reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Julka, a do kapania czy smarujesz? My tez mamy, ale mąż u lekarki, że po mleku ha nie miał to kazała zmienić mleko. A tak na prawdę to długo był już na zwykłym zanim mu to wyskoczyło. Kapiemy w emolium, dlatego pytam czy smarujesz dodatkowo...

Lila, nie pisalam, bo nie chcialam rozstrzasać już bo było mi ciężko-pogrzeb dziadka mojego...

reklama
Lizzy ja kapie w emolium i smaruje emolium. Buzke to musze tak z 3 razy dziennie bo suche placki, ale teraz okres grzewczy także skorka jest sucha. Żaden pediatra nawet nie zwrocil na to uwagi..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Julka, dzięki. Sprobuje smarować zanim znowu mu zmienię mleczko :) bo powiedziała, że to raczej nie jest azs, bo wtedy mocniej by miał...

Lizzy moja siostrzenica miała azs i to bardzo silne, objawialo sie mocniej i przy tym dziecko bylo bardzo niespokojne. Teraz tez azs jak i problemy z napieciem sa modne wsrod lekarzy dlatego trzeba zasięgnąć paru opinii. Jednak wydaje mi sie ze nie masz sie co strssowac. Smaruj i obserwuj.
Aha i pisalas ze krostki pojawily sie po jakims czasie, czesto jest wlasnie tak ze alergen wyrzuca na zewnatrz dopiero po jakims czasie takze musisz obserwować. Jednak jabym sie nie stresowala. Dzieciątka maja delikatna skórkę, ludzie pala smieciami w kominach, po spacerze mojemu zawsze te placki wychodzą

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

hejka;-)
Lizzy zdrówka!
Współczuję nie przespanych nocy - głowy do góry;-)
Kamejka nie stresuj się,jak emocje opadną to wszystko się unormuje,a im się bardziej bedziesz spinać tym pokarmu bedzie mniej.dokarmisz mm a potem może uda się jeszcze na jakiś czas wrócić do piersi;-)

idziemy dzisiaj na usg główki trochę się martwie;-/ trzymajcie kciuki żeby wszystko bylo ok;-)

wydziwiania przy piersi ciag dalszy...je tylko jak się budzi ok 5 i 7 potem już cały dzień z butelki,jestem w stanie odciągnać na dwa karmienia po około 120 ml a dwa razy dostaje mm bo bym musiała się przykuć do tego laktatora chyba;-)już mnie to zaczyna męczyć także chciałabym to jeszcze tak dwa tygodnie utrzymać,a potem już zaczniemy próbować różnych rzeczy i chyba to będzie koniec naszej przygody z kp;-/

No widzisz kamejka tak to jest z tymi lekarzami. Ja mam kilka wątpliwości co do Ewy ale boję się iść z tym do lekarza bo on mnie zawsze tak traktuje, że mam dosyć. Z kolką ostrą jak byłam na pogotowiu i zgłosiłam się do niego na drugi dzień bo tak zaleciła lekarka dyżurna to zapytał po co przyszłam skoro dziecko czuje się dobrze.
Teraz ma bardzo czerwone policzki co chwila i krostki, ktore po kilku godzinach znikają i nie wiem co to. Poza tym sttasznie marudna jest. A Ty się nie przejmuj może tylko chwilę tym mm będzie trzeba dokarmiać a antybiotyk napewno pomoże.
A przypadkiem mała nie wkłada piąstek do buzi? Moja jak wysmaruje sie ślinka to ma na buźce szczególnie wokół ust.

Moj tak ma wlasnie. Ostatnio strasznie pakuje paluszki i piastki do buzi jest caly mokry i pozniej sa wlasnie takie krostki ktore zaraz znikaja.

Czy Wasze maluchy przy jedzeniu tak sie bawia? Moj caly czas jedna raczka cos międli albo kocyk albo moja koszulke albo cyca albo siebie po uszach i buzi albo mnie lapie za kciuk i usiluje podnosic jak ja przytrzymuje piers. To chyba normalne nie?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry