reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Iwona35, Moli, Maryńka - dziękuję za odpowiedź :)
Nieufna - co Ty mówisz :) Ale fajnie :) Ale już podejrzewałaś ciążę, nie?? Nie czytać netu!!!!! Mój gin to nawet słuchać nie chce, jak się mu mówi, że coś się wyczytało z netu. A ja się właśnie naczytałam, że płody obumarły i laski nie wiedzą czy to nie po farbowaniu farbą z amoniakiem i weź tu zafarbuj teraz, zwariuję!!
Agnesdem - czytałam wczoraj, że w 15 tygodniu dziecko zaczyna słyszeć, nie odróżnia jeszcze oczywiście dźwięków, ale coś tam, zaczyna do niego docierać. I żeby pamiętać, by wody płodowe, tętnice, pępowina i nasze serce nie były jedynymi dźwiękami, znanymi z brzucha. Także śmiało, fajnie, że mówisz. Ja co wieczór czytam mojemu Nikosiowi bajkę, to i maluszkowi :) A ja z Mikołajkiem byłam w ciąży to czytałam specjalnie jemu :D A pasztet robiony jak najbardziej. Mój Arek robi przepyszny!!!! Z wątróbką, ale odrobiną i też jem.

Ja grzybów nie lubię, nie jem, rodzinie nie daję, oprócz pieczarek.

My herbatę robimy w dzbanku i do niej dodaję herbatę malinową z cytryną i sok malinowy. Jest pyszna i mam nadzieję, że dobrze też działa na te choróbska.

Ja dziś robię placka po węgiersku.

Daria - dlaczego?

reklama
hmm z tymi obiadamiiiii ciągłe utrapienie ja na szczescie mam juz zupe zrobiona rano robilam wiec przyjde zjem i odpoczynek a wieczorem spacer:) juz mam tak dosc sniegu ze na prawde marzy mi sie slonce:)

@agnesdem jak mnie napadają wątpliwości co do jedzenia, to przypominam sobie słowa lekarza (nie jeść surowego mięsa, surowych ryb, surowych jajek, serów z niepasteryzowanego mleka). Jeśli to, na co mam ochotę nie jest żadną z tych rzeczy, to jem jesli mam ochotę. Ze świadomością, że jeśli chipsy, cola czy fastfoody były przed ciążą niezdrowe, to teraz też zdrowe się nagle nie stały, więc tego typu rzeczy raczej i tak nie jadam, ale gdyby mnie naszło, to bym się nie przejmowała aż tak strasznie ;)

LILA dziekuje za odpis:) no to fajnie bo ja wlasnie rozmawiam z moim malenstwem glaszcze sie po brzuszku...mowie mu ze go bardzo kochammmm zreszta tata tez z nim nia rozmawia:) a co do pasztetu to dzialam poprosze mame zeby mi zrobila;)

dlaczego zakazany pasztettttttttttt co Tyyyyy jesli sama robisz w domu jak tu dziewczyny pisza..i z malaaa malaa iloscia watrubki a mozna i bez to nic Ci nie bedzie:)

U mnie z jedzeniem to kiepska sprawa, rzadko mam na coś ochotę, znowu schudłam kg :( ogólnie jedyne co mi wchodzi to fast foody (które staram się jeść rzadko) i zupy, od słodkiego mnie odrzuciło a kolacje w siebie wmuszam, czasem już nie mam pomysłu, bo naprawdę nie mam na nic ochoty..

U mnie z jedzeniem to kiepska sprawa, rzadko mam na coś ochotę, znowu schudłam kg :( ogólnie jedyne co mi wchodzi to fast foody (które staram się jeść rzadko) i zupy, od słodkiego mnie odrzuciło a kolacje w siebie wmuszam, czasem już nie mam pomysłu, bo naprawdę nie mam na nic ochoty..
hmm powinnas zjesc i miesko i rybke nawet w malych ilosciach skoro nie mozesz ale powinnas zjesc mysl o malenstwu..co do fasfudow hmm no ja tez je lubie ale na prawde sproadzycznie je jem teraz np dwa razy w tygodniu i dlatego robie dlugoa przerwe od tego...

W uk pasztet zakazany nawet w najmniejszych ilościach. Zadnej wątróbki nie wolno jeść to pewnie dlatego. Sama pasztetu nie potrafię zrobic a nie mam mamy ani babci na miejscu ktora by mnie poratowala :p

hmmm moja mama kiedys mi zrobila pasztet bez wartobki i byl dobryyyy ja nie umiem robic paszteu ale uwielbiam go...wyobrazcie sobie chlebek/buleczka na to pasztecik domowy na to pomidorek na to szczypioreczek no pychaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry