reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie
mnie pewnie nikt nie pamieta[emoji46]
Miałam częściej pisać ale nie mam kiedy
Moja 6 latka przechodzi bunt zazdrości i mam mały Sajgon w domu.
Chodzę spać o 24 a wstaje ok 6....nie licząc kilku pobudek w nocy na karmienie
W sumie to go nie przepajam i moze to blad.

Jeju wiecie co mam takie poczucie ze jestem beznadziejna i chyba za malo dojrzala na dziecko...serio, albo jakas depresje mam. Masakra. Do tego wydaje mi sie ze maly od czasu jak nie ssie cycka mniej sie do mnie usmiecha i jest taki jakby bardziej obojetny na moja osobe. Na meza tak sie gapi i cieszy jak tylko M na niego spojrzy. Wczesniej bylo odwrotnie...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie mów tak.
Powiem Ci ze ja przy drugim dziecku słucham sama siebie. Próbuje i uczymy się razem. Bo czerpać sprzeczna wiedzę zcinternetu to idzie zglupiec.
I na bank jesteś wspaniała mama.
Julia mam to samo, tez mi sie wydaje ze nie ogarniam macierzynstwa. Nie rozumiem mojego dziecka, ktore cale dnie marudzi a ja nie wiem czy z glodu czy z bolu czy co. Poza tym to jedzenie tez mnie przeraza te gluteny I inne dziwne rzeczy, kazdy ma inne zdanie na dany temat a ja zagubiona.
Ewa je rano kaszke jaglana z owocami a.popoludniu obiadek. Mleko niby dalej co 3h ale ona nie chce go pic I juz troche na wadze zaczela tracic, bede wazyc I zobacze co bedzie dalej.
Aga mam nadzieje, ze to kryzys pochorobowy I.na dniach nastapi poprawa.
Toteczka ja tak uważałam przy Mai. Ciągle pisałam na forum ze jestem okropna bo jej nie rozumiem.ale to było zamknięte koło bo ja byłam zestresowana ze jej nie rozumiem a ona wymagająca bo jej nie rozumiem...
Hej :)
Poczytałam nadrabilam :)

Alez się glodna zrobilam jak czytałam o potrawach wigilijnych :)
Ktoras pisala o wigilijnych potrawach ale troche inaczej robionych to i mnie odkad sa dzieci w rodzinie uszka sie robi z pieczarkami (kiedyś z grzybami) i polecam je baaaardzo!!! Kto ich sprobuje to mowi ze smaczniejszych uszek nie jadl :)
U mnie w rodzinnym domku byl karp smazony, karp w śmietanie i w galarecie, barszcz z uszkami, pierogi ruskie i z kapusta i grzybami i kompot z tego co kojarze. U męża zas w standardzie jest barszcz zazwyczaj z pierogi, kapuściak, pierogi ruskie, karp. O wiele wiele bardziej wole swieta spędzać z moja rodzina jest rodzinnie, milo i wesolo.. u meza sztywno i wszystko tak samo.. nawet tesciu co roku ta sama regulke mówi przed lamaniem sie oplatkiem.

Flamme napisze do Ciebie priv z imieniem i nazwiskiem zebys mnie dodala do grupy na fb.

Paula zmień pediatre i to koniecznie!! Co za jeb*** babsztyl!!

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj mnie tez ślinka cieknie[emoji5][emoji5]tym bardziej ze rok temu miałam takie torsjie w święta ze wolę nie wspominać.

O jakiej grupie piszecie???
Witajcie,trochę mnie nie było (o ile ktoś zauważył[emoji14]). U nas na Wigilię oprócz tych potraw, które się pojawiły, to jest zupa sliwkowa, pierogi z kapustą i serem, makowki (ale chyba ktos pisal) i kluski z makiem, któraś je pod inną nazwą. Oprócz tego rolmopsy, śledzie w zalewie. Aż mi slinka cieknie na samą myśl ;)
Mniectez nie bylo[emoji21]ale witaj [emoji5][emoji5][emoji5]
Jeszcze się wypowiem odnośnie rozszerzania diety dziecka. Wcoraj byłam z Jasiem na kontroli u pediatry i pytałam czy mogę już mu coś dawać bo jak my jemy to juz tak patrzy jakby też chciał. Lekarka powiedziała mi że teraz są nowe wytyczne i dziecku karmionemu piersią jeśli ładnie przybiera na wadze to mogę coś dać po skończonym 5 miesiącu. U nas to wypadnie w wigilię :)

Ilonka nasza Ania tez konczy w Wigilie 5 mcy!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Moj w drugi dzien swiat skonczy pol roku
dziewczyny a na jakim rozmiarze teraz jesteście? Bo nie wiem czy to ma jakiś związek ale mi śmierdziały najbardziej trójki. Teraz 4 już ok
U nas 4
Toteczka tylko jak sie dolaczysz to napisz mi na prv jak masz na imie, bo czasem osoby spoza forum sie tez zglaszaja :)
A ja moge? ? Chyba na fb szybciej pisac
Hej.
A u nas właśnie się w ogóle nie przewraca :( niby coś tak ją ciągnie na bok, ale sama jeszcze nie umie ani na brzuch ani na plecki (z brzuszka). Mam nadzieję, że niedługo się to zmieni.
W czym Wasze dzieci leżą w ciągu dnia, jak się bawią?
Mojego już nie mogę zostawić rmtak się wierci i na bujaczku próbuje usasc i w gondoli się na lokciach podnosi.

Nie odpisalam wszystkim ale może uda mi się być troszkę częściej.

Dziś idziemy na sesję swiateczna[emoji5]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja moge? ? Chyba na fb szybciej pisac

Oczywiscie :)
Jak ktos jeszcze chce sie dodac do grupy na FB to musi znalezc "Lipcowe mamy 2016" i wyslac wiadomosc priv z imieniem na FB, zebysmy wiedzialy kogo zaakceptowac.

Wstalam razem z dzieckiem o 7 z nadzieja ze jak malego ogarne i poloze do drzemki to troche sie domem zajme, ale wyglada na to ze tez ide sie zdrzemnac, bo nie chcialo mu sie spac wczoraj znowu :p

Milej niedzieli.

Hej.
Julitta, pewnie, że Cię pamiętamy :) a na FB boom na zdjęcia, więc zapraszamy :)
Czy była któraś u fizjoterapeuty z asymetrią ułożeniową? Moja jak np. siedzi w bujaku to się w jedną stronę przechyla i koleżanka powiedziała, że to najprawdopodobniej asymetria. Czy jest sens iść to sprawdzać i coś z tym robić?

Jak ktos jeszcze chce sie dodac do grupy na FB to musi znalezc "Lipcowe mamy 2016" i wyslac wiadomosc priv z imieniem na FB, zebysmy wiedzialy kogo zaakceptowac.

Wstalam razem z dzieckiem o 7 z nadzieja ze jak malego ogarne i poloze do drzemki to troche sie domem zajme, ale wyglada na to ze tez ide sie zdrzemnac, bo nie chcialo mu sie spac wczoraj znowu :p

Milej niedzieli.
Moja wczoraj koło 20.30 poszła na drzemkę, a na noc koło 22.30, ale wczoraj była impreza, więc i tak siedzieliśmy :) A dziś koło 7 pobudka i teraz się usypiamy, bo mimo, że ziewa nie zaśnie sama nawet przy cycaniu :( Jakiegoś doła mam dziś...

Hej.
Julitta, pewnie, że Cię pamiętamy :) a na FB boom na zdjęcia, więc zapraszamy :)
Czy była któraś u fizjoterapeuty z asymetrią ułożeniową? Moja jak np. siedzi w bujaku to się w jedną stronę przechyla i koleżanka powiedziała, że to najprawdopodobniej asymetria. Czy jest sens iść to sprawdzać i coś z tym robić?
Ja nie byłam ale bratowa poszła ze swoją córcia tez z lipca bo była aktywna tylko na jeden bok. I maja cykl spotkań i ćwiczą
Moja wczoraj koło 20.30 poszła na drzemkę, a na noc koło 22.30, ale wczoraj była impreza, więc i tak siedzieliśmy :) A dziś koło 7 pobudka i teraz się usypiamy, bo mimo, że ziewa nie zaśnie sama nawet przy cycaniu :( Jakiegoś doła mam dziś...
Mój jeszcze spi[emoji15]

My po tygodniu kleiku ryzowego go po którym nic się nie działo od dwóch dni jemy kaszke z glutenem i narazie ok:-)

Teraz rano już kaszka zastępuje nam butelke:-)

Jejuuu ale gryzie mocno gryzaki.. . Czyżby ząbki :-)

Wstalam razem z dzieckiem o 7 z nadzieja ze jak malego ogarne i poloze do drzemki to troche sie domem zajme, ale wyglada na to ze tez ide sie zdrzemnac, bo nie chcialo mu sie spac wczoraj znowu[emoji14]
Milej niedzieli.
Wysłałam Ci wp[emoji4][emoji4]

My też mamy zyrafkke ale recznie szyta[emoji16][emoji16]i ja uwielbia

reklama
Do góry