reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Doris w poprzedniej ciąży tętno było cały czas slychac a jednak było źle
Jedynie to że ruchy słabo czułam skłoniło mnie żeby pojechać do szpitala
Witam nową koleżankę

reklama
ja już i tak mam takie obostrzenia co do diety, więc sama sobie już nie dodaję... 1500 kalorii to naprawdę nie jest dużo... mam nadzieję, że 26.01 podniesie mi diabetolog kaloryczność, bo ja ciągle czuję głód... a marchewki i kalarepy mam dość!

tzn wędzonej nie to ze nie moznaaaaa ale nie za dużo bo jest za słona.Ja się stosuje do tych zasada:
-nie jem jajka na miękko
-nie jem makreli
-nie jem tatara
-nie jem surowych ryb

U mnie sod znacznie ponizej normy, wiec sol mi nie zaszkodzi :) Co do reszty, no surowego miesa, czy ryby bym nie tknela. Jajka bardzo lubie :) ( takze te na miekko ).

Iwonaimaja, dziekuje :)

Ale tu też chodzi o rozróżnienie komu szkodzi. Bo np ja mam mega smaka na śledzia z ogoreczkiem kiszonym takim swojsjim ale nie mogę ja bo mój żołądek tego nie przyjmie a na milion procent zatrucie murowane....
To samo ze wszystkim smarzonym więc i np pączki odpadaja....
Mogę tylko pomarzyć...
Więc ogólnie moja dieta tez jest ograniczoną chyba bardziej niż taka cukrzycowa.
Bo np ja surowych warzyw nie mogę...już bym umierala z głodu...

Dziewczyny z tymi ograniczeniami w ciąży jest tak samo jak potem z dietą matki karmiącej. Jedni twierdzą, że mit, inni są święcie przekonani, że powinno się multum rzeczy odstawić. Ja obstawiam zdrowy rozsądek. Nie jem niczego w ilościach hurtowych i jakoś nie wierzę, że szczypta tymianku mi zaszkodzi. Dopóki mam dobrą morfologię, przesadnie nie chudnę ani nie tyję, to będę jeść na co mnie najdzie ochota :-D a co :p

reklama
Witam popołudniowo:)
Malinka trzymam kciuki by wszystko było jak najszybciej ok.
Witaj Zielona u nas:)

Ja właśnie po wizycie. Nasz termin przesunięty na 14 lipca. Muszę zmienić suwaczek:)
Mój tata ma urodziny 12 tego i liczę,że może będzie miał piękny prezent urodzinowy:)
Przezierność 0,8 tętno bardzo dobre wyniki idealne, nie wiem tylko dlaczego zwrócił uwagę na wynik tarczycy bo chociąz widełki do ponad 4, ja miałam 2.8 to stwierdził że najlepiej byłoby do 2.5 i będziemy to obserwować. Fasolka spała i w nosie nas miała, Nadal płci nie znamy .

Propo śledzi, ja się zajdam nimi i tuńczykiem:)

Do góry