reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kasia co za wypadek? Co się stało?
A tak w ogóle, to jak bylam 30.11 na szczepieniu, wtedy lekarka stwierdziła ze zeby mu juz ida bo ma opuchnięte dziąsła, a dzis zapytalam jak oglądala buzie to odpowiedziała ze nie, ze nic nie widac.....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
no i dlatego ja z dystansem do lekarzy, położnych a juz tym bardziej blogowych mam wszystkowiedzących ;)
Hej dziewczynki.
Byłam dziś z małą i mężem u mnie w pracy pokazać malutką, bo u nas taki zwyczaj że się wpada z dzieckiem chociaż raz się przywitać jak się jest na macierzyńskim:) była grzeczniutka, nic nie płakała i ciocie ją ponosiły na rączkach. A ja się tam strasznie obco czułam heheh :p za długa przerwa :p

Jejku co za wypadek? Samochodowy? Czemu kołnierz konieczny? Jejku ściskam, dobrze że się nic gorszego nie stało. Wypadki mnie przerażają, tym bardziej że ja początkujący kierowca jestem.

Mała raczkuje?? Jejku ale raczkuje czy pełza? To chyba pierwsza z dzieci forumowych :) fajnie! Czyli teraz oczy dookoła głowy?;)

Agula ja mam przyjaciółkę taką z którą super relacje miałam aż do czasu jak się mała pojawiła... Ona ma synka 7 miesięcy starszego i właśnie cały czas słyszę te dobre rady i krytykę... Przykre to jest bo przez to przestałam mieć ochotę z nią rozmawiać:(

Asiu my mamy bardzo podobny rozkład posiłków. Tylko my na samej piersi i kaszce.

Czemu nie, ja bym spróbowała:) mojej Natalce się zrobiło w buzi identycznie jak u Twojego synka, z tym że mamy jedną kropeczkę. W przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza to mu pokażę.

Ja z całego sprzątania świątecznego zdążyłam tylko umyć okna i posprzątać balkon. Heh :p
ja u siebie w prcy też już byłam , spodobało mu sie takie noszenie :)

A co podjęcie maluchom.
Mój jest na kp + 1x mm+ 1x zupka a z domowych rzeczy to tylko jabłuszko skrobane. Nie chce mu dużo dawać bo przez zimę bym chciała go karmić na kp. Czy coś same gotujecie?

U mnie już po 1 @ :/ skonczylo się dobre
ja mam domowe przetworki i mrożonki, młody wielbi dynię i marchewkę

reklama
Ania już śpi. Wykąpana, najedzona lula. Tutaj problemów nie ma. :D zobaczymy kiedy będą.
Mąż na kręglach a ja juz leżę, błogi relaks :D

Julka- oj znam to. Nam też lekarka mówiła cuda a nie było zęba.

Iwona- już znasz płeć??

Kaskaw- ominęłam cos chyba, wypadek miałaś? Mam nadzieję, ze juz ok :)

My byliśmy wczoraj na wigilii w pracy, chciałam być z lekkim poślizgiem żeby ominąć przemówienie dyrektorki i życzenia żeby się za bardzo ze wszystkimi nie ściskać z małym, a tu zonk . Wpadliśmy akurat na początek składania życzeń i niestety... dużo ludzi, szum, każdy go maca... oj, Antoś tego nie lubi, była syrena jakich mało. Na szczęście po życzeniach troszkę się uspokoiło i podchodziły tylko zaufane "ciocie". Czy wasze dzieci też tak mają że dopuki was nie widzą to spokój, a jak zobaczą to ryk? Jak mnie widzi to od razu płacz i odpycha osobę która go ma na rękach. ogólnie spotkanie uznaję za udane, fajnie tak wyjść do ludzi.

My byliśmy wczoraj na wigilii w pracy, chciałam być z lekkim poślizgiem żeby ominąć przemówienie dyrektorki i życzenia żeby się za bardzo ze wszystkimi nie ściskać z małym, a tu zonk . Wpadliśmy akurat na początek składania życzeń i niestety... dużo ludzi, szum, każdy go maca... oj, Antoś tego nie lubi, była syrena jakich mało. Na szczęście po życzeniach troszkę się uspokoiło i podchodziły tylko zaufane "ciocie". Czy wasze dzieci też tak mają że dopuki was nie widzą to spokój, a jak zobaczą to ryk? Jak mnie widzi to od razu płacz i odpycha osobę która go ma na rękach. ogólnie spotkanie uznaję za udane, fajnie tak wyjść do ludzi.
Moj predzej jak mnie widzi w pobliżu to czuje sie troche bezpieczniej ale i tak jest ryk, przyjechał moj brat, wziął go na rece ryk, dzis lekarka badala to ryk dopoki go nie wzielam. Nie wiem czemu az tak reaguje ale strasznie sie boi obcych. Moze ma ten skok i boi sie tego dystansu .. mnie ma calymi dniami, non stop tylko ze mna i troche sie obawiam tego co dalej bedzie...
Agula moj tez przed chwila zasnal, maz jeszcze w pracy a ja relaks :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny tak jeszcze dodatkowo . Jak robię jakieś straszne błędy ortograficzne to wybaczcie, ale ja zawsze miałam z tym problem. Tak na marginesie to ja w szkole uczę , dobrze że jest coś takiegi jak słownik.
Też robię błędy mimo że z zawodu jestem nauczycielem ale na szczęście nie języka polskiego[emoji6]

Ja mam maluszki, zaczynałam w przedszkolu teraz mam 1-3 i na dobrą sprawę po reformie nie wiem czy będę miała do czego wracać . Zaczęłam robić podyplomówkę z plastyki i muzyki, ale zaszłam w ciążę i zrezygnowałam bo to półtora roku i chyba nie dałabym rady przy małym dziecku. Jak byłam w ciąży to tego żałowałam bo przechodziłam ją jakby nigdy nic, pracowałam do końca roku szkolnego, teraz wiem że to była dobra decyzja bo nie wyobrażam sobie zostawiać małego na całe weekendy.

reklama
Ja plastyki, informatyki i nauczanie początkowe i przedszkolne. To wszystko studia-fakultety. Pieniążków poszło sporo i do tej pory się nie wróciły bo w szkole pracowałam może z 3 lata. Obecnie prowadzę z mężem firmę.

Do góry