reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Venicee ją również przesyłam Ci pozytywne wibracje! Czekamy na wiadomości!

Jeśli chodzi o remont, to wczoraj zakonczylismy sprawy notarialno-bankowe i czekamy do 1 marca na odbiór kluczy, do naszego "nowego-uzywanego" mieszkania :)
A potem wyczekany remont i w końcu życie na swoim (a w sumie to bankowym, ale za 360 miesięcy w pełni swoim :D )

Aaaaaa i to prawda że zaczęlyśmy miesiąc miodowy ciąży! Wróciła mi ochota na seks! Mąż w niebo wzięty :D nie ukrywam, że ja też ;)

Jeśli chodzi o picie, to ja zawsze pilam dużo więcej niż inni... Butelka 1,5l wody to u mnie norma, plus 4 duże herbaty (0,5l)do posiłków (teraz niestety bez cukru) i kawa rano.

reklama
Hej!

U nas lepiej, noc przespana bez gorączki, rano dobry humor. Ja właśnie jadę do domu ogarnąć się trochę a potem znów do Wawy - na 14.20 mam genetyczne. Myślałam, że nie będę się stresować ale trochę boli mnie brzuch od rana...

W temacie mieszkania - my przeprowadziliśmy się w wakacje z kawalerki na 3 pokoje :) U synka mamy szary i jedna ścianę pomarańczową, białe mebelki (kocham białe meble ❤) i wcale nie jest smutno bo on ma mnóstwo kolorowych zabawek.

Sarka- to fajniutko ;) Ja też lubię mieć trochę zaskurniakow ;)

Margeritta - dzia, jak będę na kompie to poszukam, może uda mi się zrobić;)

Ja włosów jeszcze nie farbowalam, podobno farba nie ma prawa się nie przyjąć, oczywiście lepiej bez amoniaku, żeby nie wdychac ;)

Przeprowadzki, te wszystkie przemeblowania są fajne, ale ile sprzatania ;p ile to człowiek się nameczy hehe ale co tam do wytrzymania byle by tylko efekt był zadawalający ;)

Aniafrania - Myślę że gdyby koszt był mniejszy to większość z nas zrobiła by to... Mi przechodziło to przez myśl parę razy, maz raczej sceptycznie do tego podchodzi, pewnie dlatego że do końca nie jest świadom wszystkich plusów w razie potrzeby.

Maryńka- pewnie ze dacie radę, a czas moment zleci i ani się obejrzysz a będziesz ukladac rzeczy w nowym domku ;)

Olciakk, współczucie dla męża :-(
MalinowaMarta, fajne te zajęcia? Podrzuć jakieś ćwiczenia..
Kurczę, ja też nie mam ochoty na kawę ostatnio. Wcześniej popijałam inkę z mlekiem, ale teraz nawet na to nie mam ochoty :-( herbatę zawsze piłam słabą i piję dalej, no i wodę. A tu można kranówę, bo prawie jak nasza mineralna.
U nas może będzie wykończanie domu ciąg dalszy. Musimy zrobić wiatrołap, toaletę, drugi pokój dziecinny chociaż pewnie i tak nie będziemy z niego korzystać, no i malowanie. My mamy dwa odcienie szarości w większości pomieszczeń i już nam się znudził. Synek ma pokój szaro-niebieski i białe meble, nie jest ponuro. Ale to pewnie kwestia odcieni ma też znaczenie..
A w poprzedniej ciąży na tym etapie malowałam salon i kładłam panele :p
Venicee, &&&&&

Witajcie :)

Venice - mocno kciuki zaciśnięte.

Co do remontu to my w listopadzie 2014 r. przeprowadziliśmy się do nowego domu :) jeszcze nie jest do końca urządzony ale wszystko przed nami ;)

Amelka ma pokój fioletowo biały i tony kolorowych zabawek Więc jest tam dość pstrokato ;) Ami będziemy musieli kupić łóżko, bo łóżeczko będzie dla Dzidziusia :) i początkowo Maleńka będzie z nami w sypialni, a później z Amelka :) ale osobno zrobimy im pokój zabaw, a jak podrosna to każda dostanie swój pokoik :)

Rumpelstyk to mamy bardzo podobnie tyle, że my klucze dostajemy 1 lutego. Ale remont możecie już planować, my tak robimy, już zamówiona kuchnia i kafle do łazienki. Liczę, że dzieki temu pójdzie sprawniej. Malinowa, Venicee, Madziolina trzymamy kciuku za wizyty i czekamy na relacje! [emoji110][emoji8]

dariazgr my juz od roku szukamy mieszkania do kupna, ceny straszne na rynku, udalo sie nam zalapac na 3 mieszkania dofinansowane przez miasto, na 7 chetnych - 7 miejsce :unsure: w listopadzie oglosili juz kolejke i od tego czasu czekamy, codziennie sprawdzamy, ktore miejsce, taka nerwowka, niewiadoma czy ktos przed nami wykupi czy nie. Teraz jestesmy juz najblizej na 2 i 3 miejscu, takze moze do 2 tygodni juz odetchniemy :tak: jestesmy zdecydowani na 100% i juz dokumenty, kasa przygotowana. Bloki buduja, nowoczesne z pralnia, mini silownia, pokojem dla dzieci do zabaw czy na urodziny, zagospodarowany dach no cud miod :yes: wprowadzilibysmy sie dopiero w lipcu 2017 a poki co sypialnia, pokoj z aneksem kuchennym i 2 dzieci :rolleyes2::hmm: ciezko bedzie, ale mysle, ze damy rade :yes:

Ohhh to tez sie biedni na biegacie. Czytając o tych blokach brzmią jak marzenie, same plusy. Mam nadzieje, ze wam sie uda a wtedy nawet to cZekanie do 2017 bedzie przyjemne bo z myślą, ze to wasze wymarzone juz tam na was czeka :) powodzenia :)

reklama
Do góry