reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hejka :-)
BasiaJulia ja właśnie też u małej zobaczyłam wczoraj taka jakby ciemieniuche ale tylko tak w okolicach przedniego ciemiaczka i próbuje z oliwka właśnie. Dziwne bo wcześniej nie miała nic.

Toteczka weź tego męża postaw do pionu, jak to nie zostanie z dzieckiem.

My dzisiaj po kontroli, wszystko ok. Waga 7kg:-)
Najsmieszniejsze to że pediatra ostatnio mówiła żeby wprowadzać pokarmy po skończonym 4miesiacu a dzisiaj już gadala że po 5 :-)

reklama
Nadrobiłam!!!! 2 dni...a czytania... oczywiście nie wiem co której miałam napisać ::)
Toteczka nie wiem co Ci radzić aleeee chcę żebyś wiedziała, że bardzo mocno Cię wspieram i jestem z Tobą !!!!
Antykoncepcji nie stosuje bo nie mam już tarzana...
A co do spania to ja nawet nie wiem.ile on śpi... wiem jak to brzmi.... ale wykorzystuje ten czas na pranie, gotowanie, zabawe ze starszym albo z ssiostrzeńcem( ma 2 lata i aktualnie jest chory wiec mam 3 w domu) wiec nie kontroluje ile drzemek miał i ile trwały ... ostatnio jestem tak zakręcona że starszaka nie zapielam w foteliku!!! wyjechałam z biedry a on do mnie krzyczy" Mamuuusiu nie zapięłaś mnie jeszcze!!!!" ..
i wtedy stwierdziłam, że chłopcy idą na.noc do.swojego szanownego.ojca a ja mam wieczor dla siebie bo potrzebuje odpoczynku ooooOooo Nie mam pojęcia czy ma to.sens co napisalam ale nie mam czasu tego czytac bo dzieć mi się ccycka.domaga

Aaa jednak jeszcze coś
Fazerkamm Szymon miał.2,2 jak się Misio urodził i taaak go pokochał, że codziennie od tych 5 msc przychodzi do.niego rano całuje go, pyta jak mu się spało, chce go przebierać itd nie jest zazdrosny w ogole.. nawet w drugą stronę..Jak np młody płacze a ja jestem powiedzmy w toalecie to przybiega do mnie i krzyczy " nooooo kończ już kończ, bo Michałek płacze no nie słyszysz?" ::D
Zresztą niejednokrotnie zdarzało mi się korzystać z toalety z młodym przy cycku i drugim płaczącym przy nogach bo coś tam.się stało np albo ukladającym.puzzle..... obrzydliwe??? tak wiem... ale niestety nie ogarniam czasami tego wszystkiego sama...

Ostatnia edycja:
Nie rozumiem mojego dzidziutka, spal na spacerku od 12 do 15 i od tamtej pory juz nie bylo zadnej najmniejszej drzemki, wrocilam z zumby i ok 20.30 go wykapalismy byl juz taki marudny oczka mu sie kleily myslalam ze zasnie jak susel a on usnal na 3 min i koniec spania. Nie wiem co jest grane, widze ze jest zmeczony ale nie chce zasnac.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Jodełka, aż sie cieplo na sercu robi czytajac jak Szymon dba o braciszka :)

Paula, mi to na przemeczenie wyglada.

Nam pieknie minal dzien wedlug lekko zmienionego planu, wieczorem pieknie zasnal, ale i tak wybudzil sie glodny jak wilk, zjadl niemal spiac, ale zaraz po jedzeniu koniec spania.. Grrr.. No nie rozumiem co takiego magicznego jest miedzy 21 a 24 :(

no i doczytałam:)
obiecałam sobie że będę cześciej wiec próbuje słowa dotrzymać:)
Dziewczyny witajcie!

My jeszcze lezymy, noc ladnie przespana.
Dzis o 12 szczepienie mamy, wkurza mnie to ze jade i czekam jak siedzi 10 bab z dziecmi. Jakby na godziny nie mogli tego ustawic.

Co do fryzjera to bylam w listopadzie na farbie i podcieciu. 5godzin. Doslownie 5, bo nakladala osobno 2 farby itp.

U nas zimnoooo -5 i brak skrobaczki do auta, maz ma w swoim aucie i mi nie zostawil :D chyba karta do bankomatu bede skrobac.
oj u nas też ładny mrozik był i piękne słonko wiec spacer dziś był obowiązkowy:)

Witam, na śniadanie wzielam 2 tabletki uspokajajace I popilam kawa, polaczenie antagonistyczne ale zobaczymy czy bedzie efekt bo za chwile w psychiatryku wyladuje. Wieczorem ja nosilam I wyłam. Siostra w sobote przylatuje...
ojej aż tak żle?
Bardzo chętnie, ale poproszę o link do zamkniętego wątku :) Płaciliśmy 300zł, w tym 6 zdjeć, każde kolejne 30 obrobione i 15 nieobronione, sporo ....ale mamy prezenty dla rodzicow i dziadków.
o tak zgadzam się pamiątka będzie cudna:)
my daliśmy 150zł za 30 zdjęć

Mnie na szczęście włosy skończyły wypadać już z 3 tyg. temu, ale faktycznie przerzedziły się o połowę :( teraz za radą koleżanki kupiłam maseczkę biovax, zobaczymy czy pomoże wzmocnić i na szybszy porost ;)
a mnie nadal lecą okropnie i nic już nie pomaga:(
Toteczko, a ona leży tylko w leżaku? Mój syn chwile wytrzyma, ale potem marudny. Najlepiej mu na podłodze na kocyku, sięga po zabawki, podaję mu. Fika na brzuszek. Ostatnio sam też długo się nie zabawi, ale dajemy radę. A muzyka? U nas pomaga. Jak puszczam misia i margolcie to na dźwięk tych głosów się uśmiecha :)
U nas też zmieniam połóżenie młodemu bo długo w jednym miejscu nie poleży, uwielbia na brzuszku i w łóżeczku jak jestem w kuchni to i w wózku i w leżaczku czasami na macie ma też swoje ulubione zabawki którymi naprawdę czasami umie zabawić się około 15-20 minut ale musi je mieć w rączkach.

Nieufna tak zawsze tak było. Lizzy oczywiscie, ze nie sadzam jej calymi.dniami w bujaku, tylko jak butelki myje, kawe robie, sniadanir I probuje naczynia pozmywac.
Lizzy na podlodze od razu przekreca sie na brzuch I wrzeszczy bo ona na brzuchu lezec nie chciala, to ja ja na plecy a ona fik na brzuch I bledne kolo. Dobra niewazne nie przejmujcie sir mna, niepotrzebnie żale wylewam. Mam 33 lata a zachowuje sie jak niezaradna zyciowo nastolatka.
a to twoje pierwsze dziecko?
na lata nie ma co patrzeć.
powiem ci że moja córka była taka wymagająca, i ja się psychicznie nastawiłam że z synem będzie tak samo, i jestem w szoku bo jak kolki mu minęły to nadal wróciło moje spokojne dziecko. Ale widzisz Maja np nie miała kolek a Ksawery straszne ...wiec każde dziecko jest inne.

Toteczko, a masz możliwość choćby na jeden wieczór mieć wolne? Jest ktoś do opieki? Mąż, mama, siostra? Uwierz, że Twoje złe samopoczucie Mała czuje. Ja pamiętam jak ja chodziłam zmęczona i zdenerwowana to syn był nieznośny i błędne koło.
Poproś męża by został jakiegoś wieczoru z córką. Ty wyjdź z koleżanką do kina, na basen, kawę lub lampkę wina i spróbuj się zrelaksować. Może masaż? Kiedy poczujesz się lepiej nabierzesz nowych sił.

A może mleczko jej nie pasuje i brzuszek boli?
zgadzam się z Lizzy, Toteczka MUSISZ przełamać się i wyjść gdzieś a z córcią niech zostanie tatuś.
Ale dlaczego maz nie zostanie? Co jesli bys nagle w szpitalu wyladowala? Co wtedy z dzieckiem jesli on sam na sam nie wytrenowany ? Dla dobra wszystkich powinien zostac chocby 1-2 godzinki na raz.

Nie możecie z góry zakładać że mąż sobie nie poradzi, a skąd wiecie? Może właśnie tu jest problem, ty jesteś zmęczona sfrustrowana zła i mała to wyczuwa i choćbyś nie wiem jak się sarała tego jej nie okazywać to i tak ona to czuje. Jeśli się boicie ze sobie tatuś nie poradzi to wyjdz na początek na krótko na pół godziny na spacer... i nie zrażajcie się się tym że ona mu marudziła czy płakała, tobie też marudzi a nie powiesz ze z nuą nie zostaniesz.
Uwierz mi bo przekonałam się już na sobie, dziecko potrzebuje szczęśliwej mamy...
wiec pogadajcie z mężem
Bo mnie się wydaje ze mężowi łatwo powiedzieć boje się z nią zostać i ma problem z bani...a to właśnie nie,
bo dziewczyny dobrze piszą co by było gdybyś musiała iść do szpitala?
ZRÓB TO DLA SIEBIE i dla małej:)

ale się rozpisałam
ale bardzo chciałabym ci coś doradzić by pomóc :)

Dzień dobry;)
Jak nocka dziewczyny??

Mój to jakiś glodomorek się zrobił i między 2-4 budził się co chwila.

Miłego dnia:)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się i ja, nasza noc nawet w miare ok. Dwie pobudki na jedzenie i jedna na chwilowe mraczenie. Teraz sobie lezymy kazdy w swoim lozeczku i czekam kiedy ksiaze zacznie sie domagac zeby wstac ;)

Madziolina przyszla wczoraj do nas zyrafka. Jak na chwile obecna to srednio sie nia interesuje, troche pomemle i rzuca, moze z czasem bardziej ja polubi.

Wstalam dzisiaj z okropnym bolem glowy, jak ja bym chciala sie wyspac. Jeeeej....

Milego dnia ;)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry