słuchajcie trzeba jeść dla dwojga nie za dwojga i będzie ok Ja np sie nie objadam owszem mam czasem zachcianki ale to rozwarze czy jesc czy nie czy lepiej obiadek cieply w domku...wiec kwestia zdrowego podejscia do ciazy ja wiem ze przytyje bo to normalne ale staram sie zdrowo jesc..i nie napychac..malo ale czesto a to jakis owoc a to jogur z musli albo jajecznica..jakas kanapka pozniej znowu owoce obiad..kolacja i znowu owoce..i jest ok
reklama
Jolcia_
Fanka BB :)
Przepraszam, że się wcześniej nie nawet z Wami nie przywitałam ale byłam tak zdenerwowana... teraz Was witam piatkowo
Niestety niczym tego nie da się zmyć jest ślad
Agnesdem - Wojtek nie jest zły na Amelcię, a na mnie, że nie potrafię dziecka przypilnować
Idę czytać co u Was.
Niestety niczym tego nie da się zmyć jest ślad
Agnesdem - Wojtek nie jest zły na Amelcię, a na mnie, że nie potrafię dziecka przypilnować
Idę czytać co u Was.
dariazgr
A widzisz, nie wiedziałam jak tam jest....całe życie się człowiek uczy. Dobrze, że masz taką fajną pracę, wcale Ci się nie dziwie, że pracujesz. Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, to był lipiec, ja straszliwie puchłam, lekarz mmi zabronił kategorycznie pracować. Maję urodziłam we wrześniu. W drugiej ciąży (z terminem na koniec lipca) pracowałam do końca lutego, też lekarz tak zadecydował. A teraz nie pracuję od połowy grudnia, ale z 2 maluchów, z domem i zakazem siedzenia -ze względu na kręgosłup - nie dało się inaczej. Oj...nie nudzę się.......... ;-)
Agnes - oj, już niedługo...to może być kwestia dni, tygodnia, może dwóch i będziesz czuła ruchy regularnie :-)
Tak wlasnie sadzilam, ze jak ma sie juz rodzinke i do tego jeszcze problemy ze zdrowiem to oczywiscie zwolnienie wskazane i nie ma co sie zastanawiac, do tego przy dzieciaczkach napewno nudno nie jest
Jolcia_
Iwona35 - ja uwielbiam Ludoviko Eunaudi, w ciaży z Ami całymi dniami słuchałam i jak tylko coś się działo jak była maleńka to puszczałam tą muzykę i ona się uspakajała naprawdę muzyka działa cuda a teraz jak czasem słuchamy (bo częściej goszczą u nas fasolki i inne przeboje dziecięce) to ma kilka takich utworów, że potrafi się 'zatrzymać' i wsłuchać
Fazerka- a może spróbuj syrop z cebuli? może pomoże na tan kaszel. Szybkiego powrotu do zdrowia!
Juka - powodzenia !
Aga- jak już zaczęłaś brać ten antybiotyk to nie przerywaj leczenia!
Witam nowe Lipcowe Mamy
Agnesdem- mi też się marzy juz choc wiosna... ale najbardziej to chcę lipiec i moje maleństwo!
Gwiazda - ja to bym chciała urodzić wcześniej i to chyba będzie wcześniej bo skończy się cc.
Malinka- super, że nfz podpisał umowę, a nie można dodatkowo załatwić takiego transportu? wiem, że to bardzo drogie gdybyście chcieli sami opłacić bo nasi znajomi w listopadzie w trybie pilnym musieli transortować 3 miesiecznego Szymusia na operację do Niemiec do dr Malca. trzymam kciuki jednak za niemcy!
AniaFrania- ja Ami też urodziłam w dzień terminu a co do czasu do porodu to dla mnie to cała wieczność... ateraz jak każdą godzinę śledzę, kazdy dzień notuję to jeszcze bardziej się wlecze.
Maryńka - nic nowego nie jadłam... tym basenem mi przypomniałaś ze kilka lat temu miałam coś takiego właśnie po basenie... ale teraz już od lat na basenie nie byłam...
Nieufna super wieści z wizyty
Lila - nie zeszło no nic... mam doła przez to ale przecież sobie w głowę nie strzele...
MamaWiki- sukienka świetna!
Co do wagi to ja maksymalnie mogę przytyć 6 kg od wagi wyjściowej - czyli maksymalnie mogę ważyć 56 kg. We wtorek u diabetologa było 49,6, zobaczymy co będzie w poniedziałek u ginekologa.
Tłusty czwartek- zrobie sobie w pierwszy czwartek po porodzie no ale 4.02. grzeszę za pozwoleniem diabetologa makaronem z łososiem w sosie śmietanowym z pietruszką i brokułami
Fazerka- a może spróbuj syrop z cebuli? może pomoże na tan kaszel. Szybkiego powrotu do zdrowia!
Juka - powodzenia !
Aga- jak już zaczęłaś brać ten antybiotyk to nie przerywaj leczenia!
Witam nowe Lipcowe Mamy
Agnesdem- mi też się marzy juz choc wiosna... ale najbardziej to chcę lipiec i moje maleństwo!
Gwiazda - ja to bym chciała urodzić wcześniej i to chyba będzie wcześniej bo skończy się cc.
Malinka- super, że nfz podpisał umowę, a nie można dodatkowo załatwić takiego transportu? wiem, że to bardzo drogie gdybyście chcieli sami opłacić bo nasi znajomi w listopadzie w trybie pilnym musieli transortować 3 miesiecznego Szymusia na operację do Niemiec do dr Malca. trzymam kciuki jednak za niemcy!
AniaFrania- ja Ami też urodziłam w dzień terminu a co do czasu do porodu to dla mnie to cała wieczność... ateraz jak każdą godzinę śledzę, kazdy dzień notuję to jeszcze bardziej się wlecze.
Maryńka - nic nowego nie jadłam... tym basenem mi przypomniałaś ze kilka lat temu miałam coś takiego właśnie po basenie... ale teraz już od lat na basenie nie byłam...
Nieufna super wieści z wizyty
Lila - nie zeszło no nic... mam doła przez to ale przecież sobie w głowę nie strzele...
MamaWiki- sukienka świetna!
Co do wagi to ja maksymalnie mogę przytyć 6 kg od wagi wyjściowej - czyli maksymalnie mogę ważyć 56 kg. We wtorek u diabetologa było 49,6, zobaczymy co będzie w poniedziałek u ginekologa.
Tłusty czwartek- zrobie sobie w pierwszy czwartek po porodzie no ale 4.02. grzeszę za pozwoleniem diabetologa makaronem z łososiem w sosie śmietanowym z pietruszką i brokułami
Ja już tłustego czwartku nie muszę obchodzić tyle pączuchów ostatnio zjadłam.....
ładna ta kiecka Mamaiwiki
Jolcia szkoda że mąż takie ma podejście....ale przy dziecku to normalka że się nie upilnuje,,,,a przy 2? a ja przy 4? .....łatwo się mówi....
męcze gotowanie obiadu.......wrrr
ładna ta kiecka Mamaiwiki
Jolcia szkoda że mąż takie ma podejście....ale przy dziecku to normalka że się nie upilnuje,,,,a przy 2? a ja przy 4? .....łatwo się mówi....
męcze gotowanie obiadu.......wrrr
margerrita
wrocilam ze sledziami, jeny jakie byly dobre.
a kiedy jest tlusty czwartek, juz w ten najblizszy?
a kiedy jest tlusty czwartek, juz w ten najblizszy?
Jolcia_
Margerita tak juz terez w czwartek jest tłusty...
reklama