reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Czekajcie 5 tydz to poczatek 2 miesiąca, 9 tydz to poczatek 3 mca, , 13 tydz to poczatek 4 mca więc 17 tydz to poczatek 5 mca... ja wykupiłam sobie bellybestfriend a tak o i tam też liczą ze jak teraz mam 14 tydz i 5 dzień to jeestem w piętnastym tygodniu ale ja uznaje 14.

Witam ;)

Chorobkom dużo zdrowia :)
Malina ściskam kciuki :*

Ja mam 15 tydz 3 dzień i tez liczą mi to już jako 16 tydzień . a dla mnie to 15 tydzień .

Kupiłam se spodnie ciążowe czarne takie fajne i wygodne i tunike, bluzki i sukienkę i sweterek i trochę rzeczy dla dzidzi i jakoś humor mam lepszy chodź mnie brzuch pobolewa zastanawiam się co to moze byc ;)

MNie to mój określony czas wkurza bo nie wiem o jakim czasie porodu mam myśleć. Nie wiem czy któraś z Was ma az taką rozbieżność między terminem z OM a USG. Ponad 2 tyg, to jest duża różnica. Jak weszłam w drugi trymestr z USG to nie wiedziałam czy się cieszyć czy jeszcze przejmowac się ,ze wg OM nie jestem w drugim. Najciekawsze jednak jest to, żę znam dokładnie moment poczęcia i to byłby termin akurat pośrodku tych dwóch :D Do tego lekarza chodzę 15 lat i obydwa razy urodziłam wg terminu USG jaki policzył ale na IP policzyli wg OM i komentowali, że lepiej byłoby jakbym z tydzień jeszcze ponosiła i w kartach powpisywane miały 37+4 jedna a druga 37 +6, więc i teraz szykuje się raczej na 14stego lipca niż 28

reklama
Ja miałam 2 tyg różnicy ale z usg był pozniej teraz tylko kilka dni

Co do wagi to mam nadzieję że więcej niż 20kg nie bedzie

Mi z cesarką przedstawił scenariusz jak łożysko się nie przesunie a w 30 tyg kuracja sterydami dla dziecka żeby płuca się szybciej rozwinęły. Ale moje łożysko się przesunie bo ja nie jestem stworzona do rodzenia przez cc tylko przez sn :-D
uwielbiam u ludzi takie podejście do życia w stylu "będzie inaczej bo ja tak chce" ;)

dziewczyny sprawdzałyście w kalendarzu chinskim co Wam sie moze urodzic?:)
u mnie kompletna lipa jak dotąd:) dla zabawy sprawdziłam i wg niego powinnam mieć juz dwóch synów a mam dwie córy, teraz tez wychodzi mi syn i aż sie boje..bo liczę na syna:D
tak mi się przypomniało pierwszą, rzeczą na jaką miałam ochotę po 17 tygodniach wymiotów w ciąży z Ami były frytki z..... MIODEM!! naprawdę jadłam frytki i moczyłam je w miodzie.... smakowało mi to wtedy bardzo, ale dziś nawet bym tego nie przełknęła!! bleeeee!!!!
usmiałam się jak norka:DD a dziewczyny dziwiły się jak mówiłam o kanapce z masłem i konc. pomidorowym a tu frytki z miodem :DD

dziś dziewczyny powiedziałam męzulowi, że gadam sobie z Wami na takim mądrym forum i że WSZYSTKIE ( ;) ) napisałyście że na wieść o ciąży mężowie z radości pokupywali Wam kwiaty :D :D teraz liczę na reakcję... no zła kobieta ze mnie :D

dziś dziewczyny powiedziałam męzulowi, że gadam sobie z Wami na takim mądrym forum i że WSZYSTKIE ( ;) ) napisałyście że na wieść o ciąży mężowie z radości pokupywali Wam kwiaty :D :D teraz liczę na reakcję... no zła kobieta ze mnie :D
Cwaniara :-D. Mój by nie łykną. Jak mu pokazałam test o 5 rano to fajnie i uśmiechnął się ale teraz daj spać kobieto bo on przecież już wiedział że ja w ciąży. =-O.. tak... uczuciowy jak kilo gwoździ :-C

Cwaniara :-D. Mój by nie łykną. Jak mu pokazałam test o 5 rano to fajnie i uśmiechnął się ale teraz daj spać kobieto bo on przecież już wiedział że ja w ciąży. =-O.. tak... uczuciowy jak kilo gwoździ :-C

Mój powiedział to samo. Plus kazał czekać czy aby @ na pewno nie przyjdzie, bo to przecież niemożliwe, żeby za 1 podejściem zajść :p Ofkors liczył na dłuższe próby łóżkowe ;-)

Mój powiedział to samo. Plus kazał czekać czy aby @ na pewno nie przyjdzie, bo to przecież niemożliwe, żeby za 1 podejściem zajść :p Ofkors liczył na dłuższe próby łóżkowe ;-)
hahah coś w tym jest:) mój też chciał dzidzi ale myślał że dłuzej sie pobawi a nie raz i już:D nie zapracowałam widocznie na te kwiaty :D

reklama
Dziś mój musiał się przejechać parenaście km do ewentualnej nowej pracy i oczywiście z tekstem czy nie chcemy się z nim przejechać. Już w samochodzie z dziewczynkami zaczęłyśmy komentować jak to tata nas kocha,że nigdzie nie lubi jeździć sam ale w życiu nam tego nie powie wprost. Mężul słyszał bo uśmiechał się półgębkiem ale zero komentarza:) u facetów ta uczuciowość to całkiem coś innego niż u nas, o "tym się nie gada" ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry