reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

hejka;-)
ja odpoczywam,maż w pracy,dziecko śpi,kot się wkocu odczepił od choinki,piję herbatkę i siedzę przy choince...chwilo trwaj;-D

agagunia zdrówka!oby szybko gorączka spadła;-)

aga30 ale piękny zestaw,masz talent!

agula no co za koleżanka!ja też nieznoszę takich uwag,niektórzy ludzie nie mają niestety taktu i lubia idealizować własne dzieci za nadto;-)

julka na moje oko to bardziej pleśniawka,afty mają zaczerwienione podłoże,spróbuj ten aphtin,ewentualnie możesz też wacikiem nasaczonym wodą utlenioną przemywać.jak niepomoże to idz do lekarza bo moze nystatyną będzie trzeba przeleczyć

po delikatnym rozszerzaniu diety nie mamy narazie żadnych problemów ani z kupą ani z brzuszkiem,ziemniaka dawałam i samego i z marchewką i jest ok;-)

Zosia ogólnie nie lubi słoiczków,chętniej je jak sama jej ugotuje i zblenduje;-)

reklama
u nas taki schemat posiłków:
myślicie że to dużo czy mało?bo ja juz sama nie wiem;-/
ok8.00 kaszka lub kleik na ok 100ml mleka łyżeczką ładnie zje
ok11 butelka ok 50 ml plus ok 40 ml zupki
ok 14 cycuś
ok 18 butelka ok 90 ml plus kilka łyżeczek jakiegoś owocka głównie jabłka
ok20 cycuś na noc
2razy cycuś w nocy ok 2 i ok 5

Ja ziemniaczkami dawałam samego i z marchewką i dynią. Wszystko ok. Ale chyba sam ziemniak mniej mu smakował niż z marchewką.

Nieufna, u nas bez żadnych problemów brzuszkowych. A bałam się bardzo, bo dawniej było ciężko, na mleku specjalnym byliśmy itd. Nawet powiem, że odkąd je warzywa to kupka codziennie, czasem i dwie, a po samym mleku co 2,3 dni była...

My dzisiaj kończymy 5 miesięcy i zaczynamy drugą próbę rozszerzania diety. Już się przy dziecku chowam z jedzeniem, bo on tak prosząco patrzy, dziubek otwiera żeby mu dać i wiem, że to moja wina, bo jak np. rosół jadłam to mu marchewkę z rosołku "rozciapywałam" i dawałam i on teraz wie że jak jemy to tam jest coś dobrego i może mu dam :/ Wracamy do dyni, jabłuszka i śliwki, bo nic mu po nich poprzednio nie było, marchewkę i kaszki na razie sobie darujemy, bo były zaparcia. Jak będzie ok, to próbujemy dalej. :) trzymajcie kciuki :)

Dziewczyny chyba zastąpie poranne mleczko kaszka. Mleka dzis ledwo wcislam 50 ml a kaszke wcina az sie uszy trzesa. Myslicie ze sobie poje? Narazie robie pol porcji, 75 ml wody i 2,5 lyzki stolowej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie Kochane.
Zaraz poczytam co u Was ale najpierw Pola.
Jestesmy w domu póki co. Maz wlasnie zawiózł mocz do badania bo nie wiemy czy to ucho bo bylo niezbyt ładne ale nie powinno dawac takich objawów, czy uklad moczowy. Z wynikami po poludniu znowu do lekarza.

Mała bardzo mało siusia lapalismy mocz od 8 do 10 i nic dopiero teraz sie udało. Pić mimo temp. Tez nie chce.
Jakos nie czuję ze to święta. W domu jest armagedon. Nic nie jest przygotowane. Siedze z malutką caly czas na rękach ona raz płacze raz przysypia. Wyc mi się chce. Jedyne co jest pozytywne w tym wszystkim to moj 8 letni syn ktory stara sie ze wszystkich sił i mocno pomaga.
Mąż dopiero tez wrocil ze szkolen egzaminów itp....
No coz nikt nie mowil ze bedzie łatwo.....

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry