reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Hejka, a u nas jedzonko po 2 i po 5., po godzinie zasnął dopiero na mnie. A już mieliśmy takie piękne noce 21.30-6,30 :frown:
Już nie wiem jak mam karmić, wisi na mnie prawie co godzinę czasem co 2, i zazwyczaj je 10 min i koniec.

Filip też jest leniuchem, tydzień temu kombinował przewrót z brzuszka na plecy a teraz jakby zapomniał. Ja też nie pozwalam żeby wpatrywał się w tv ale znowu tv jest najlepsze żeby choć trochę na brzuszku poleżał, ale jest coraz bardziej kumaty to muszę go inaczej motywować. Zabawki łapie ale z przypadku.

Iwonka i Agula myślałam o was!
U nas noc kiepska, ppbudka juz przed 1sza a potrafil juz spac do 4-5.. niestety po tej 1szej bylo marudzenie az do rana.. a ja teraz dopiero kawe pije bo myslalam ze zalicze z nim drzemke przed ppoludniem ale jak na zlosc spal 30 minut.
U nas telewizor tez numer 1, nawet na macie tak sie potrafi przekrecic żeby widziec...
Moj synus tez robi mostki zwlaszcza jak jest zly.

Też liczyłam na drzemkę razem z mała ale jak ja się położyłam to ona wstała teraz śpi ale czekamy w samochodzie na majke

My codziennie ćwiczymy przewroty ale niunia nie chce tego sama załapać

Jak już nie mam co zrobić z mała a muszę iść np do toalety to włączam jej baby First i chwilę ogląda ale tak staram się żeby nie oglądała tv

A mój syn standardowo w deszczową pogodę śpi. Pomarudzi i śpi. Mamy dziś gości, dorośli i trójka dzieci, mam nadzieję, że nie przyniesie wstydu. Między innymi będzie kolega z jego rocznika tylko z początku roku...

Dziewczyny witajcie!!!! :*
Musiałam do Was zajrzec. U nas szpital byl po raz 5 :( teraz dwa tyg w domu jestesmy.

Anka ma juz zlecone badania. Przypomne, ze bylysmy na zakazenie ukladu moczowego- ma nawroty.

Ania ma juz 3mies i tydzien. Jest zyciowa, ale zaczely sie problemy ze snem. Obudzi sie o 5 i koniec. Maz non stop pracuje...sama ogarniam.

Doczytam Was w wolnej chwili!!! Buziaki
Agula u nas też do piątej czasami 7.00 i koniec spania. Cały dzień nie śpi albo raz dwa razy po 15-20 min. Na spacerze tylko czuwa. Popołudniu u nas to już taka markotna ze ręce nawet nic nie dają. U nas tak od urodzenia.

Tydzień temu miałam wam pisać że trzeci dzień śpi w dzień po 2-3 godziny nie lulana[emoji16] aż nagle w czwarty dzień wróciło wszystko do punktu zero[emoji36] nie śpi w dzień a do tego czym starsza tym bardziej marudna że już nawet ręce nic nie dają. Lulam ja nieraz po pół do godziny czasu a ona czuwa bo smoczek jej sie rusza a jak przestanę to po 10 min płacz[emoji51] ale te 3 dni które mi przesypiała po 3 godziny to i dały do myślenia. Może jednak to brzuszek jeszcze nie jest do końca dojrzały razem z tym układem nerwowym? Bo predyspozycje do spania to ma.

Ewa wogóle nie obraca się na bok. Kiedyś się tak przewracala jak coś ją rozśmieszyło i tak jakby się wstydzila i fikala na bok. A teraz już wcale. Mam iść do neurologa?

Ostatnia edycja:
reklama
U nas tez dzis dzien lulania, na rękach spi - odkladan i koniec spania a za chwile placz bo spiacy i tak w kolko...ahhh moj maz zaraz wroci, ja jade na zakupy bo oszaleje. Jeszcze wczoraj powiedzial ze moglby sie maly budzic kolo 1szej bo jak on sie przebudzi to ma jeszcze 4 godziny snu i tak blogo mu sie usypia, tylko ze to ja wstaje, karmię, odbekam i usypiam. Normalnie udusic to malo.

Do góry