reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Nedi może racja ale mi lekarz odrazu powiedział ze nie mogę a czuje się od 4 dni rewelacyjnie ;) może też zależy od ryzyka jeśli u mnie od początku było jakieś zagrożenie ; (

olcia k -głową do góry ja juz zdarzyła przejść zapalenie ucha na antybiotyku a kaszel katar i gardło lekarz leczy od 2 czy 3 tygodni bez leków raczej nie jest to jakieś straszne zagrożenie spokojnie

reklama
Needi gdyby nie fakt ze rodzinka przyjezdza to tez bym olala sprawe ;) baaaa nawet na wigilie poszlabym do tesciow i nic bym nie robila ;)

Gwiazdka ja mylam okna w ciazy i nic mi nie bylo, oczywiście robilam to o wiele spokojniej :)

Olcia dla dzidziusia nie jest niebezpieczne przeziębienie ;)

Wiecie mnie już cycki bolą jakbym karmiła. A pamiętam że bolało okropnie. Ale jak tak bolą wyobrażam sobie małą główkę z dziubkiem i nie mogę sie w sumie doczekać;-)

Hejka Kobietki jak tam samopoczucie na tyle o ile może być w ciąży :) Ja wybrałam się z przyjaciółka w sobotę do kina na LISTY DO M i powiem wam że strasznie mnie ten film dobił. Musieli zrobić świąteczny dramat?? ehh fakt ze ja teraz płacze na zawołanie no ale przegięli.
Czuje się świetnie brzuszek rośnie mdłości brak hmm czy ja w ogóle w ciąży jestem czy przytyłam hehehe.

Dwa pytanie do mam które mają starsze dzieci czy powiedziałyście już swoim pociechą że będą mieć brata lub siostrę?? Jak reagują?? Czy mówią już do brzucha? Mój Daniel bez przerwy i tak długo się wąchaliśmy czy mówić no bo niby jak mu potem wytłumaczyć jeżeli (odpukać) coś poszło by nie tak? Ale jest bardzo dumnym starszym bratem i bardzo szczęśliwym już by chciał by maleństwo było z nami :)

Czy którejś z was wyszła toxplazma gondi na plusie?

IwonaMaja powodzenia na wizycie na pewno będzie dobrze :) brry porządki świąteczne porażka przydało by się w końcu ich chwycić. Ale syndrom wicia gniazda włącza się w trzecim trymestrze chyba :)

Fazerka wysyłam kopniaka :) uważaj tylko z tymi wysokościami firanki zawsze zostawiam mężowi :) po kilku tatach małżeństwa w końcu załapał co to zakładka!! :)

Olcia zdrowia życzę :( współczuje złego samopoczucia a najgorsze ze za bardzo nic nie można zażywać. a już zwłaszcza na gardło. Proponuje mleko z czosnkiem i miodem jeżeli dasz radę :)

Maryńka i jak tam? Dopadłaś jakiegoś lekarza? Wiesz coś więcej. Najważniejsze że USG było i serduszko bije.

Julka powodzenia na wizycie :) daj znać jak tam i czy wszytko dobrze.

Jolcia mam nadzieję że guz nie jest za duży i nic poza tym się nie stało. Udanej wizyty :) może naszykuj kubeczek z wodą i powiedz Amelce jak mama zdrzemnie się na podłodze to ma cię podlać :)

Ania Franka toksoplazmoza gondii sa dwie odmiany igg i igm ja ta pierwsza miałam na plusie i oznacza to, że kiedyś już przeszłam toxo a igm mam ujemne czy obecnie jej nie przechodzę. Moja ginekolog patrząc na wyniki powiedziała, że wszystko ok ;-)

Dziewczyny ja dziś musiałam lezec na piersiach bo czułam przez sen jak mnie bolą a sniło mi się że karmie piersia i tak mocno dzieciątko ssa, a moje sny są ostatnio bardzo realne hehe ;-)

Witam kochane poniedziałkowo

Maryńka mocno kciuki trzymamy :tak: odpoczywaj :)

U nas dzisiaj szaro buro za oknem, całą noc wiało okrutnie. Mdłości nadal dokuczają, ale mam wrażenie, ze ciut mniejsze są.
Dzisiaj moje dziewczynki nie chciały wstawać rano, aż mi ich szkoda było.

Kasiulka pięknie napisałaś :tak:

Jolcia biedna jesteś z tymi wymiotami i omdleniami. Pewnie masz osłabiony organizm i dlatego. Trzymaj się :)

Miłego dnia

Marynka, trzymaj się tam. Najważniejsze, że serduszko bije.
Z tymi oknami to raczej zabobon, jedyne logiczne wytłumaczenie jakie słyszałam, to takie, że od podnoszenia rąk naciągają się jakieś mięśnie w okolicach macicy. W poprzedniej ciąży byłam na luteinie i ciągle była mowa, jak muszę się oszczędzać. W 9 miesiącu miałam dość i chciałam coś przyśpieszyć i umyłam okna i zmieniłam firanki i dupa.
Ale jak można na kogoś to zrzucić, to lepiej nie ryzykować :-)

reklama
Do góry