobie w głowę nie strzele...

MamaWiki- sukienka świetna! :)

Co do wagi to ja maksymalnie mogę przytyć 6 kg od wagi wyjściowej - czyli maksymalnie mogę ważyć 56 kg. We wtorek u diabetologa było 49,6, zobaczymy co będzie w poniedziałek u ginekologa.

Tłusty czwartek- zrobie sobie w pierwszy czwartek po porodzie ;) no ale 4.02. grzeszę za pozwoleniem diabetologa makaronem z łososiem w sosie śmietanowym z pietruszką i brokułami :)

Ja już tłustego czwartku nie muszę obchodzić tyle pączuchów ostatnio zjadłam.....
ładna ta kiecka Mamaiwiki :D
Jolcia szkoda że mąż takie ma podejście....ale przy dziecku to normalka że się nie upilnuje,,,,a przy 2? a ja przy 4? .....łatwo się mówi....
męcze gotowanie obiadu.......wrrr

reklama
Jolcia Julko pomazał mi długopisem kanapę (ze skóry naturalnej) i zeszło po zmywaczu, ale najpierw sprawdź w jakimś mało widocznym miejscu czy nie odbarwia.

Do góry