Gwiazda_237
Fanka BB :)
A mi właśnie dzidzia się obudziła jej czas hahah
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nasza teraz jest w 0 przedszkolnej a za rok pójdzie do szkolnej.@Jolcia_ tylko, ze czuje sie jak stara baba. ja nie wiem jak ja ogranialam sie wczesniej, teraz mam wolny czas a na nic mi go nie starcza
jutro mam za to zebranie w szkole w sprawie 6 latkow. bo nie wiemy czy mlody pojdzie do 0 czy do 1 klasy?
dziewczyny co maja dzieci w tym wieku, juz podjelyscie decyzje?
@Needi tulam, dobranoc!
Na zgaga można brać renie ale ja jem migdały na chwilę pomagają.Lilia jak tylko w zakresie się miescisz to Twoja trzustka pięknie sobie radzi z wytwarzaniem insuliny, zostaje mi tylko zazdrościć
Kingusia- do dziś w buzi mam jak w trampku bleee non stop myje zeby!
Sarka- o nie!! Jak to czesac u niemowlaka
Julita- to okropnosc można brać jakieś lęki Ale nie pamiętam nazwy mi trochę pomagały a później ich nie mogłam brać bo miały laktoze w składzie.
Mamawiki- tego bibera najbardziej współczuję!
Co do dnia samemu w domu to ja mam juz dość... nasza super sąsiadka od grudnia poszła do pracy wcześniej codziennie odwiedzalysny się... a,teraz ja Ami i Frajda.
ja biorę vitaminer prenatal + dha ( dwie kapsułki się bierze bo każda jest z czymś innym) + magnez, któy sobie biore bez specjalnych wskazań lekarza, folik brałam tylko w pierwszym trymestrzeCo do magnezu to w tabletkach. W aptece jeszcze trzeba się dopytać. Ostatnio mnie przyjaciółka opierniczyła że nie zażywam ona brała całą ciążę. A mam pytanie jeszcze. Kwas foliowy bierzecie? Bo ja mam w witaminach Pregna Plus bardzo dużo 400 tyle co w zwykłym foliowym.
Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
Ja mogę pozmywac ale ty mi umyj podłogi hahah
Kurde co się schyle ti mnie boli brzuch
Nie wzięłam i się męczę. Wolę nic nie brać, na migrenę mam od neurologa takie specjalne silne leki, które brałam przy takich bólach. Apap mi nie pomoże, więc nie chcę sie faszerować. Może jutro przejdzie, tylko, żeby noc przeżyć.
Matka mnie wkurzyla mąż doprawił... a niech ich wszystkich jasna cholera. Jedno madrzejsze od drugiego. Matka trzymając małą na rękach pyta kto ją tak rozpiescił... no heloł! ! Ty! ! Żesz qwa... a drugi domorosły dugi hauzer doktorat chował przez te wszystkie lata...
Ja cierpie dole. Idę spać. Cześć dziewczyny
@Jolcia_ tylko, ze czuje sie jak stara baba. ja nie wiem jak ja ogranialam sie wczesniej, teraz mam wolny czas a na nic mi go nie starcza
jutro mam za to zebranie w szkole w sprawie 6 latkow. bo nie wiemy czy mlody pojdzie do 0 czy do 1 klasy?
dziewczyny co maja dzieci w tym wieku, juz podjelyscie decyzje?
@Needi tulam, dobranoc!
Hej dziewczyny!
Przepraszam, że tak mało piszę, ale nie nadążam, a potem głupio mi tak się wcinać w rozmowę
Ale dziś się wetnę
Margerita, moja poszła do szkoły jako 6 latek i jestem bardzo zadowolona, chociaż wtedy już wyboru nie miałam. Gdybym miała decydować teraz, zdecydowałabym tak samo. Ale myślę, że to już trzeba zaobserwować rozwój emocjonalny dziecka. U nas w klasie było 15 siedmiolatków i 10 sześciolatków i powiem, że sześciolatki przodują w nauce, bo bardziej się starają, a pod względem rozwoju emocjonalnego to zależy od dziecka, bo w obydwóch przedziałach wiekowych jest cały przekrój dzieci.
No to widzę że nie tylko mnei dziś to spotkało..do 4 w nocy pokutowałam a póżniej budziłam się prawie co godzinkę..Po mojej bezsenności w koncu usnęłam i obudziłam sie o 12 szok! ale i tak nie mam nic dzis w planach, posiedzę jeszcze w domu zeby do końca wyleczyć to przeziębienie... A Fazerka ciagle milczy mam nadzieje, ze wszystko ok!
MNie bolą nadal, był czas,że już przeszło i od tygodnia znowuMadziolina, a Ciebie nadal bolą piersi??
Dziewczyny, a Was? To przejdzie potem czy już tak zostanie? Bo w chwili obecnej, przy takim bólu, nie wyobrażam sobie karmienia piersią :/
Przy tamtych ciążach tak mnie nie bolały. Nie pamiętam.
'oż ty cholero jasna, ty zgago pieruńska, by cię szlag trafił. Musiałaś się ujawniać? Musiałaś' w ciąży z Ami po 20 tc się pojawiła a teraz już w 15tc
Jolcia i Julita łaczę się w bólu tzn raczej w niedogodności. Od dwóch tygodni cokolwiek zjem to za chwilkę mam zgagę migdały mi nie pomagająoj ja też mam zgagę
Needi wspólczuję nerwów ale tak to napisałaś,że mi się parsknęło śmiechem..nie z jakiś złych pobudek ! ale styl mnei tak rozbawiłMatka mnie wkurzyla mąż doprawił... a niech ich wszystkich jasna cholera. Jedno madrzejsze od drugiego. Matka trzymając małą na rękach pyta kto ją tak rozpiescił... no heloł! ! Ty! ! Żesz qwa... a drugi domorosły dugi hauzer doktorat chował przez te wszystkie lata...
Ja cierpie dole. Idę spać. Cześć dziewczyny
Migotka moja tez poszła jako 6 latek i ja też nie żaluję. Uczy sie najlepiej w klasie a jeśli chodzi o rozwój emocjonalny to jak i rok starsi ma swoje lepsze i gorsze dni. Poza tym jeśli chodzi o emocje..nie wiem czy to zależy od wieku, bardziej chyba od charakteru, znam dorosłych, nawet mocno dorosłych z takim rozwojem emocjonalnym że nastolatkowie bywają dojrzalsi. Zastrzeżenia jedyne jakie miałam to do przygotowania szkół do tego nauczania o rok szybszego. Rozwinięcie dywanika w klasie to jeszcze nie ta "gotowość"Hej dziewczyny!
Przepraszam, że tak mało piszę, ale nie nadążam, a potem głupio mi tak się wcinać w rozmowę
Ale dziś się wetnę
Margerita, moja poszła do szkoły jako 6 latek i jestem bardzo zadowolona, chociaż wtedy już wyboru nie miałam. Gdybym miała decydować teraz, zdecydowałabym tak samo. Ale myślę, że to już trzeba zaobserwować rozwój emocjonalny dziecka. U nas w klasie było 15 siedmiolatków i 10 sześciolatków i powiem, że sześciolatki przodują w nauce, bo bardziej się starają, a pod względem rozwoju emocjonalnego to zależy od dziecka, bo w obydwóch przedziałach wiekowych jest cały przekrój dzieci.
Ja też wychodzę z założenia "żadnych leków" i niech one sobie będą nawet "bezpieczne"Nie wzięłam i się męczę. Wolę nic nie brać, na migrenę mam od neurologa takie specjalne silne leki, które brałam przy takich bólach. Apap mi nie pomoże, więc nie chcę sie faszerować. Może jutro przejdzie, tylko, żeby noc przeżyć.