reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Hejka, a u nas jedzonko po 2 i po 5., po godzinie zasnął dopiero na mnie. A już mieliśmy takie piękne noce 21.30-6,30 :frown:
Już nie wiem jak mam karmić, wisi na mnie prawie co godzinę czasem co 2, i zazwyczaj je 10 min i koniec.

Filip też jest leniuchem, tydzień temu kombinował przewrót z brzuszka na plecy a teraz jakby zapomniał. Ja też nie pozwalam żeby wpatrywał się w tv ale znowu tv jest najlepsze żeby choć trochę na brzuszku poleżał, ale jest coraz bardziej kumaty to muszę go inaczej motywować. Zabawki łapie ale z przypadku.

Iwonka i Agula myślałam o was!
U nas noc kiepska, ppbudka juz przed 1sza a potrafil juz spac do 4-5.. niestety po tej 1szej bylo marudzenie az do rana.. a ja teraz dopiero kawe pije bo myslalam ze zalicze z nim drzemke przed ppoludniem ale jak na zlosc spal 30 minut.
U nas telewizor tez numer 1, nawet na macie tak sie potrafi przekrecic żeby widziec...
Moj synus tez robi mostki zwlaszcza jak jest zly.

Też liczyłam na drzemkę razem z mała ale jak ja się położyłam to ona wstała teraz śpi ale czekamy w samochodzie na majke

My codziennie ćwiczymy przewroty ale niunia nie chce tego sama załapać

Jak już nie mam co zrobić z mała a muszę iść np do toalety to włączam jej baby First i chwilę ogląda ale tak staram się żeby nie oglądała tv

A mój syn standardowo w deszczową pogodę śpi. Pomarudzi i śpi. Mamy dziś gości, dorośli i trójka dzieci, mam nadzieję, że nie przyniesie wstydu. Między innymi będzie kolega z jego rocznika tylko z początku roku...

Dziewczyny witajcie!!!! :*
Musiałam do Was zajrzec. U nas szpital byl po raz 5 :( teraz dwa tyg w domu jestesmy.

Anka ma juz zlecone badania. Przypomne, ze bylysmy na zakazenie ukladu moczowego- ma nawroty.

Ania ma juz 3mies i tydzien. Jest zyciowa, ale zaczely sie problemy ze snem. Obudzi sie o 5 i koniec. Maz non stop pracuje...sama ogarniam.

Doczytam Was w wolnej chwili!!! Buziaki
Agula u nas też do piątej czasami 7.00 i koniec spania. Cały dzień nie śpi albo raz dwa razy po 15-20 min. Na spacerze tylko czuwa. Popołudniu u nas to już taka markotna ze ręce nawet nic nie dają. U nas tak od urodzenia.

Tydzień temu miałam wam pisać że trzeci dzień śpi w dzień po 2-3 godziny nie lulana[emoji16] aż nagle w czwarty dzień wróciło wszystko do punktu zero[emoji36] nie śpi w dzień a do tego czym starsza tym bardziej marudna że już nawet ręce nic nie dają. Lulam ja nieraz po pół do godziny czasu a ona czuwa bo smoczek jej sie rusza a jak przestanę to po 10 min płacz[emoji51] ale te 3 dni które mi przesypiała po 3 godziny to i dały do myślenia. Może jednak to brzuszek jeszcze nie jest do końca dojrzały razem z tym układem nerwowym? Bo predyspozycje do spania to ma.

Ewa wogóle nie obraca się na bok. Kiedyś się tak przewracala jak coś ją rozśmieszyło i tak jakby się wstydzila i fikala na bok. A teraz już wcale. Mam iść do neurologa?

Ostatnia edycja:
reklama
U nas tez dzis dzien lulania, na rękach spi - odkladan i koniec spania a za chwile placz bo spiacy i tak w kolko...ahhh moj maz zaraz wroci, ja jade na zakupy bo oszaleje. Jeszcze wczoraj powiedzial ze moglby sie maly budzic kolo 1szej bo jak on sie przebudzi to ma jeszcze 4 godziny snu i tak blogo mu sie usypia, tylko ze to ja wstaje, karmię, odbekam i usypiam. Normalnie udusic to malo.

Do góry