reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć
My również niespania ciąg dalszy . A tak poza tym to akrobacje na macie robi jak szalona . Już poza podłogą żadne inne miejsce nie wchodziłam w grę , żeby zostawić samą. Na rękach też się już strasznie wygina .
U nas placki czerwone suche pojawiają się niestety jak za dużo mleka lub produktów mlecznych jem.
Ślinotok również w pełni i ręce w buzi . Jeszcze bardziej uwielbia moje ręce . Rzuca się na nie jak taki mały wampir i wydaje przy tym śmieszny odgłos
Przy cycku też się kręci , macha ręką , nieraz mi przysoli. A mężowi jak ja usypia to w brodzie, bo ma długą merda

reklama
Po 4miesiacu zazwyczaj brzuszki nie sa jeszcze gotowe na rozszerzanie diety dlatego zalecane jest zacząć przygodę z rozszerzaniem po 6miesiacu.

Moze jest jakaś różnica w tych zaleceniach w różnych krajach?
Patrze w książkę z norweskimi zaleceniami na rok 2016-2017 i mam jak byk napisane, że wprowadza się stałe posiłki do diety dziecka nie wczęsniej niż po 4 miesiącu ale nie później niż po 6tym miesiącu. Zwłaszcza dotyczy to dzieci karmionych sztucznie. W internetach też tak samo jest. Nie mówimy o zastępowaniu mleka posiłkami stałymi oczywiście.
Przeciez mi lekarz/połozna zasugerowała rozszerzanei diety po 4 miesiącu (konkretnie mi powiedziała w którym tygodniu mogę zacząć). Dziewczyny w Polsce też niektóre dostały zielone światło.
Nawet dziś na kontroli byłam i pytałam, czy przestać karmić kaszką rano, bo kupki są gęstsze, to mi powiedziała, że nie muszę przestawać.

Może chodzi ci o to zalecenie, by karmić wyłącznie piersią do 6 miesiąca, co może sugerowac by nic innego nie podawac?

Chcialam Wam polecic pewnien profil. Jesli korzystacie z czegos takiego jak Snapchat, instagram, facebook polecam profil Nicole Mamaginekolog. Jest duzo fajnych postow o ciazy i ciekawostek. Bardzo fajny profil :) ja sie duzo dowiedzialam i w kolejnej ciazy na pewno bede inaczej podchodzic do twgo wszystkeigo.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Znam, również polecam:)

Moze jest jakaś różnica w tych zaleceniach w różnych krajach?
Patrze w książkę z norweskimi zaleceniami na rok 2016-2017 i mam jak byk napisane, że wprowadza się stałe posiłki do diety dziecka nie wczęsniej niż po 4 miesiącu ale nie później niż po 6tym miesiącu. Zwłaszcza dotyczy to dzieci karmionych sztucznie. W internetach też tak samo jest. Nie mówimy o zastępowaniu mleka posiłkami stałymi oczywiście.
Przeciez mi lekarz/połozna zasugerowała rozszerzanei diety po 4 miesiącu (konkretnie mi powiedziała w którym tygodniu mogę zacząć). Dziewczyny w Polsce też niektóre dostały zielone światło.
Nawet dziś na kontroli byłam i pytałam, czy przestać karmić kaszką rano, bo kupki są gęstsze, to mi powiedziała, że nie muszę przestawać.

Może chodzi ci o to zalecenie, by karmić wyłącznie piersią do 6 miesiąca, co może sugerowac by nic innego nie podawac?

Pisze o zaleceniach w Polsce,.zalecane jest rozszerzac diete po 6miesiacy.

Bede miała chwilke to powklejam dlaczego warto poczekać z rozszerzaniem diety :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

No kurcze to ja znowu sie podkusilam pisac o naszych zaleceniach jakby one wszedzie obowiazywaly.
Ale ze zrozumialych powodow bede sie kierowac tymi wytycznymi jakie mam, tym co mi ksiazka moja mowi, personel medyczny i zdrowy rozum :p

Dziewczyny, o to od kiedy rozszerzac diete tocza sie dyskusje na wszystkich forach.
Ja juz mojej zaczelam dawac po trochu ale widze ze ona nieogarnoa do konca. Czasem buzie otworzy, ale sie krzywi na nowy smak, ale jak juz ma w buzi to ladnie polyka bez krzywienia sie. Mysle ze dla niej jeszcze za wczesnie, dlatego bede powolutku.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pisze o zaleceniach w Polsce,.zalecane jest rozszerzac diete po 6miesiacy.

Bede miała chwilke to powklejam dlaczego warto poczekać z rozszerzaniem diety :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
w Polsce zalecenia są po 6 miesiącu jak karmi się piersią a jeśli mm to po 4 miesiącu. Nikodemem zajmuje się neonatolog czyli lekarz typowo od niemowląt i jak najbardziej dał światło na kaszki , pózniej warzywka a następnie owoce, to ze względu na cukier. Tak naprawdę nie ma badań które są w stanie stwierdzić że alergia jest od tego kiedy zaczęto rozszerzać dietę niemowlętom bo badaną grupę trzeba by odizolować od innych alergenów występujących w póżniejszym życiu, podobno przede wszystkim od leków i masowo produkowanej żywności, pełnej właśnie też antybiotyków. Będę bronić tematu rozszerzania diety bo nie przepadam za zaleceniami które nie są twardymi faktami :)

Już zapomniałam jak cwane mogą być niemowlęta:) Nasz Mały zauważył chyba, że najwięcej ludzi się zbiega jak on rechocze w głos i teraz mamy przed każdym spaniem śmiech. Liczy chyba, że ulegniemy jego urokowi i zabierzemy z łóżeczka na ręce. Właśnie przed chwilką po kąpanku ja go do łóżeczka a on butelkę wypluwa, patrzy mi w oczy i rechocze:)

reklama
Dziewczyny, o to od kiedy rozszerzac diete tocza sie dyskusje na wszystkich forach.
Ja juz mojej zaczelam dawac po trochu ale widze ze ona nieogarnoa do konca. Czasem buzie otworzy, ale sie krzywi na nowy smak, ale jak juz ma w buzi to ladnie polyka bez krzywienia sie. Mysle ze dla niej jeszcze za wczesnie, dlatego bede powolutku.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
i o to chodzi:) iść za głosem dziecka

Do góry