reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam popołudniowo:)
Malinka trzymam kciuki by wszystko było jak najszybciej ok.
Witaj Zielona u nas:)

Ja właśnie po wizycie. Nasz termin przesunięty na 14 lipca. Muszę zmienić suwaczek:)
Mój tata ma urodziny 12 tego i liczę,że może będzie miał piękny prezent urodzinowy:)
Przezierność 0,8 tętno bardzo dobre wyniki idealne, nie wiem tylko dlaczego zwrócił uwagę na wynik tarczycy bo chociąz widełki do ponad 4, ja miałam 2.8 to stwierdził że najlepiej byłoby do 2.5 i będziemy to obserwować. Fasolka spała i w nosie nas miała, Nadal płci nie znamy .

Propo śledzi, ja się zajdam nimi i tuńczykiem:)
Bo granicą w ciazy tsh to 2,5 a 4.0 jest dla kobiet nieciezarnych. Więc masz powyżej normy.dlatego zwrócił uwagę.

reklama
Ja nie zmieniam suwaczka mimo że termin tez zmienił się na 9.07 .
Liczę ze urodze na początku lipca.

Mendoza zgadzam się :) czytając o tym wszystkim na różnych stronkach można dopiero od tego dostać bólu brzucha :p
Ja nie jem surowego mięsa i jajek na miękko i chyba tyle.. A jeśli chodzi o truskawki to dokończyłam wielką paczke lodów truskawkowych i nic mi nie było
A dzisiaj również mam ochotę na owowce i zajadam się jabłkami :D

ja surowego też nie jem, ani mięsa ani jajek, mimo iż bardzo lubię jajka na miękko teraz jem tylko na twardo i jajecznice....a co do jajek to jem ich dużo około 5 na tydzień :)

sorbety to jedyne lody jakie mogę jeść co prawda w gramowych porcjach ale zawsze coś, dziś zrobiłam sobie truskawkowe, a wcześniej miałam jagodowe :) zostały mi się już ostatnie woreczki truskawek i borówek, bo wcześniej bardzo dużo piekłam owocowych ucieranych ciast bo je bardzo lubimy... no a teraz czekam na lipiec ;)

Iwona35, dziekuje :)

Mendoza, zgadzam sie calkowicie. Mnie zaskoczylo bardzo po przyjezdzie do tego kraj, ze nie ma zadnych obostrzen wobec karmiacych.. Serio, kompletnie, zadnych...

Wszystkie produkty ktore wymieniłam sa wypisane w książeczce dla ciężarnych ktora dostalam od narodowego funduszu zdrowia w uk. Staram sie prEstrzegac tych reguł bo cos musi byc na rzeczy jesli sa zabronione lub niewskazane. Jesli poczyta sie o każdym przez nich wymienionym produkcie to wszystko jest wyjaśnione np tuńczyk jest bardzo zanieczyszczony bo żyje około 30-40 lat, łosoś norweski jest pełny rtęci a majonez robiony jest z surowych jaj ktore moga miec salmonellę. Nie znaczy to ze nic nie jem tylko np parze jaja przed ich prErworzeniem a majonez sprawdzam na etykiecie czy jest z prawdziwych jaj czy z tych w proszku. Oczywiscie wiem ze te produktu moga zaszkodzić ale nie musza wiec tez sie jakos bardzo nie stresuje :)

reklama
Majonez robiony jest z pasteryzowanych jaj :) No, chyba, ze zrobisz go sama w domu :)
Aa, teraz doczytalam :)

Zabawne, Angielkom losos ma szkodzic, a juz Skandynawkom nie ;)

No, tunczyk nie jest najzdrowszy, fakt. Ale i tak troche jadlam. U nas zadnych list nie ma, mowia, ze wszystko, co Ci nie szkodzi, jest dozwolone :)

Do góry