reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
No właśnie, czekamy na fotkę :-)
Aniafania...gratuluję synka, jesli gin powiedział, że na 85% to bedzie mały chłopiec :-)
Ciekawe czy jeszcze któraś dowie się dziś płec dzidzi czy tylko my wiemy :-)
Fazerkamm...dodałaś mnie do listy?
Aniafania...gratuluję synka, jesli gin powiedział, że na 85% to bedzie mały chłopiec :-)
Ciekawe czy jeszcze któraś dowie się dziś płec dzidzi czy tylko my wiemy :-)
Fazerkamm...dodałaś mnie do listy?
justa13323
Zaciekawiona BB
Dziewczynki czy nt 0,8 mm jest ok.?
Doris dzięki Wiesz przez jedną chwilę taka malutką gdzieś w serduszku pojawił się smutek że to nie dziewczynka ale zaraz sobie tak nawrzucałam epitetów sama na siebie że przecież mały facecik to wspaniała wiadomość będę jedyna kobietą w domu Myślę że zaczną się pojawiać już takie informacje coś czuję że jeszcze dziś się coś dowiemy
Tak takie urządzenie było by super, kiedyś już na końcówce ciąży używałam stetoskopu ale kombinowałam na wszystkie strony i cisza jak makiem zasiał więc odpuściłam bo tylko się nakręcałam. Zreszta pod koniec ciązy kopniaki były wskazówkami że wszytko dobrze.
Czujecie już ruchy?? to znaczy cokolwiek hehe bo ruchy to chyba za dużo powiedziane? Mi się wydawało wczoraj ale chwilę później tak zakręciło mi żołądkiem że raczej to nie dzidzia hehe matka wariatka
Zdjęcie mam w pdf. chciałam go dodać ale się nie udało. Jakaś rada jak to robicie??
Tak takie urządzenie było by super, kiedyś już na końcówce ciąży używałam stetoskopu ale kombinowałam na wszystkie strony i cisza jak makiem zasiał więc odpuściłam bo tylko się nakręcałam. Zreszta pod koniec ciązy kopniaki były wskazówkami że wszytko dobrze.
Czujecie już ruchy?? to znaczy cokolwiek hehe bo ruchy to chyba za dużo powiedziane? Mi się wydawało wczoraj ale chwilę później tak zakręciło mi żołądkiem że raczej to nie dzidzia hehe matka wariatka
Zdjęcie mam w pdf. chciałam go dodać ale się nie udało. Jakaś rada jak to robicie??
Justa
"Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu:"
Więc u Ciebie jest ok
"Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu:"
Więc u Ciebie jest ok
madziolina_p
Fanka BB :)
Ania jak piszesz z kom to masz obok pola do wpisywania taki pkusik i to naciskasz a potem w górnym prawym rogu masz załącz obraz czy jakoś tak
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
No właśnie, najważniejsze jest aby urodzić DZIECKO, zdrowe, w terminie, donosić szczęśliwie ciążę. Wiadomo, że niektóre z nas mają jakieś swoje marzenia co do płci ale nie zawsze jest tak jak sobie wymarzymy. A kochac będziemy każde dziecko, bez względu na płeć.
Ja ruchów jeszcze nie czuję, a szkoda. Tak jak pisałam ja w każdej ciąży czułam dość późno więc teraz też pewnie będę musiała poczekać.
Ja zdjęcia też nie mogłam wyciąć z dokumentu pdf, zrobiła więc zdjęcie zdjęcia komórką i wstawiłam.
Ja ruchów jeszcze nie czuję, a szkoda. Tak jak pisałam ja w każdej ciąży czułam dość późno więc teraz też pewnie będę musiała poczekać.
Ja zdjęcia też nie mogłam wyciąć z dokumentu pdf, zrobiła więc zdjęcie zdjęcia komórką i wstawiłam.
Madziolina dzięki posłałam sobie go mailem do domu i tam spróbuje
Agnes dzięki Mój maż jak lekarz powiedział że chłopaczek na 85% stwierdził dobrze nie będzie trzeba pozwolenia na bron wyrabiać hehe lekarz się tak śmiał i oczywiście że tak że córeczkę trudniej wychować no tak sam ma syna taa i na pewno wie!!!
Agnes dzięki Mój maż jak lekarz powiedział że chłopaczek na 85% stwierdził dobrze nie będzie trzeba pozwolenia na bron wyrabiać hehe lekarz się tak śmiał i oczywiście że tak że córeczkę trudniej wychować no tak sam ma syna taa i na pewno wie!!!
reklama
justa13323
Zaciekawiona BB
Dzięki za odpowiedź bo przestraszyłam się ze może za mało to 0,8 mm badanie miałam w 12 tyg i 4 dniu i crl wynosiło 6,09 cm. Ale uspokoilas mnie ☺Justa
Więc u Ciebie jest ok