reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Czekajcie 5 tydz to poczatek 2 miesiąca, 9 tydz to poczatek 3 mca, , 13 tydz to poczatek 4 mca więc 17 tydz to poczatek 5 mca... ja wykupiłam sobie bellybestfriend a tak o i tam też liczą ze jak teraz mam 14 tydz i 5 dzień to jeestem w piętnastym tygodniu ale ja uznaje 14.

Witam ;)

Chorobkom dużo zdrowia :)
Malina ściskam kciuki :*

Ja mam 15 tydz 3 dzień i tez liczą mi to już jako 16 tydzień . a dla mnie to 15 tydzień .

Kupiłam se spodnie ciążowe czarne takie fajne i wygodne i tunike, bluzki i sukienkę i sweterek i trochę rzeczy dla dzidzi i jakoś humor mam lepszy chodź mnie brzuch pobolewa zastanawiam się co to moze byc ;)

MNie to mój określony czas wkurza bo nie wiem o jakim czasie porodu mam myśleć. Nie wiem czy któraś z Was ma az taką rozbieżność między terminem z OM a USG. Ponad 2 tyg, to jest duża różnica. Jak weszłam w drugi trymestr z USG to nie wiedziałam czy się cieszyć czy jeszcze przejmowac się ,ze wg OM nie jestem w drugim. Najciekawsze jednak jest to, żę znam dokładnie moment poczęcia i to byłby termin akurat pośrodku tych dwóch :D Do tego lekarza chodzę 15 lat i obydwa razy urodziłam wg terminu USG jaki policzył ale na IP policzyli wg OM i komentowali, że lepiej byłoby jakbym z tydzień jeszcze ponosiła i w kartach powpisywane miały 37+4 jedna a druga 37 +6, więc i teraz szykuje się raczej na 14stego lipca niż 28

reklama
Ja miałam 2 tyg różnicy ale z usg był pozniej teraz tylko kilka dni

Co do wagi to mam nadzieję że więcej niż 20kg nie bedzie

Mi z cesarką przedstawił scenariusz jak łożysko się nie przesunie a w 30 tyg kuracja sterydami dla dziecka żeby płuca się szybciej rozwinęły. Ale moje łożysko się przesunie bo ja nie jestem stworzona do rodzenia przez cc tylko przez sn :-D
uwielbiam u ludzi takie podejście do życia w stylu "będzie inaczej bo ja tak chce" ;)

dziewczyny sprawdzałyście w kalendarzu chinskim co Wam sie moze urodzic?:)
u mnie kompletna lipa jak dotąd:) dla zabawy sprawdziłam i wg niego powinnam mieć juz dwóch synów a mam dwie córy, teraz tez wychodzi mi syn i aż sie boje..bo liczę na syna:D
tak mi się przypomniało pierwszą, rzeczą na jaką miałam ochotę po 17 tygodniach wymiotów w ciąży z Ami były frytki z..... MIODEM!! naprawdę jadłam frytki i moczyłam je w miodzie.... smakowało mi to wtedy bardzo, ale dziś nawet bym tego nie przełknęła!! bleeeee!!!!
usmiałam się jak norka:DD a dziewczyny dziwiły się jak mówiłam o kanapce z masłem i konc. pomidorowym a tu frytki z miodem :DD

dziś dziewczyny powiedziałam męzulowi, że gadam sobie z Wami na takim mądrym forum i że WSZYSTKIE ( ;) ) napisałyście że na wieść o ciąży mężowie z radości pokupywali Wam kwiaty :D :D teraz liczę na reakcję... no zła kobieta ze mnie :D

dziś dziewczyny powiedziałam męzulowi, że gadam sobie z Wami na takim mądrym forum i że WSZYSTKIE ( ;) ) napisałyście że na wieść o ciąży mężowie z radości pokupywali Wam kwiaty :D :D teraz liczę na reakcję... no zła kobieta ze mnie :D
Cwaniara :-D. Mój by nie łykną. Jak mu pokazałam test o 5 rano to fajnie i uśmiechnął się ale teraz daj spać kobieto bo on przecież już wiedział że ja w ciąży. =-O.. tak... uczuciowy jak kilo gwoździ :-C

Cwaniara :-D. Mój by nie łykną. Jak mu pokazałam test o 5 rano to fajnie i uśmiechnął się ale teraz daj spać kobieto bo on przecież już wiedział że ja w ciąży. =-O.. tak... uczuciowy jak kilo gwoździ :-C

Mój powiedział to samo. Plus kazał czekać czy aby @ na pewno nie przyjdzie, bo to przecież niemożliwe, żeby za 1 podejściem zajść :p Ofkors liczył na dłuższe próby łóżkowe ;-)

Mój powiedział to samo. Plus kazał czekać czy aby @ na pewno nie przyjdzie, bo to przecież niemożliwe, żeby za 1 podejściem zajść :p Ofkors liczył na dłuższe próby łóżkowe ;-)
hahah coś w tym jest:) mój też chciał dzidzi ale myślał że dłuzej sie pobawi a nie raz i już:D nie zapracowałam widocznie na te kwiaty :D

reklama
Dziś mój musiał się przejechać parenaście km do ewentualnej nowej pracy i oczywiście z tekstem czy nie chcemy się z nim przejechać. Już w samochodzie z dziewczynkami zaczęłyśmy komentować jak to tata nas kocha,że nigdzie nie lubi jeździć sam ale w życiu nam tego nie powie wprost. Mężul słyszał bo uśmiechał się półgębkiem ale zero komentarza:) u facetów ta uczuciowość to całkiem coś innego niż u nas, o "tym się nie gada" ;)

Do góry