reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Hej.
Obecnie mam Arka Radom 888 najtańsza osobiście lepsza jest z Lidla. Ale teraz pod choinkę zażyczyłam sobie Janome [emoji3]
Ja się mocno zastanawiam nad kupnem maszyny na raty, bo mimo, że miałabym całą kwote to nie chcę teraz wydawać kilkuset złotych na raz.

u nas taki schemat posiłków:
myślicie że to dużo czy mało?bo ja juz sama nie wiem;-/
ok8.00 kaszka lub kleik na ok 100ml mleka łyżeczką ładnie zje
ok11 butelka ok 50 ml plus ok 40 ml zupki
ok 14 cycuś
ok 18 butelka ok 90 ml plus kilka łyżeczek jakiegoś owocka głównie jabłka
ok20 cycuś na noc
2razy cycuś w nocy ok 2 i ok 5
Wydaje mi się, że to w sam raz. Jeżeli nie obserwujesz, że jest głodna lub niespokojna to myślę, że jest ok :)
A u nas choinka już stoi, jutro zacznę sprzątanie, ale nie planuję jakichś giga porządków, takie zwykłe. A w sobotę jedzenie, większość i tak jest gotowa, więc myślę, że obędzie się bez pospiechu :) Prezenty też już gotowe, więc chillout ;)
Za chwilę zmykamy na spacerek, bo słoneczko i nie ma smogu.

Heeej!
My od rana w biegu. Ania wstała o 6.30. Godzinę szybciej. Po drzemce o 9 pojechałysmy kupic sledzie i chleb do piekarni. Wszyscy nas przepuszczali :D jakis plus :)
Teraz ma 2 drzemkę. Ja gotuję kapustę na farsz do krokietów :) moj mąż dzis ma kręgle o 19-23 z pracy. Nie wiem kto to wymyśla, ale pewnie jakiś facet. Spotkanie w czw przed wigilią o takiej porze. Wigilie firmową mieli wczoraj to po co taki wypad przed swietami? Dziwne.

U mnie piękna pogoda. :)

AgaGunia- daj znac jak wyniki. Nie ukrywam, ze mocz to bardzo bliski mi temat. 4 razy w szpitalu na to, to juz cos.

Julka- daj znac czy to afty.

Aga Gunia, zdrówka dla Poli!

Julka, ja bym sie nie zdziwila jakby sobie czyms uszkodzil, bo dzieci teraz bez opamietaja co im wpadnie w raczki pachaja do buzi. Oby sie wygoilo szybko.

Maly znowy wydziwia ze spaniem. Nie spal wczoraj wieczorem 4h. Niewiele w domu zrobilam. Nic mi sie nie chce i mam ochote narzekac na wszystko.. :p

Wow znalazłam was :) gdzieś mi się ten wątek zapodział :)
Pozdrawiamy póki co
Zobacz załącznik 788310
Musze znowu wkręcić się w wątek :*
witaj ponownie

Iwona35- Ty mi tu nie czaruj:D albo czaruj, ale mnie omiń :D. Nie strasz, bo moj tarzan nie zakłada gumki zawsze od początku, ALE juz będzie :D
co ja Cię będę straszyć:) wyjdzie w praniu
Tez tak macie, ze im ciszej chcecie byc tym wiecej halasu robicie? :p
dokładnie tak :D
Dzieki za odpowiedzi o tabsach.

Ja dzis bylam u znajomej z Anią. Irytują mnie osoby co non stop dają uwagi nie patrząc na swoje dziecko.
Co jestem tam na kawie to słucham, ze Ania jest gruba, ma płaską głowę i będzie opozniona bo ma alergię a ktoś tam miał i jest opóźniony.Ludzie!

Może ja jestem jakaś dziwna, ale moim zdaniem kazde dziecko jest inne i tyle. Nie mowie jej, ze jej syn wygląda jak klown i nie podoba mi się i ma go przebadac bo wazy tyle co Ania a ma 9 miesiecy.

Oczywiscie co innego pogadac sobie i dac rady, ale jej dziecko jest idealne i kazde inne z innymi nawykami to UFO. Wrrrr....
Jeszcze uslyszałam, ze jak wstaje w nocy to jest dopiero dziwne! Bo jej mały jak skonczyl 2 miesiace to spi cale noce. Na pewno jak skoczyl tydzien to juz spal :D
Nie wiem po co pojechałam...
uwielbiam takie mamy, ale ja nie jeste grzeczna i im się odgryzam:)
My dzisiaj kończymy 5 miesięcy i zaczynamy drugą próbę rozszerzania diety. Już się przy dziecku chowam z jedzeniem, bo on tak prosząco patrzy, dziubek otwiera żeby mu dać i wiem, że to moja wina, bo jak np. rosół jadłam to mu marchewkę z rosołku "rozciapywałam" i dawałam i on teraz wie że jak jemy to tam jest coś dobrego i może mu dam :/ Wracamy do dyni, jabłuszka i śliwki, bo nic mu po nich poprzednio nie było, marchewkę i kaszki na razie sobie darujemy, bo były zaparcia. Jak będzie ok, to próbujemy dalej. :) trzymajcie kciuki :)
to nie Twoja wina, bo ja swojego niekarmiłam z mojego talerza a też tak patrzy:) a jak widzi kanapkę to się trzęsie do niej
Dziewczyny chyba zastąpie poranne mleczko kaszka. Mleka dzis ledwo wcislam 50 ml a kaszke wcina az sie uszy trzesa. Myslicie ze sobie poje? Narazie robie pol porcji, 75 ml wody i 2,5 lyzki stolowej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nikodem też woli mleczko zaprawione kleikiem niż samo:) od lekarza mamy przykaz podawać codziennie łyżeczkę glutenu. Zaczniemy chyba od manny

A tak w ogóle, to jak bylam 30.11 na szczepieniu, wtedy lekarka stwierdziła ze zeby mu juz ida bo ma opuchnięte dziąsła, a dzis zapytalam jak oglądala buzie to odpowiedziała ze nie, ze nic nie widac.....

Hej dziewczynki.
Byłam dziś z małą i mężem u mnie w pracy pokazać malutką, bo u nas taki zwyczaj że się wpada z dzieckiem chociaż raz się przywitać jak się jest na macierzyńskim:) była grzeczniutka, nic nie płakała i ciocie ją ponosiły na rączkach. A ja się tam strasznie obco czułam heheh :p za długa przerwa :p

Cześć dziewczyny.
Przepraszam ale nie dam rady was nadrobić,bo mam strasznie duże zaległości. Jedyne co mi przemknęło to ciąża Iwony. Gratuluję Ci kochana i życzę spokojnej ciąży! :)
Jezeli chodzi o nas to 25.11 mielismy wypadek, na szczescie dzieciom się nic nie stało.. Ja chodzę w kolnierzu...
Poza tym na fb pokazywalam dziewczynom jak moja Helenka zaczela siadac, a od wczoraj zaczela raczkowac :) narazie sie jeszcze denerwuje bo czasem sie przewroci ale idzie jej coraz lepiej ;)
Postaram sie cokolwiek nadrobic i cczesciej sie odzywać.
Ściskam was mocno i całuję ! ;))

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku co za wypadek? Samochodowy? Czemu kołnierz konieczny? Jejku ściskam, dobrze że się nic gorszego nie stało. Wypadki mnie przerażają, tym bardziej że ja początkujący kierowca jestem.

Mała raczkuje?? Jejku ale raczkuje czy pełza? To chyba pierwsza z dzieci forumowych :) fajnie! Czyli teraz oczy dookoła głowy?;)

Dzieki za odpowiedzi o tabsach.

Ja dzis bylam u znajomej z Anią. Irytują mnie osoby co non stop dają uwagi nie patrząc na swoje dziecko.
Co jestem tam na kawie to słucham, ze Ania jest gruba, ma płaską głowę i będzie opozniona bo ma alergię a ktoś tam miał i jest opóźniony.Ludzie!

Może ja jestem jakaś dziwna, ale moim zdaniem kazde dziecko jest inne i tyle. Nie mowie jej, ze jej syn wygląda jak klown i nie podoba mi się i ma go przebadac bo wazy tyle co Ania a ma 9 miesiecy.

Oczywiscie co innego pogadac sobie i dac rady, ale jej dziecko jest idealne i kazde inne z innymi nawykami to UFO. Wrrrr....
Jeszcze uslyszałam, ze jak wstaje w nocy to jest dopiero dziwne! Bo jej mały jak skonczyl 2 miesiace to spi cale noce. Na pewno jak skoczyl tydzien to juz spal :D
Nie wiem po co pojechałam...

Agula ja mam przyjaciółkę taką z którą super relacje miałam aż do czasu jak się mała pojawiła... Ona ma synka 7 miesięcy starszego i właśnie cały czas słyszę te dobre rady i krytykę... Przykre to jest bo przez to przestałam mieć ochotę z nią rozmawiać:(

u nas taki schemat posiłków:
myślicie że to dużo czy mało?bo ja juz sama nie wiem;-/
ok8.00 kaszka lub kleik na ok 100ml mleka łyżeczką ładnie zje
ok11 butelka ok 50 ml plus ok 40 ml zupki
ok 14 cycuś
ok 18 butelka ok 90 ml plus kilka łyżeczek jakiegoś owocka głównie jabłka
ok20 cycuś na noc
2razy cycuś w nocy ok 2 i ok 5

Asiu my mamy bardzo podobny rozkład posiłków. Tylko my na samej piersi i kaszce.

Dziewczyny chyba zastąpie poranne mleczko kaszka. Mleka dzis ledwo wcislam 50 ml a kaszke wcina az sie uszy trzesa. Myslicie ze sobie poje? Narazie robie pol porcji, 75 ml wody i 2,5 lyzki stolowej

Czemu nie, ja bym spróbowała:) mojej Natalce się zrobiło w buzi identycznie jak u Twojego synka, z tym że mamy jedną kropeczkę. W przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza to mu pokażę.

Ja z całego sprzątania świątecznego zdążyłam tylko umyć okna i posprzątać balkon. Heh :p

reklama
A co podjęcie maluchom.
Mój jest na kp + 1x mm+ 1x zupka a z domowych rzeczy to tylko jabłuszko skrobane. Nie chce mu dużo dawać bo przez zimę bym chciała go karmić na kp. Czy coś same gotujecie?

U mnie już po 1 @ :/ skonczylo się dobre

Do góry