reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Julka i Lila dziękuję za pamięć, to zawsze bardzo miłe :*
Agula nacierpicie się z maleńką, życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia a Tobie cierpliwości.

Dziewczyny nie ma co porównywać dzieci bo można czasami zwariować. Ja to miałam moment, że szukałam oznak autyzmu u dziecka bo nie chciało się tulić i nie wielbiło rąk jak inne dzieci..
MIałam Wam już wcześniej napisać, ale pomyślałam, że nie uwierzycie, sama bym nie uwierzyła gdybym na własne oczy pewnego dziecka nie widziała. ba! z jego matką byłysmy koleżankami z jednej klasy. Teraz Wam opisze a Wy jak chcecie to wierzcie lub nie :)
MOja koleżanka ma dziecko z tego samgo roku, miesiąca a nawet dnia co ja, tak się złożyło:) Na weselu mojej siostry (męzowie ich to dobrzy koledzy) nasze dzieci wtedy miały po 4 miesiące. Moja córka była dzieckiem jeszcze głownie leżącym, nawet z nosidełkiem bałam się by nie przesadzić bo daleko było jej do siedzenia. W tym czasie syn mojej koleżanki był..prowadzany za rączki wokól sali. Wykonywał sam kroki! autentycznie. Robił to tak jak dziecko ok 8 miesięczne, był na to gotowy. Mało tego miał na górze i na dole zęby od jedynek do czwórek. Ja z czymś takim spotkałam się po raz pierwszy, więc nie zdziwię się jak i Wy z krzesła spadniecie. Teraz nasze dzieci mają po 11 lat. Krzysiowi nic nie jest. Żadnych skrzywień kręgosłupa, nawet platfusa nie ma. Jedynie co bym powiedziała, to że wygląda duzo poważniej niż moja córka a jest przecież dodatkowo chłopcem. Jest bardzo inteligentny, zaryzykowałabym, że geniusz.
Nie wiem jak to wytłumaczyć, nikt nie wie. Jedyne na co można by zwrócić uwagę to że koleżanka bardzo długo leczyła się hormonalnie by zajść w ciąże. Brała naprawdę takie dawki że z dziewczyny rozmiar 38 zrobiła się 120 kg kobieta. TYlko to rózniło nasze ciąże.
Także nie ma co porównywać bo Natura lubi kpić :)

reklama
Aga Gunia.. życie staje przed oczami w takiej sytuacji... nie zycze nikomu.

Siostra właśnie mnie pocieszala wczoraj ze nie ja pierwsza i pewnie nie ostatnia...

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Przy trójce dzieci, dwoje zaliczyło u mnie taki wypadek, no może były troszkę starsze, takie raczkujące. Nikodem jeszcze nie zdążył. Wspólczuje stresu ale na 100% nie jesteś żadną kiepską matką. Nie da się, po prostu po ludzku nie da się zawsze upilnować dziecka, choćby nie wiem co. :*

Cześć!

Moja też się nie przekręca. Jak była maleńka, zaraz po szpitalu to potrafiła, teraz już długo nie. Pewnie te pierwsze odruchy się skończyły. Moja zaczęła pięknie chwytać zabawki i pchać do buzi, a jeszcze na szczepieniu w środę pytałam pediatry czy jeszcze może nie chwytać :) :) Waży 5740 przy wzroście 70 cm, na samym cycu przybiera książkowo wg pani doktor, nie za dużo, nie za mało, mam nadzieję. Główkę też już ładnie trzyma, ale wcale nie jakoś długo.

Nawet słońce u nas dzisiaj :)
Bo mój to taka trochę kluseczka:) Niby nie ma jakiś wielkich fałd tłuszczu ale jest taki bardzo nabity. Jedynie na nózkach te fałdki widac i podwójnej brodzie:)

Tak Was czytam to widze że mój to jakiś wywrotowiec:) z brzucha na plecy się nie obróci, jak Wasze w większości, za to z pleców na brzuch bardzo sprawnie

Iwonko dziękuję :*

Ja nie wiem to moje dziecko to jakies monstrum.. nie dość ze wielki (ciuchy zakladam mu na 6miesiecy) to w zachowaniu tez nie wyglada na 3,5miesieczne dziecko.. jakie dzicko takie male az tak wojuje zeby spać? :| gada tez jak opentany.. zastanawiam sie czasami czy oby na pewno On sie 29.06 urodzil czy moze kilka miesięcy wczesniej[emoji14]

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Julita moja mala caly czas musi mnie mieć przy sobie, więc nic w domu nie mogę zrobić. Zaglądam tu często, chodzę po mieszkaniu jedną ręką piszę a drugą trzymając malucha.
Lila i tak masz dobrze z tym wózkiem bo u mnir kółka musza się kręcić, w stojącym by nie pospała.
Byłyśmy z tym katarem u lekarza, powiedział że to nie infekcja tylko coś musi ją podrażniać np za ciepło jest w mieszkaniu. Mąż od razu zarządził zakaz palenia w kominku, więc siedzimy naubierane w dresy. A co do zaleceń to isonasin w ampulkach to zakrapialnia. Żadna woda w aerosolu bo podrażnia i nie odsysać.

reklama
Toteczka nie wiem czy stareeeeee , raczej to całkiem nowe fałdki, takie około 3 miesięczne :)

Jeśli woda w aerozolu nie to nie wiem na jakiej zasadzie działa inhalator bo nam bardzo pomaga inhalacja z soli fizjologicznej. Suche smarki zaczęły się jak tylko zaczęliśmy palić w centralnym. Inhalator dwa razy dziennie i pięknie odsysamy później wszystko zwykłą gruszką.

Do góry