reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

nieufna fajnie,że się odezwałaś. Mam nadzieję, że szybko rodzina wyzdrowieje.

Kamejka super wiadomości, cieszę się, że badania wyszły dobrze :)

Gwiazda, dobrze, że masz już wszystko za sobą, jeszcze okropny jest czas oczekiwania na wynik :( Moja przyjaciółka miała amniopunkcję i jak mi o tym opowiadała to skręcałam się na łóżku. Jak napisałaś o rewolucjach to przeszło mi przez myśl, że może spodziewasz się trojaczków :):)

Mój mąż mi nie pomaga, bardzo dużo pracuje, co doceniam bo jest bardzo pracowity, my jakoś radzimy sobie z małym, Mikołaj daje mi dużo zrobić, ale chciałabym żeby więcej poświęcał Nam czasu chociaż w weekend, a on w weekend też pracuje. Jest cały czas zajęty, bawi się w Mikołajem w ciągu dnia w sumie około 0,5h i to koniec angażowania się w sprawy rodzinne i domowe. Czasem proszę, żeby zmienił pieluszkę albo dał mu jedzenie, żebym mogła coś w tym czasie zrobić, ale jak to zrobi to już czeka, żeby mi go oddać. Do tego nie śpimy razem i wszystko się już posypało...

Muszę Was podpytać o krem z filtrem. Słońce teraz jest mocne, a my nie mamy żadnego kremu. Ktoś mi kiedyś powiedział, żebym kupiła mineralny. Używacie jakiegoś dla swoich maluchów i mogłybyście mi polecić?

reklama
Hope mi wszyscy opowiadali jaki to straszne ibwogole a szczerze powiem ci ze nic nie bylo strasznego :)

No na poczatku balam sie ze bliźniaki :)

Czas oczekiwania nawet nie myslalam ostatnie dwa dni byly kiepskie :) bo czekalam na telefon :) ale w sumie wiedzialam ze bedzie dobrze :)

Moj zmienił prace i tez go nie ma ale musze dac rade :) dwa razy w tygodniu jade do dziadkow i jest ok :) zajma sie malym :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

nieufna fajnie,że się odezwałaś. Mam nadzieję, że szybko rodzina wyzdrowieje.

Kamejka super wiadomości, cieszę się, że badania wyszły dobrze :)

Gwiazda, dobrze, że masz już wszystko za sobą, jeszcze okropny jest czas oczekiwania na wynik :( Moja przyjaciółka miała amniopunkcję i jak mi o tym opowiadała to skręcałam się na łóżku. Jak napisałaś o rewolucjach to przeszło mi przez myśl, że może spodziewasz się trojaczków :):)

Mój mąż mi nie pomaga, bardzo dużo pracuje, co doceniam bo jest bardzo pracowity, my jakoś radzimy sobie z małym, Mikołaj daje mi dużo zrobić, ale chciałabym żeby więcej poświęcał Nam czasu chociaż w weekend, a on w weekend też pracuje. Jest cały czas zajęty, bawi się w Mikołajem w ciągu dnia w sumie około 0,5h i to koniec angażowania się w sprawy rodzinne i domowe. Czasem proszę, żeby zmienił pieluszkę albo dał mu jedzenie, żebym mogła coś w tym czasie zrobić, ale jak to zrobi to już czeka, żeby mi go oddać. Do tego nie śpimy razem i wszystko się już posypało...

Muszę Was podpytać o krem z filtrem. Słońce teraz jest mocne, a my nie mamy żadnego kremu. Ktoś mi kiedyś powiedział, żebym kupiła mineralny. Używacie jakiegoś dla swoich maluchów i mogłybyście mi polecić?

my mamy babydream z Rossmanna, wczoraj kupiłam więc jeszcze nie sprawdzony, a tak w ogóle to fajne promocje są teraz :)

Załączniki

• thumb31_10210682_47b4f586f0065d92e2c190333f144318.png
    thumb31_10210682_47b4f586f0065d92e2c190333f144318.png
    31,4 KB · Wyświetleń: 59
Hej.
Ale piękny dzień. Miałyśmy iść na spacer z Sarą, ale zasnęła ;) Więc ogarnęłam dom i czekam, aż się obudzi, wtedy pójdziemy.

Gwiazda, cieszę się, że wszystko ok jednak :)

Hope, niektórym facetom się wydaje, że jak mają rodzinę to muszą teraz utrzymać ją i dlatego pracuję więcej. Mój też, ale nam to na serio potrzeba więcej pieniędzy. Ale może spróbujesz choć ten czas, który Wam zostaje jakoś razem spędzić, zachęcić męża? A może nie zajmuje się dużo Mikołajem, bo mu podpowiadasz, co ma robić i stwierdza, że skoro się nie sprawdza to nie zabiera się nawet za zabawę z dzieckiem? A może po prostu nie lubi się bawić z dziećmi? A może właśnie jego miłość przejawia się w zapewnianiu Wam życia na poziomie?

my mamy babydream z Rossmanna, wczoraj kupiłam więc jeszcze nie sprawdzony, a tak w ogóle to fajne promocje są teraz :)
Też mam zamiar kupić teraz jakiś z Babydream, bez sensu przepłacać, jak ta marka jest dobra i co najważniejsze ma dobry skład? :)

Julka taki maluszek jeszcze nie powinien się opalać, lepiej smaruj buźkę kremem z jak najwyższym filtrem:)

Ja kupiłam jedyny jaki mi się udalo dostać z filtrem 50 - sun expert Dax sun dla dzieci i niemowląt.

Dzisiaj rano na prima aprilis nabrałam męża że Natalka raczkuje hehe nabrał się i przynajmniej bez marudzenia wstał z lóżka :p i to w jakim szybkim tempie :p

Natka zaczęła w końcu sama się chetnie obracać na brzuszek i z powrotem. Coraz lepiej pełza do tyłu. Dziś musimy ją do chwila z powrotem na matę wsadzać, bo tak wędruje. Super, takie duże postępy ostatnio, nareszcie coś rusza :) jeszcze tylko za siadanie niech się zabiera.

A i zapomniałam Wam powiedzieć że ze szpitala dostaliśmy zalecenia by raz dziennie dawać butelkę takiego specjalnego mleka Infatrini dla niemowląt które słabo przybierają na wadze. Strasznie to drogie bo 4 butelki 50 zł:/ a Natalka nie chce tego za bardzo pić i musimy przemycać jak się da, więc wojna przy posiłkach jeszcze większa niż do tej pory.

Ja chciałam nabrać męża, dać mu test ciążowy, który zachowałam jak robiłam przy synku :p ale jakoś rano mi wyelcialo z głowy, a wieczorem już bez sensu :p nie mówiłam mu tego, więc może będzie na za rok :p a by się zdziwił ;)

My dziś zaczęliśmy kurs na basenie. Początek ciężki. Syn spięty bardzo. Ale jak się oswoił i zaczął się bawić, to piszczał, krzyczał i chlapał wszędzie. Bardzo się cieszę, że się wybraliśmy. Będziemy chodzić trzy miesiące. Za tydzień mamy przygotowanie do nurkowania!

Pogoda piękna, dużo spacerujemy!

Wszyscy cieszą się piękna pogoda:-) mało kto tu zagląda :-)

Piękna wiosna ostatnio i ciepła . Mam nadzieję na dużo takich dni aż do października :-)

Zrezygnowałam jednak z części pracy żeby być więcej z Zosia bo za szybko mi te dni uciekaja:-/
Już Święta za pasem a niedługo wakacje :-) tak się cieszę na nasz wyjazd nad morze bo sama byłam na polskim morzem chyba 10 lat temu ostatnio:-)

Hej.
Ale piękny dzień. Miałyśmy iść na spacer z Sarą, ale zasnęła ;) Więc ogarnęłam dom i czekam, aż się obudzi, wtedy pójdziemy.

Gwiazda, cieszę się, że wszystko ok jednak :)

Hope, niektórym facetom się wydaje, że jak mają rodzinę to muszą teraz utrzymać ją i dlatego pracuję więcej. Mój też, ale nam to na serio potrzeba więcej pieniędzy. Ale może spróbujesz choć ten czas, który Wam zostaje jakoś razem spędzić, zachęcić męża? A może nie zajmuje się dużo Mikołajem, bo mu podpowiadasz, co ma robić i stwierdza, że skoro się nie sprawdza to nie zabiera się nawet za zabawę z dzieckiem? A może po prostu nie lubi się bawić z dziećmi? A może właśnie jego miłość przejawia się w zapewnianiu Wam życia na poziomie?

Też mam zamiar kupić teraz jakiś z Babydream, bez sensu przepłacać, jak ta marka jest dobra i co najważniejsze ma dobry skład? :)

Nie zostaje Nam nic czasu, on nie potrafi znaleźć dla Nas czasu. Dręczy mnie to codziennie, że nawet nie śpimy ze sobą, boje się że może mnie zdradzać. Nie przyszło mi to nigdy do głowy, aż do teraz :( Kiedyś jak nie było dziecka to mogłabym postąpić inaczej, a teraz muszę przyjmować wszystko tak jak jest. Jak już spędza z Mikołajem ten czas to fajnie się z nim bawi i widzę, że go to cieszy. A może masz racje, że chce Nam zapewnić przyszłość. Mam tyle myśli w głowie, że nie umiem ich pozbierać.

Asia pogoda jest piękna :) Chociaż zapowiadają deszczowe dni teraz, może więcej się Nas tutaj pojawi :)
Nam wychodzi chyba drugi ząbek i Mikołaj dziwnie się zachowywał. Przy pierwszym nie było oznak, a przy tym tak. Ale już jest lepiej :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, lubię markę Babydream więc kupię taki krem, nie lubię tylko ich chusteczek nawilżających :)

reklama
Hej.
Też pomyślałam, że wszystkie na spacerach ;)
Nie zostaje Nam nic czasu, on nie potrafi znaleźć dla Nas czasu. Dręczy mnie to codziennie, że nawet nie śpimy ze sobą, boje się że może mnie zdradzać. Nie przyszło mi to nigdy do głowy, aż do teraz :( Kiedyś jak nie było dziecka to mogłabym postąpić inaczej, a teraz muszę przyjmować wszystko tak jak jest. Jak już spędza z Mikołajem ten czas to fajnie się z nim bawi i widzę, że go to cieszy. A może masz racje, że chce Nam zapewnić przyszłość. Mam tyle myśli w głowie, że nie umiem ich pozbierać.
A czy rozmawiałaś z mężem o tym, co Cię gryzie? Może trzeba mu uświadomić, że chciałabyś spędzać czas razem. Co do spania to nie wiem, czy masz na myśli po prostu spanie czy seks? Bo może jemu jest wygodniej spać oddzielnie. Powiem Ci szczerze, że gdyby mój mąż nie spał jak kamień to też chętnie przeniosłabym się do innego pokoju (przynajmniej na jakiś czas), bo Sara budzi mnie najmniejszym ruchem, mój chrapie i nie mogę się wyspać ;)

W poniedziałek byłyśmy u lekarza, Sara waży 9 kg i ma 73 cm wzrostu. Ogólnie wszystko jest ok, pytałam o to, że nie siedzi stabilnie sama, ale babka powiedziała, żeby za miesiąc przyjść i się zobaczy, żeby dać jej jeszcze ten czas. Oprócz tego siedzenia to nie widzę u niej jakiegoś opóźnienia, pełza coraz szybciej, manualnie też jest sprawna. Mam też dawać jej więcej pokarmów stałych i zastąpić nimi niektóre mleczne. Ale w sumie to nie podoba mi się ten pomysł ;) Bo po samej zupie będzie nienajedzona, bo bardzo mało jej zjada. Ale muszę popracować z nią nad tym jedzeniem, żeby więcej jadła.

Do góry