reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny, ale dużo piszecie, nie wiem, co komu miałam odpisać...

Na to liczę, że będą jakieś polskie pielęgniarki bo na ze znajomością ang u Niemców krucho, nawet na głównej informacji w tym szpitalu nie mówili w tym języku.

W pracy sprawa odkrecona, może nie do końca lege artis (co akurat jest kluczowe w mojej pracy :) ale okazało się, że nie tylko ja tak się wyrolowalam i wspólnie z kolegą ustaliliśmy wyjście z sytuacji.

Byłam teraz na szybko u mojego lekarza bo nie chcieli mnie zapisać na genetyczne i test Pappa i musiał mi poprawić skierowanie. Na razie ukrywamy ciąże przed moją mamą i musiałam kombinować, czemu nie wracam od razu do domu po pracy :)

Idę poczytać na wizytowy!

reklama
Nie jest aż taki duży ma 2,68 to 9ty tydzień, ale ładnie go było widać na tym usg :) następna wizyta 5.01.16 miała być tydzień szybciej ale będziemy w górach. Wtedy zrobi mi to badanie genetyczne.

Ja będę miec wizyte jak maluch będzie miał 8 tygodni i 5 dni to może też takiego ślicznego zobaczę, nie mogę się doczekać <3

Gratuluję udanych wizyt:)
Ja się swojej poniedziałkowej nie mogę doczekać.

Mąż z pracy przywiózł barszcz czerwony z uszkami, pycha!! Co prawda zjadłam kilka łyżek bo nie jestem w staniejeść normalnych porcji... oby bez efektu zwrotnego!

Na początek chciałabym się przywitać :-) To mój pierwszy wpis, więc może co nieco o mnie i mojej Fasolce: Mieszkam w Cieszynie (śląsk), mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża, jesteśmy oczywiście już po pierwszej wizycie, datę porodu Pani doktor obliczyła na 06.07 dlatego chciałabym dołączyć do licznej grupki mam lipcowych. Czytam Was od samego początku jednak dopiero teraz mnie tknęło żeby coś naskrobać.

Witaj Anulka pisz częściej:) super ze wizyta udana
Jolcia ja dzisiaj ugotowalam na obiad barszcz czerwony tylko nie mam weny lepic uszek, chyba kupie gotowe

reklama
witam nowe mamusie, gratuluje wizyt udanych :tak:
u nas swieto i wolne, M 2 pizze zamowil, zjedzone cale, Mlody wcinal ze szpinakiem, ale sie oblizywal skrab ;-) jutro znowu zajecia jeszcze ten tydzien i nastepny i chyba robie pauze, bo zajecia mam z tutejszego urzedu pracy i powinnam juz dawno zgloscic ciaze. no, ale jak tu zglaszac jak pieniazki zabiora :rofl2: brzuszek sie juz robi bardziej ciazowaty niz pasibrzucha (szczegolnie wiczorami) wiec nie mam wyboru :happy:

ja jem tylko kwas foliowy i raz w tygodniu sie jodujemy z malym w grocie solnej :tak: w pierwszej ciazy jadlam Femibion 1 i pozniej 2. Wszyscy mnie straszyli, ze sie duze dzieci po suplementach dla ciezarnych rodza u nas sie nie sprawdzilo (7 dni przenoszony a 3100g i 48 cm) :-)

Do góry