reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
My tez od 6 urzedujemy a w zasadzie to od 3 no Ewa obudzila sie zasikana po plecy, szczegilnie jej to nie przeszkadzali bo bawila sie wiszacymi nózkam z ochraniacza na lozeczko. Potem karmienie, dluugie usypianie I niespokojny sen. Maz mowi, ze do tej 3 co chwile do niej wstawal, wiem ze to moja wina bo pomylilam wczoraj torebki I mala zjadla duuza miche kleiku z bananem zamiast kaszki jaglanej i widac brzuszek ja bolal. Kupek zrobila 5 a najczesciej jest jedna ale dziewczyny co to bylo, kolorowe jajeczka jakby z plastwluny ulepione normalnie turlaly mi sie w pieluszce.
Co do porzadkow to burdel na kolkach, jedno okno umyte I koniec, poza tym wszedzie walaja sie torby I walizki siostry, jej pianino a mamy 2 male pokoiki.

Nieufna, a też się tak zastanawiałam, jak Twój syn na córcię reaguje... bawi się, cieszy? Bo to już w sumie dorosły facet ;)

Też bym chciała niedużą różnicę wieku, ale różnie to bywa...

U nas już dwie pobudki były. Gdzie te czasy, że synuś jak zasnął to spał do rana? Co się stało z moim grzecznym dzieckiem?

Ruda, ja miałam pierwszy obfity, potem już normalny, o czasie. Ale zawsze miałam bardzo regularne cykle...
Lizzy, dziękuję, że pytasz, mój syn w kwietniu kończy 19 lat :) Bardzo mi pomaga, jak męża nie ma. Pilnuje małej, jak muszę coś zrobić, pomaga przy kapieli, także super pomoc. I się nie może doczekać, kiedy zacznie mała mówić :)))) Co do zabawy to jeszcze nie umie się z nią bawić :) Zawsze rano do niej zagląda, jak wraca ze szkoły też. A Wiki na jego widok się cieszy od ucha do ucha :) Poza tym młody widzi, że dziecko to mega obowiązek, więc mam nadzieję nie zostać szybko babcią :p Różnica wieku jest ogromna, ale z perspektywy czasu wiem, że wcześniej nie było szans na drugie dziecię.

Ja okresu jeszcze nie dostałam .....

U nas noc standardowa, pobudki co dwie godziny. O 2 ją wzięłam do łóżka i jakoś do 7 pospałysmy.

MIłej niedzieli, idę poćwiczyć ;)

Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć:)? Urodziłam 4 lipca, kiedyś pisałam na tym forum ale miałam zagrożoną ciążę, był to ciężki czas dla mnie i tylko Was czytałam :)
Teraz zauważyłam, że dalej piszecie i chętnie popiszę z Wami jeśli mnie przyjmiecie :)

Iwonka 35 ja też bałam się, że jestem w ciąży, spóźniał mi się bardzo długo drugi okres. Bolały mnie sutki jak karmiłam i myślałam, że jestem na pewno w ciąży. Czułam to samo co Ty, ja jeszcze ciążę z Mikołajem miałam zagrożoną i leżałam 4 miesiące plackiem, w tym miesiąc w szpitalu. Kolejna ciąża byłaby taka sama na 90%. Nie dałabym sobie rady. Zaczęłam sobie wszystko przypominać, ten strach i mnie po porodzie. Myślałam co powiedzą inni, jak to będzie w pracy i kto się zajmie Mikołajem jak ja będę leżała. Okazało się, że nie jestem w ciąży a cykle są nieregularne jak karmi się piersią, ale chciałabym żebyś wiedziała, że wiem co czujesz. Ja wtedy zaczęłam myśleć, że wszystko dzieje się po coś i jak patrzyłam na Mikołaja to myślałam, że będę miała jeszcze jedno takie szczęście. Kobieta ze wszystkim da sobie radę!:* Teraz pewnie za każdym razem będę czekała na okres.

Dziewczyny a stosujecie jakąś antykoncepcje czy tylko prezerwatywy?

Toteczka mój maluch jest zasiusiany co noc :(

A ja Iwonke rozuniem. Ja mam 2 i tez sobie nie wyobrazam 3, bo sama Ania mi daje troche popalic, nie moge sie doczekac az zacznie byc bardziej mobilna itp bo moj prawie 3 latek to juz super chlopak. Ale Iwonka stalo sie i sie nie odstanie. Trzeba wziac na klateb wychowac i codszyc sienszczesciem. Poprostu dojdzie Ci jeden rok z wiekszym niewyspaniem hehe a potem bedzie super! Tak na to popatrz!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny!

Iwonka- nie będe Ci farmazonić po swojemu. Rozumiem Cię doskonale. Trudno. Tak było Ci pisane. Ja Anią dopiero zaczęlam sie tak naprawde cieszyc. Dasz radę :* musisz.

My tez teraz tylko gumki. Zastanawiam sie nad powazna antykoncepcją.

My dzis jedziemy do znajomych. Mąz mnie zdenerwowal. Nie bedę opisywac, ale w skrócie: pt mial miec wolny zebym mogla jedzenie zrobic na wigilie, w czwartek idzie na wigilie firmowa czyt.kręgle. nie wezmie wolnego BO to glupio a inni sie popiją i kto prace poprowadzi. Ja pie***. Moglby pomyslec o mnie a nie o tym czy ktos sie popije czy nie. Jutro zglasza urlop i ciul to kogo interesuje, ALE nie. Finalnie mam wszystko w dupsku i sama sobie radzę. Porobię potrawy z drącym dzieciakiem.

Poza tym młody widzi, że dziecko to mega obowiązek, więc mam nadzieję nie zostać szybko babcią :p
Haha no to fakt. Super masz syna, bardzo odpowiedzialny i dobry człowiek. Gratuluję wychowania :)

Ja dopiero wstałam. Mąż dziś miał poranek z synem, ale i tak Młody pospał do 8, więc miał farta ;)

Hejka:-)
U nas pobudka 5.3o z ogromnym marudzeniem, dopiero po kupce przeszło, ale i tak po spaniu:-)

Hope witaj, im nas więcej tym lepiej :-) jak ma na imię dzidziuś?

Iwona ja nawet pewnie nie mogę sobie wyobrazić co przezywasz teraz... Trzymaj się kochana! Dasz radę!dostałaś od losu kolejny cud :-)

Toteczka a nie lepiej byłoby wrócić do mleka na noc, może spokojniej pospi:-)

Ja już czuję się świątecznie, mam mieszkanie udekorowane, posprzątane jeszcze tylko choinka. Delikatny śnieg za oknem, ale podobno Święta maja być bez śniegu, mam nadzieję że się utrzyma choć troszkę :-)

Wstałam o 7, mały obudził się jakieś pół godzinki później :) Zjadł, pobawił się i już śpi. Wczoraj oczywiście obudził sie i spać nie chciał. Potem zasnął twardym snem ale wybudził się głodny po godzinie. Dałam butle, odbiłam i zasnął odłożony do łóżeczka, więc ok.

Moje mieszkanie świątecznie jest już udekorowane, ale jeszcze sprzątam. Mam sporo gratów, które leżą wszędzie - stary komputer, który ma kolega męża zabrać. Biurko, które już rozłożyłam na części ale musimy je zapakować i wynieść do garażu. Stara elektronika, butelki i puszki, które musze wynieść do sklepu. Masa takich rzeczy... Dziś jeszcze mnie zakupy czekają :S

Pytałam znajomych na FB co mi radzą na wieczorne pobudki synka i radzono mi nie kłaść późno do drzemki i żeby nie drzemał dużo po południu.

Hope, witaj! :)
Co do antykoncepcji, ja stosuje Mirene. Chyba jedna jestem na forum z tym rozwiązaniem. Póki co sobie chwale.

Miłej niedzieli!

reklama
Haha no to fakt. Super masz syna, bardzo odpowiedzialny i dobry człowiek. Gratuluję wychowania :)

Ja dopiero wstałam. Mąż dziś miał poranek z synem, ale i tak Młody pospał do 8, więc miał farta ;)

Dziękuję. Przyznam, że wychowanie i rozmawianie z nim od małego to jedno, ale on od urodzenia jest po prostu spokojnym dzieckiem. A ciesz mnie, że jest odpowiedzialny, ma cel w życiu i go realizuje. Natomiast córcia to inna bajka :))) Śmiejemy się z mamą, że będzie artystka :)

Moja od rana nie śpi. Przysnęła przy cycu, odłożyłam do wózka i się obudziła i po spaniu..... wczoraj też tak było, nie wiem co jej się odmieniło.

Świąt jeszcze nie czuję..... może, jak choinkę ubierzemy ....

Do góry