reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Nie paniekujcie dziewczyny. Moja tez sie na boki nie przewraca, ze 4 razy jej sie udalo z brzucha na plecy. Glowe trzyma ladnie, ale trz nie jakos dlugo. Nie oczekujmy od 3 miesiecznych dzieci, ze beda juz siedziec

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja córka do pół roku leżała tylko na plecach jaj placek, nie miała ochoty na nic. Potem zaczęła się turlać, a wtedy poszło wszystko tak szybko, że pierwsza chodziła z forumowych dzieci. Głowę na brzuchu podniosła pierwszy raz jak miała 5 miesięcy. Dlatego teraz już się nie przejmuję bo wiem, że wszystko przyjdzie w swoim czasie :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Moja głowę podnosi jak leży na brzuszku super, trzyma ogólnie też prawie już sama. Z brzucha na plecy parę razy się przewróciła ale rzadko, na boki też nie, z pleców na brzuch też nie, ale tak jak piszesz pannamigiotka wszystko w swoim czasie tak że staram się nie martwić chociaż czasem też mam takie myśli że może coś nie tak:-/

No widzicie ja tez staralam sie nie panikowac a neurolog mnie nastraszyla, za to neonatolog mowila ze jest ok. Ale widze ze zaczyna sie dźwigać takze juz sie nie martwię

kiedy wy macie czas na bb?
mój jak nie ma kolek to ma skok rozwojowy i ja nie mam jak uściąść i coś z wami popisać. obiecuje sobie wieczorami ale jak dzieciaki już śpią to mnie sie oczy same zamykają

Ja czas na BB znajduje tak między czynnościami różnymi :) Często zaglądam to nie mam dużo nadrabiania, a na klawiaturze dość szybko piszę i do tego jestem multizadaniowa i jakoś się tę odrobinę czasu znajdzie.

Wieczorami też padam.. Do tego jestem non stop obolała - plecy, nogi i nadgarstki od podnoszenia i noszenia dziecka.

Z tymi umiejętnościami dziecka to na prawdę się nie martwcie. Z dnia na dzień was nagle zaskocz czymś nowym. Mój jeszcze nie śpieje się na głos i nie jest wielką gadułą, tak nieśmiało sobie do nas gada :)

Przyszła dziś mata piankowa dla małego, ale kupię jeszcze jeden zestaw by była większa. To takie puzle są, więc łatwo mogę większą matę z nich ułożyć. Przy okazji wybieram serwis dla synka i śliniaczki, bo za dwa tygodnie zaczynamy :)

reklama
Mój syn jeszcze tydzień temu na brzuchu płakał, wierzgał, nie chciał podnosić za bardzo głowy, a teraz już wytrzymuje dłuższą chwilę. Dzieci z dnia na dzień robią postępy. Każde dziecko jest inne. Jedno usiądzie później, a zacznie szybciej chodzić, a inne usiądzie szybko, a chodzenie opanuje później od reszty. Na wszystko przyjdzie czas, a obswrwacja postępów maluszka jest piękna!

Do góry