reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

fazerkamm ja też mam mieszane uczucia, my finansowo stoimy super, ale wkurza mnie mój mąż....kolejne dziecko= kolejna konkurencja dla mnie, przykre ale prawdziwe :-(

piczkowa ja mam mdłości od samego początku

hope zazdroszczę Ci dwóch córeczek! po cichu marzę a drugiej dziewczynce. :-)

reklama
fazerkamm ja też mam mieszane uczucia, my finansowo stoimy super, ale wkurza mnie mój mąż....kolejne dziecko= kolejna konkurencja dla mnie, przykre ale prawdziwe :-(

a wiesz ze w kryzysach myslelismy o wyjezdzie do Norwegii :p tylko ta pogoda tam nas przeraza bo kochamy greckie slonce :)
maz stawia dzieciatko wyzej Ciebie? u mnie tez tak jest ale i ja tak robie :/

Ostatnia edycja:
u mnie jest tak zeby byc dobrze traktowanym i miec porod w godnych warunkach trzeba placic :/ i to mnie glownie przeraza bo pozniej to wiem ze damy rade... teraz wizyty 40e badania usg te dwa pierwsze po 100e, porod ze szpitalem i znieczuleniem 1600e :szok::szok: ta ostatnia kwota mnie zdeczka przeraza tym bardziej ze grecki "NFZ" nie zwraca kasy, ani nie ma becikowego bo nie pracowalam...

Ja też mam myśli, czy sobie poradzę, zwłaszcza że nie mam nikogo do pomocy - mąż pracuje, mama pracuje, tata ma wszystko w nosie, teściowa daleko. A tu jeszcze dochodzi wożenie starszej do szkoły, nierzadko na ósmą. Jak będzie zima, to masakra, żeby towarzystwo ogarnąć i wyjść, samochód odśnieżyć, będę musiała chyba o 4 wstawać. Ale cieszę się, że termin wypada w wakacje, bo będzie czas na przywyknięcie do nowej sytuacji.

Też miałam dziś okropny sen, że jakiś gość gonił mnie i Igę z pistoletem, my chowałyśmy się w jakiejś trawie, a jak zobaczył nas, stanął nad nami okrakiem i wycelował, to tak ścisnęłam go za jajka z całej siły i zaczęłam wykręcać, że przeciwnik został unieszkodliwiony ;-) Dobrze, że męża przez sen nie ścisnęłam, bo chyba bym mu urwała :-p

fazerkamm a mnie klimat norweski odpowiada w 100%. Nie nawidzę upałów, słońca dającego po oczach itp. Tu gdzie my mieszkamy akurat jest fajnie bo latem jest okolo 24 stopni a zima -10 tak więc znośnie. Mąż wywyższa córcię na każdym kroku. A co do porodu to w norwegii znieczulenie dają na zawołanie i wszytsko jest bezplatne, poród rodzinny, wizyty, usg, badania itp.

Cześć dziewuszki :-D

Co do finansów to na początku jest nawet znośnie, ale boję się co będzie jak póldą do szkoły. Ale nie ma co się zamartwiać na zapas. Rozwiązanie zazwyczaj przychodzi w ostatniej chwili. Przynajmniej u mnie :)

Aob66 skąd jesteś?

Zastanawiam się nad przedszkolem na przyszła jesień. Boję się, że jeśli wtedy dam Małą to poczuje się odrzucona, bo tu nowe bobo a ona w odstawkę do przedszkola. Będzie miała wtedy 2 lata i 10 miesięcy. Ale z drugiej strony będzie mi ciężko z dwójką. Ale z trzeciej będzie mi przynosić zarazki do domu.

W pierwszej ciąży pracowałam do 6 mc. W tym jak zdrowie dopisze to też tak zamierzam. Tak do maja.

Boli mnie lewy jajnik. Tak kłuje. Wiem że brzuch może boleć jak na @ na początku ciąży, bo miałam tak w pierwszej ale tego bólu nie znam. To dobrze? Macie takie coś?

Needi mnie tez pobolewa lewy jajnik, powiedziałam o tym gino, zrobila mi usg i powiedziała ze sa czyste i może mam wrazenie tylko ze to jajnik a boli macica

Mnie boli z prawej strony i to tak dość mocno momentami. Od wczoraj mam myśli ze to ciąża pozamaciczna na pewno

reklama
neddi też rozmyślam o przedszkolu dla mojej córki, póki drugie się nie urodziło. Chcę uniknąć poczucia odrzucenia u niej. Mnie kłuje prawy jajnik. Dzisiaj mam wizytę więc zapytam czy to normalne.

Do góry