reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

A powiedzcie mi co ile chodzicie na kontrolę z maluchami bo szczerze to ja nie chodzę na kontrolę bo boje się ze coś w przychodni złapiemy, wiem wiem niby są oddzielone dzieci zdrowe od chorych ale pani dr i pielegniarka jest ta sama wiec jakie to rozdzielenie?
My chodzimy tylko na szczepienia plus raz jak był chory. Koleżanka mi zarzuciła, że nie dbam o rozwój dziecka, bo ona co chwilę lata na ważenie i badanie (dziecko waga ok i zdrowe). Zapytałam o to pediatrę. Powiedziała, że waga jest ok, więc jeśli zdrowy i nie ma nic niepokojącego to wystarczy nam spotykać się na szczepieniach. Delikatnie zasugerowała, że koleżanka przesądza z tym ciągłym badaniem. Też uważam, że jak nie trzeba to po co dziecko brać do bakterii. Inaczej jak waga niepokoi albo rzeczywiście coś innego.

Nieufna, super, że z kociakiem lepiej, jeszcze go Wiki wytarga za ogon ;)

Flammie, a wy drobni? Może synuś po Was taki?

reklama
Nieufna super ze z kotka lepiej [emoji6]

Groszkowamama myśle ze rozmowa , choć wiemy doskonale wszystkie ze z facetami strasznie ciezko sie rozmawia ... No ale spróbować nie zaszkodzi [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny patrzcie co mi.sie udalo kupic, wszystkie rzeczy firmy next w stanie naprawdę idealnym i za wszystko zaplacilam 30 zł :D
1484141548-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja teraz nie wysoka, ale na wagowo to nie kruszyna :p
W dziecinstwie ze mna rodzice mieli problem, bo bylam ciagle z niedowaga i za malym wzrostem i bez apetytu (moj tata musial sie przebierac, by mnie zachecic do jedzenia). Jezdzili po lekarzach ze mna, ale nic mi nie bylo.. Moze to ma to po mnie :(
Wzrost super, bo +5cm w miesiac, obwod glowki tez.. Tylko waga.

Za tydz bedziemy u pediatry to moze cos wiecej sie dowiemy. Moze zleci jakies badanie, a moze obserwacje na poczatek i kontrole.

Kamejka, a jak twoja malutka? Bo tez drobna jest jak pamietam.

Nieufna, ciesze sie, ze z kotka dobrze. Widac, trafilas na dobrego weterynarza :)

Julita, mamy dzialalnosc z mezem. Pracujemy razem, ja glownie jestem administratorem, zajmuje sie klientami, papierami itd. Jak mnie nie ma to maz klientom obuecuje cuda i sie potem nie wyrabia z praca :p

Nieufna super, że z kotką lepiej. Na pewno będzie ok :) najgorsze za Wami.
No właśnie niby miało nie być tych 5w1 a nagle są? Nieźle...ja jak poszłam szczepić małego 1 raz to się nadarła na mnie że 5w1 to tylko dla dzieci, które były już szczepione i albo 6w1 albo wcale. Super, że Wiki dobrze je znosi :)

Julita my też chodzimy tylko na szczepienia i byliśmy dwa razy bo mały był przeziębiony. Nie latam z nim co tydzień...jeśli nie widać jakichś niepokojących objawów to po co biegać? Zarzut koleżanki trochę bez sensu...bez przesady :)

Jeśli chodzi o seks to ja i mój mąż bardzo się różnimy w tej sferze. Mamy zupełnie inne oczekiwania, inne pomysły i już tyle razy próbowaliśmy coś zmienić rozmawialiśmy milion razy i ciągle jest tak samo. Chyba już się przyzwyczaiłam do tego i nie liczę na to że coś się zmieni. Także bardzo zazdroszczę tym którzy mają super extra udane życie erotyczne.

Pokłóciłam się z mamą...o teściową :) przed świętami była gadka na temat wigilii i teściowa mówi że małemu włoży kawałek opłatka do buzi. Powiedziałam jej że jest za mały i jak urośnie to będzie się dzielił opłatkiem. No i nic cisza i ostatnio byli i mały jadł chrupka a ona krakersa i on się tak patrzy na nią a ona mu fru tego krakersa do buzi to go zabrałam i mówię że mu nie wolno tego, widziałam że się wkurzyła no ale nic nie powiedziała. Gadam z mamą i jej to opowiadam a ona "Ojej już trzeba było jej pozwolić no nie bądź taka, niech się cieszy i ona" powiedziałam mamie swoje zdanie i oburzona, no kurde to co dla świętego spokoju mam pozwalać na to co mi się nie podoba jeśli chodzi o moje dziecko? będzie ktoś mu chciał dać piwa, wódki do spróbowania dla żartu to mam pozwolić i nie być "taka"? wkurzyłam się bo chyba bez przesady. jeśli mi się coś nie podoba i uważam że to nie jest odpowiednie dla mojego dziecka a ktoś uważa inaczej to chyba mogę na to nie pozwolić nie? może źle zrobiłam ale kurde nie i koniec, nie podoba mi się to i już i nie pozwolę.

Tak samo wkurzają mnie teściowe takimi gadkami "co już Cię mama nie chce, oddała Cię babci?" "ooo nie dobra mama zostawiła Cię i sobie poszła", kur...tak mnie to wkurza...wiem, że on jest mały i tego nie rozumie jeszcze ale po co takie gadanie, jak zacznie kumać to będą mu tak gadać i co? też mam się na to zgadzać? ugh....

włączyła mi się maruda :)

Witam sie ja :)

Jestem chora :( mąż zjechał z pracy do domu o 10 już i wziął urlop na dzis i jutro.

Czuje się fatalnie. Dostalam jak zwykle zapalenie zatok+gardło. Inhaluje sie i mam antybiotyk, w piątek do lekarza.

Moja Ania tez na szczepieniach tylko wazona. Ostatnio miała 7900g i 78cm.

Groszkowa- oj znam takie odczucia, moze trochę inne, ale kiedys mój mąż "sam" sobie radził, bo mi w ciazy kilka razy nie chciało się. Wkręcałam sobie rozne rzeczy a tak naprawde prawda była inna :) oczywiscie wyszlo po rozmowie :)

Ogólnie zycie erotyczne mam udane.

Paula- masz rację a co jakby piwo podała? Wiadomo skrajność, ale nie musisz sie godzic i mowisz otwarcie.
Pamiętam w szpitalu jak bylysmy na badaniu słowa pielegniarki do Ani : "ale ci mama mikołajki zrobiła!" nosz cholera...tak z przyjemności dałam ją na pobranie krwi.

Moja mama za to wkurzona na mnie, ze moj brat nie bedzie chrzestnym a chrzciny robie w domu dla dziadkow i chrzestnych tylko. Moja sprawa i ja robie jak uważam.

Julka- gdzie kupilas takie cuda? :)
Nieufna- oj super, ze kicia zdrowieje!

Ja teraz nie wysoka, ale na wagowo to nie kruszyna :p
W dziecinstwie ze mna rodzice mieli problem, bo bylam ciagle z niedowaga i za malym wzrostem i bez apetytu (moj tata musial sie przebierac, by mnie zachecic do jedzenia). Jezdzili po lekarzach ze mna, ale nic mi nie bylo.. Moze to ma to po mnie :(
Wzrost super, bo +5cm w miesiac, obwod glowki tez.. Tylko waga.

Za tydz bedziemy u pediatry to moze cos wiecej sie dowiemy. Moze zleci jakies badanie, a moze obserwacje na poczatek i kontrole.

Kamejka, a jak twoja malutka? Bo tez drobna jest jak pamietam.

Nieufna, ciesze sie, ze z kotka dobrze. Widac, trafilas na dobrego weterynarza :)

Julita, mamy dzialalnosc z mezem. Pracujemy razem, ja glownie jestem administratorem, zajmuje sie klientami, papierami itd. Jak mnie nie ma to maz klientom obuecuje cuda i sie potem nie wyrabia z praca :p
A najlepsze jest to, że pomyliłam kliniki..., bo ta do której miałam skierowanie jest 500 metrów dalej. Ja jadac zobaczyłam lecznica całodobowa to zajechałam. Czekałam w kolejce i pani mówi, że to nie tu, ale, jak chcę to się kotką zajmą..... a ponieważ czas mnie naglił, bo było późno, mąż sama z Wiki to zostałam. No i proszę:) Tak miało byc, tym bardziej, że tam bym zapłaciła ze trzy razy tyle, a tego bym nie przeżyła już .....

To synek już wiesz po kim szczupły:)

Witam sie ja :)

Jestem chora :( mąż zjechał z pracy do domu o 10 już i wziął urlop na dzis i jutro.

Czuje się fatalnie. Dostalam jak zwykle zapalenie zatok+gardło. Inhaluje sie i mam antybiotyk, w piątek do lekarza.

Moja Ania tez na szczepieniach tylko wazona. Ostatnio miała 7900g i 78cm.

Groszkowa- oj znam takie odczucia, moze trochę inne, ale kiedys mój mąż "sam" sobie radził, bo mi w ciazy kilka razy nie chciało się. Wkręcałam sobie rozne rzeczy a tak naprawde prawda była inna :) oczywiscie wyszlo po rozmowie :)

Ogólnie zycie erotyczne mam udane.

Paula- masz rację a co jakby piwo podała? Wiadomo skrajność, ale nie musisz sie godzic i mowisz otwarcie.
Pamiętam w szpitalu jak bylysmy na badaniu słowa pielegniarki do Ani : "ale ci mama mikołajki zrobiła!" nosz cholera...tak z przyjemności dałam ją na pobranie krwi.

Moja mama za to wkurzona na mnie, ze moj brat nie bedzie chrzestnym a chrzciny robie w domu dla dziadkow i chrzestnych tylko. Moja sprawa i ja robie jak uważam.

Julka- gdzie kupilas takie cuda? :)
Nieufna- oj super, ze kicia zdrowieje!

To długa córcia:)
Mój mąż jak był chory chodził cały czas w maseczce, dzięki temu mała nie złapała.

Flammie, to Tyrus po Tobie drobny :) badania zrobić zawsze można, ale pewnie w genach tak ma :)

Mi też się nie podoba zdanie czyjeś co do wychowania czy postępowania. Ale ja się nie patyczkuje tylko mówię. Ciocia moja na rękach miała Młodego a on jej ręce do buzi. Ona, że ma czyste itd. No sorry, ale zawsze coś się trafi... Tylko teściowi nie mogę zwrócić uwagi, bo mąż w tatusiu widzi guru i nie może mu zwrócić uwagi, więc tym bardziej jak ja bym śmiała. Jeden i drugi by się obraził śmiertelnie. Echhh...

Mój mąż zaraził syna i ten przez niego był chory. Dwóch chorych chłopów w domu to gorzej jak jeden :p

reklama
Do góry