reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kamejka, właśnie to usg ok 12 tyg potocznie nazywa się genetycznym / prenatalnym, bo to pierwsza możliwość wykrycia wad genetycznych i rozwojowych płodu.
Kamcia, nie chce mi się wierzyć, żeby kadrowa dzwoniła do zusu jak zapowiedziała, ale nie mam zamiaru już jej się więcej na oczy pokazywać ;-) zdenerwowała mnie tylko tym tupetem z jakim na mnie naskoczyła, kobieta kobiecie. Nie lubię lasek, które utrudniają innym kobietom życie, już i tak mamy trudniej niż faceci, powinnyśmy trzymać się razem...

reklama
Kamejka, właśnie to usg ok 12 tyg potocznie nazywa się genetycznym / prenatalnym, bo to pierwsza możliwość wykrycia wad genetycznych i rozwojowych płodu.
Kamcia, nie chce mi się wierzyć, żeby kadrowa dzwoniła do zusu jak zapowiedziała, ale nie mam zamiaru już jej się więcej na oczy pokazywać ;-) zdenerwowała mnie tylko tym tupetem z jakim na mnie naskoczyła, kobieta kobiecie. Nie lubię lasek, które utrudniają innym kobietom życie, już i tak mamy trudniej niż faceci, powinnyśmy trzymać się razem...
Mój kadrowy wie prawie od początku i powiedział, że będzie milczał jak grób póki nie zdecyduje że chce by już wiedziano i wrazie czego służy radą...czasami kobieta kobiecie wilkiem..

I po to są normy :D ważne żeby sie w nie zmieścić .
Ja mam dosyć na dziś ....Miki 4 razy flegmą wymiotował,jedyna zaleta że dziecko się odflegmia ,ale jak się bidulek męczył .....
I powiem wam cicho bo głosno się boję...od kliku dni zero plamień..../boję się że to cisza przed burzą.../
Zmykam w wyrko.
Dobrej nocki wszystkim.

Kamejka, coś tam poczytałam w necie o tych badaniach i tak zrozumiałam, że pappa i usg genetyczne są interpretowane razem. Ja mam przyjść z wynikami pappy na usg (test pappa mam mieć metodą kryptor). Ale kiedyś pytałam w diagnostyce i jest jeszcze taki rodzaj testu pappa, gdzie musisz przynieść na pobieranie krwi wyniki usg genetycznego sprzed co najwyżej 3 dni i wtedy lekarz w laboratorium interpretuje wyniki. Może zapytaj się tam, gdzie chcesz robić test pappa, czy jest możliwość, że jak przyniesiesz wynik usg, to ktoś Ci to tam zinterpretuje.

Kamejka lekarz nie powiedział nic tylko ze dzidzia się rusza serduchu bije i po prostu nie mieści się w normie robienia badań genetycznych bo o 2 mm za małe zapraszam za tydzień i tyle wyszłam w takim szoku ze dobrze ze mój ze mną byl i wziął dokumenty .Kasiula bardzo mi przykro ze u Ciebie się tak źle skończyło . Ja nasz części nie miałam dopochwowe tylko normalne przez brzuch wiec myślę że to mogła być przyczyną .
A co do tego terminu to wiedziałam że już od szpitala mam złe wyliczony i teraz czekam jeszcze tydzień ale teraz mi bardziej ciężko z czekaniem :(

u nas norma do 180 uderzen, a dzidek w szpitalu na usg mial ponad 180 :unsure: to chyba moje nerwy i lek o niego :zawstydzona/y:

Venicee super, oby juz nie lecialo, pozbylas sie tego co zalegalo i glowa do gory :-D

Kitty89 dobrze ze juz lepiej i oby sie to juz nie powtórzyło!!!!

Gwiazda_237 u mnie tez ta ciaze o wiele gorzej znoszę, wiecznie cos mi jest.. bylam np pewna ze mdlosci juz przeszly az tu dzis znow mnie dopadly i caly dzien przeleżałam :/

Julita1212 zdrowia!!!

Olciakk tez odliczam dni do wizyty... zdrowka!

Mendoza tak tak cale szczęście... teraz się tylko modlić by znów czegos nie zlapal..

Kamejka zdecydowanie juz w brzuchu widać temperament dziecka.. u mnie i koleżanek w 100% sie sprawdzily :)

reklama
Witajcie ;) mi mdłości trochę odpuściły, wiec mogłam coś zjeść. Dziś po pracy pędzę na USG zobaczyć moje maleństwo , oby było wszystko dobrze!

Do góry