reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Aga, moja akurat po zmianie na hipp nie miala problemu z kupa ale czesto tak jest szczegolnie jak zmienilas jej na zwykle. Moja codziennie robi 1 lub 2 kupy a dzis nic, prze i nic. Ale te nasze dzieciaczki sie maja

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam problem! Zmieniliśmy mleko malej na takie juz nie dla alergików Enfamil tak nam polecił pediatra mała z chęcią je zjada i nic poza tym ze ma straszne zaparcia jej nie jest i tu jest problem bo jest strasznie ,,zakorkowana" kupkę musiałam jej pomóc zrobić, praktycznie wyciągać jak robiła bo była tak strasznie zlepiona i zwarta i strasznie płakała przy tym. Dałam czopek glicerynowy i czekam na rezultat 2 dni już kupy nie było aż do dziś ale troszkę zrobiła. Czy po zmianie mleka wasze dzieci też tak reagowały? Jesteśmy 3 dzień na nowym mleku. Czy jelita muszą się przyzwyczaić? Próbuję podać herbatę ale odmawia picia.
Pewnie nie chce pić, bo jest pełna . Mila miała okres, że tydzień potrafiła nie robić , ale jakoś szło bez problemu i nie miała przy tym dolegliwości . Tylko my na cycku .
Współczuję , może dziewczy coś doradzą .
Z innej beczki . Mała dzisiaj nie dała się wykąpać . Darła się jak ją już kładłam na przewijak . Pierwszy raz taka akcja . odpuściłam i zaraz usnęła. Nawet witamin jej nie dałam. Chyba bardzo zmęczona , bo mało w dzień spała . uff.....mam nadzieję, że noc będzie w miarę .

Aga, nie bylo u nas problemu z zaparciami. Kupki sa geste ale nie zlepione w kulki. Co przychodzi mi do glowy to podac wlasnie cos do picia. Ewentualnie kompocik z suszonych sliwek, sa w sklepach gotowe od Hipp albo Nestle. Co do slodzenia to nie wiem niestety.

Dzis pracowalam i robilam zakupy duze.. wrocilam do domu po poludniu obladowana zakupami, zdyszana i zgrzana :p Ale udalo mi sie wyrobic ze wszystkim i maly dostal duuuza mate piankowa do zabawy. Taka 150x120cm - razem sie na niej miescimy.

Dzis mamy pizze w ramach swietowania zapomnianej rocznicy :p

Aga, piszą na opakowaniach, że niby nie. Ja próbowałam w smaku tą naszą i jest gorzka, nie dziwota, że pić nie chcą. Jeśli ogólnie już wprowadzasz nowości jedzeniowe to może sok ze śliwki czy słoiczek ze śliwkami, są bodajże od 4 m-ca. Co do zmiany mleka to nie pomogę, bo my na cycu.

Dziękuję dziewczyny. Może spróbuję ten kompot ze śliwek jutro gdzieś kupić. A czy świeży sok z jabłek mogę podać? Taki z sokowirówki świeży? Czy musi być przegotowany? Jeszcze nic jej poza kaszkami nie wprowadzałam a tak jak radziła lekarka zacząć od warzyw. Już sama nie wiem[emoji26]

Aga, my jak zmieniliśmy mleko to różnie było. Wcześniej tak co dwa dni, a jak zmiana to i na 4 dzień byla. A też zmieniliśmy na zwykłe z tego dla alergików. Ja dodatkowo masuję brzuszek. Wtedy też łatwiej załatwał się w lezaku, może dlatego, że taki wypiety... Dałam też herbaty koperkowej.

My dzisiaj po pierwszej kaszce. Sama nie wiem czy więcej było w brzuszku czy na sliniaku, ale coś ciumkał :)

reklama
Julka, a pochwalisz się jaki konkretnie śpiworek kupiłaś? :)

Ja śpiworka raczej nie będę kupować, bo mam juz taki kombinezon a la śpiworek - od góry rękawy ale na dole jak w śpiworku. Fajny :) i kupiłam dwa ciepłe kocyki minky z wypełnieniem 2 cm, super są, bardzo polecam. Zamierzam używać na spacerki i jako kołderkę do spania.

Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi i moczu, są poprawne UFFF... Bo już miałam złe przeczucia. Walczymy z gronkowcem antybiotykiem który jest ohydny w smaku i mała okropnie się wykrzywia i płacze w niebogłosy jak go dostaje. Biedactwo moje. Żeby nie wypluła to jej buzię cyckiem zatykam :p dzięki temu zaczyna ssać i to połknie i przepije niedobry smak.

Do góry