reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie[emoji5]️
Basia Julia ładna sukienusia,:-)
jejku jak ja uwielbiam te dziecięce ubranka, my mamy sukienkę i płaszczyk a pod to body z długim m rękawem i rajstopki mam nadzieję że będzie pogoda w miarę a w kościele ciepło, wezmę jeszcze koc w razie czego :-)

Mam chyba kryzys laktacyjny,mam wrażenie że mam puste piersi, chociaż jak mała przystawiam to ssie, czasem ładnie a czasem jest to męka żeby chwyciła ale staram się niepoddawac, lulam ja aż się uspokoi i znów próbuje i znów płacz i tak w kółko aż się "zassie " właśnie po takim cyrku jadła z30 minut i teraz spi[emoji5]️ w nocy o dziwo jest dobrze ale to chyba dlatego że odstępy między kamieniami są większe a ona rozespana.
Tak mnie kusi dać butelke i mieć spokój :-/ obym miała wystarczająco cierpliwości.

Wczoraj byłyśmy na spacerku, słonko przeblyskiwalo, piękna u nas jesień,tak kolorowo. Ale zimno, jak wróciłam zrobiłam herbatkę z cytryna żeby się zagrzac i dałam małej trochę takiej ciepłej, oczywiście nie gorącej. Wypila z 20ml:-)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom
Asia, ja też mam tyle rzeczy na chrzest :) Kupiłam od jednej dziewczyny i ona już wszystko miała. Też mam nadzieję, że będzie dość ładnie, a nie tak jak na moim ślubie (maj) - 9 stopni...

U nas czasem przy butelce też jest marudzenie, więc niekoniecznie butelka rozwiąże Wasze problemy :) Może to wina smoczków? Też się zastanawiam, bo moja pije nadal z 1, próbowałam dać jej smoczek nr 2, ale strasznie szybko leci i się krztusi :(

reklama
Tak mnie kusi dać butelke i mieć spokój :-/ obym miała wystarczająco cierpliwości.
Wytrwałości życzę!
Jak BasiaJulia pisze, nie zawsze butla pomoże, bo jak epizod niejadka się zdarzy to przy butelce też będzie marudzić.
Są też takie kubeczki do karmienia niemowląt, więc dziecko można dokramić a nie przyzwyczai się do smoczka. Ale mam nadzieję, ze się obejdzie bez dokarmiania u ciebie :)

Obecnie praktycznie odciągam tylko pokram i podaje, bo mały grymasi strasznie.. Oby utrzymać ten pokarm przez kolejne 3 miesiące..

Dziewczyny, czy zmienialyscie smoki ? Bo niby od 3 miesiąca sa inne

Ja właśnie zmieniłam na 2, bo mały ciumkał i ciumkał i to wieki trwało. Troche szybciej leci jedzenie, wiec na początku troszkę się krztusił, ale szybko się przestawił i zdjada więcej!

Byłam na kontroli wagi z małym. Idzie do góry, ale wagowo jest tylko nieco nad dolną normą :(
Mamy zielone światło, by za dwa tygodnie spróbować kaszki albo warzywka zmiksowanego i zmieszanego z moim mlekiem.. Jejku jakto zleciało..

Ja próbowałam ten większy smoczek ale też strasznie dużo leci z niego.

Madziolina, tak czarna ale slabiutka i nie duzo:-)
Flammie to jeszcze nie będzie miał malutki 4 miesięcy za dwa tygodnie nie?

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Szczepi sie w 3 miesiacu tą samą szczepionką co wczesniej tylko bez żoltaczki czyli 5 w 1. Smovzek zmienilam juz dawno i jesy ok ale to zależy od firmy bo z aventu bardzo szybko leciało. A co do karmienia butelką to własnie czytalam wczoaj o rozwoju w 14 tygodniu i pisało, że już nie ma ryzyka że karmienie butlą zaburzy karmienie piersią.

Witajcie. U nas ciężki dzień. Powol wracamy do mleczka bez ha... stopniowo. Było ok, ale tatuś z rana dał normalne mleczko i jest płacz i prężenie... masakra :(

My smoka zwykłego prawie nie używamy więc nie myślę o wymianie...

Asia, będzie prawie 4 mies bez kilku dni, ale te 17 tygodni będzie praktycznie za nami.. Poczekam na weekend by mąż mógł być przy tym wydarzeniu i ciekawe jak pójdzie.

Uff dopiero usiadłam, pol dnia wycinalam z papieru kolorowego gwiazdki, kwiatki, ksiezyc, slonce, motylki zeby moc przyczepic pod polki ktore mamy nad lozkiem i w miejscu gdzie malego pielęgnuje, bylo mu nudno a teraz jest kolorowo i mysle ze mu sie spodoba :) lizzy a ile Twoj ma? My zmieniliśmy tydzien przed skonczeniem 3 miesiaca i bylo ok, tylko bebilon mu sie pienil, a teraz mamy nan i jest ok :) mieszaSz mu mleczka?

reklama
Julka, jutro 3 miesiące. Ale dla nas mleczko ha było mało i delicol jeszcze kropiłam. Teraz mieszam. Juz pół na pół i mniej delicolu. A rano dostal zwykłe po prostu. Teraz już spokojny, ale pół dnia się prężył i płakał... myślę, że za tydzień uda się zwykłe mleko z delicolem i potem delicol odstawić...

Do góry