Co do prania zabawek z mechanizmami w środku to ja po prostu przecieram ściereczką z wodą. Mam do tego osobną ściereczkę
nic innego się chyba nie wymyśli.
Toteczka ja kiedyś też nie znosiłam świąt więc Cię świetnie rozumiem. Teraz jakoś mi przeszło i je toleruję
Jak piszecie o prezentach na Mikołaja to macie na myśli 6 grudnia? To u mnie nigdy na tę okazję nie kupuje się prezentów"po rodzinie" tylko wśród domowników i wkłada się je pod poduszkę lub do butów
u nas to zawsze były drobne prezenty. Ja małej kupiłam w Pepco tylko taką maskotkę co wygląda jak kwadratowa szmatka z głową zwierzątka w środku, kosztowała 20 zł więc drobny prezent. Ale ona i tak jeszcze nic nie czai
w przyszłym roku kupimy większy prezent
A na gwiazdę jeszcze nie wiem co kupimy, muszę posprawdzać te zabawki o których piszecie bo ich nie znam
Pokłóciłam się z mężem i się nie odzywam do niego. Wieczorem przychodzą znajomi wiec nie wiem co to będzie.
A pokłóciłam się z nim o teściową. Jego matka przychodzi do nas zawsze bez zapowiedzi i kiedy tylko ma ochotę. U mnie w rodzinie i wśród znajomych takie zachowanie jest nie do przyjęcia, zawsze każdy się umawia. A ja wyjątkowo nie znoszę odwiedzin bez zapowiedzi. No naprawdę nienawidzę tego. Ja mam zawsze jakieś plany na dany dzień i nie lubię gdy się je zmienia. Nawet jeśli te plany to prasowanie. W dodatku ona jest beznadziejną osobą, ale nie chce mi się już nawet opowiadać. Powiem tylko że jest mega negatywna i taka toksyczna wręcz i po każdej jej niezapowiedzianej wizycie ja się 2 dni jeszcze denerwuję. A potem znowu przyłazi więc jestem permanentnie zdenerwowana. Powiedziałam mojemu M żeby pogadał z nią i powiedział że nie życzymy sobie takich odwiedzin a on odmówił! Mimo że jemu też to nie odpowiada. Więc ja nie wiem co to będzie, nie zamierzam żyć z wredną teściową na karku. W dodatku ona przychodzi zawsze o 18 czyli wtedy kiedy dziecko zaraz idzie spać i ja mogę zrobić cos wreszcie w domu lub dla siebie lub spędzić czas z mężem. I siedzi to cholerne babsko do 22!! Po prostu to się w głowie nie mieści!!