reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Aga, moja akurat po zmianie na hipp nie miala problemu z kupa ale czesto tak jest szczegolnie jak zmienilas jej na zwykle. Moja codziennie robi 1 lub 2 kupy a dzis nic, prze i nic. Ale te nasze dzieciaczki sie maja

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam problem! Zmieniliśmy mleko malej na takie juz nie dla alergików Enfamil tak nam polecił pediatra mała z chęcią je zjada i nic poza tym ze ma straszne zaparcia jej nie jest i tu jest problem bo jest strasznie ,,zakorkowana" kupkę musiałam jej pomóc zrobić, praktycznie wyciągać jak robiła bo była tak strasznie zlepiona i zwarta i strasznie płakała przy tym. Dałam czopek glicerynowy i czekam na rezultat 2 dni już kupy nie było aż do dziś ale troszkę zrobiła. Czy po zmianie mleka wasze dzieci też tak reagowały? Jesteśmy 3 dzień na nowym mleku. Czy jelita muszą się przyzwyczaić? Próbuję podać herbatę ale odmawia picia.
Pewnie nie chce pić, bo jest pełna . Mila miała okres, że tydzień potrafiła nie robić , ale jakoś szło bez problemu i nie miała przy tym dolegliwości . Tylko my na cycku .
Współczuję , może dziewczy coś doradzą .
Z innej beczki . Mała dzisiaj nie dała się wykąpać . Darła się jak ją już kładłam na przewijak . Pierwszy raz taka akcja . odpuściłam i zaraz usnęła. Nawet witamin jej nie dałam. Chyba bardzo zmęczona , bo mało w dzień spała . uff.....mam nadzieję, że noc będzie w miarę .

Aga, nie bylo u nas problemu z zaparciami. Kupki sa geste ale nie zlepione w kulki. Co przychodzi mi do glowy to podac wlasnie cos do picia. Ewentualnie kompocik z suszonych sliwek, sa w sklepach gotowe od Hipp albo Nestle. Co do slodzenia to nie wiem niestety.

Dzis pracowalam i robilam zakupy duze.. wrocilam do domu po poludniu obladowana zakupami, zdyszana i zgrzana :p Ale udalo mi sie wyrobic ze wszystkim i maly dostal duuuza mate piankowa do zabawy. Taka 150x120cm - razem sie na niej miescimy.

Dzis mamy pizze w ramach swietowania zapomnianej rocznicy :p

Aga, piszą na opakowaniach, że niby nie. Ja próbowałam w smaku tą naszą i jest gorzka, nie dziwota, że pić nie chcą. Jeśli ogólnie już wprowadzasz nowości jedzeniowe to może sok ze śliwki czy słoiczek ze śliwkami, są bodajże od 4 m-ca. Co do zmiany mleka to nie pomogę, bo my na cycu.

Dziękuję dziewczyny. Może spróbuję ten kompot ze śliwek jutro gdzieś kupić. A czy świeży sok z jabłek mogę podać? Taki z sokowirówki świeży? Czy musi być przegotowany? Jeszcze nic jej poza kaszkami nie wprowadzałam a tak jak radziła lekarka zacząć od warzyw. Już sama nie wiem[emoji26]

Aga, my jak zmieniliśmy mleko to różnie było. Wcześniej tak co dwa dni, a jak zmiana to i na 4 dzień byla. A też zmieniliśmy na zwykłe z tego dla alergików. Ja dodatkowo masuję brzuszek. Wtedy też łatwiej załatwał się w lezaku, może dlatego, że taki wypiety... Dałam też herbaty koperkowej.

My dzisiaj po pierwszej kaszce. Sama nie wiem czy więcej było w brzuszku czy na sliniaku, ale coś ciumkał :)

reklama
Julka, a pochwalisz się jaki konkretnie śpiworek kupiłaś? :)

Ja śpiworka raczej nie będę kupować, bo mam juz taki kombinezon a la śpiworek - od góry rękawy ale na dole jak w śpiworku. Fajny :) i kupiłam dwa ciepłe kocyki minky z wypełnieniem 2 cm, super są, bardzo polecam. Zamierzam używać na spacerki i jako kołderkę do spania.

Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi i moczu, są poprawne UFFF... Bo już miałam złe przeczucia. Walczymy z gronkowcem antybiotykiem który jest ohydny w smaku i mała okropnie się wykrzywia i płacze w niebogłosy jak go dostaje. Biedactwo moje. Żeby nie wypluła to jej buzię cyckiem zatykam :p dzięki temu zaczyna ssać i to połknie i przepije niedobry smak.

Do góry