reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam!

My już po chrzcinach :) Było cudnie, pięknie, fantastycznie :)

Coś mi mało dzisiaj Gwiazdka śpi, a pada i nie mam jak iść na spacer :/

Lizzy
, skąd wiesz, że Synek ma problem z tolerowaniem laktozy? Ja teraz przeszłam na produkty bez laktozy i buźka się ładna zrobiła...
BasiaJulia, właśnie teraz chrzciliśmy. Była ubrana na biało z dodatkami różowych różyczek i różowej kokardki :)
Aga, my mamy kota, który ma 16 lat i od początku jest z nami, również wychowywał się z psem i jest mądre i świetne kocisko. Nawet nie chcę myśleć co będzie, jak jego zabraknie. Ale w takim przypadku jak Twój chyba uśpiłabym, bo i tak się męczy, biedna :( Co postanowiłaś?

reklama
Mój Jasiek jeszcze nie ma rytmu dnia a i z nocami bywa różnie. Ogólnie idzie spać ok 21- 22 i pierwszą pobudkę mamy ok 24-1 a teraz się później to już co 2 godziny. Jest karmiony tylko piersią i marzę o przespanej nocy :p wstajemy z reguły ok 9 ale wcześniej o 6 mamy godzinę brykania i gadania :) od poniedziałku to brykanie jest o 4 ale dlatego że tatuś wstaje do pracy :) a w dzień ze spaniem to przeważnie po 15 minut

Witam!

My już po chrzcinach :) Było cudnie, pięknie, fantastycznie :)

Coś mi mało dzisiaj Gwiazdka śpi, a pada i nie mam jak iść na spacer :/

Lizzy
, skąd wiesz, że Synek ma problem z tolerowaniem laktozy? Ja teraz przeszłam na produkty bez laktozy i buźka się ładna zrobiła...
BasiaJulia, właśnie teraz chrzciliśmy. Była ubrana na biało z dodatkami różowych różyczek i różowej kokardki :)
Aga, my mamy kota, który ma 16 lat i od początku jest z nami, również wychowywał się z psem i jest mądre i świetne kocisko. Nawet nie chcę myśleć co będzie, jak jego zabraknie. Ale w takim przypadku jak Twój chyba uśpiłabym, bo i tak się męczy, biedna :( Co postanowiłaś?
Lila jeszcze nic. Szkoda mi kota uśpić bo jeszcze domaga sie pieszczot jak go głaskam[emoji22] i mruczy tak fajnie jakoś serce pęka jak sobie pomyślę że trzeba go uśpić[emoji33] moja kotka ma 14 lat. Koty domowe dożywają do 20 lat

Mój Jasiek jeszcze nie ma rytmu dnia a i z nocami bywa różnie. Ogólnie idzie spać ok 21- 22 i pierwszą pobudkę mamy ok 24-1 a teraz się później to już co 2 godziny. Jest karmiony tylko piersią i marzę o przespanej nocy [emoji14] wstajemy z reguły ok 9 ale wcześniej o 6 mamy godzinę brykania i gadania :) od poniedziałku to brykanie jest o 4 ale dlatego że tatuś wstaje do pracy :) a w dzień ze spaniem to przeważnie po 15 minut
Ilona u Ciebie tez bezsenne dnie? U nas też max 15 min. Poszłabym z moją do lekarza ale jedynie co zrobi to viburcol który nie działa przepisze. Wydaje mi sie ze to nienormalne z tym brakiem snu w dzień. Może jakieś zaburzenie neurologiczne?

Znowu małą lulam tym razem w kołysce ale opuściłam rolety i jest ciemno jak wieczorem kiedy ja kładę. Lulam ja dobre 20 min i oczy zamknięte ale smoka ssie więc aparatka czuwa.

No i znowu... od 21 to teraz mamy rzeźnie z małą przerwą, kiedy to mogłam zjeść. Żebym chociaż wiedziala o co chodzi, to bym dziecku pomogła, a tak... :baffled:
o MAtko a co się działo? po części wiem co przechodzisz też mamy trudny okres.....:(
Jestem zmęczona ,wsciekla i chce mi sie plakac..
Mam wspanialego meza ale ostatnio chyba mu sie troche w glowie pomieszalo.. Nie dosc ze jestem sama z dwojka dzieci bo jak wychodzi o 6 tak wraca o 21 to jeszcze potrafil mi zrobic awanture o to ze... NIE POSCIERALAM KURZY!
To juz mnie rozwalilo..
Nie dosc ze mi nie pomaga to dowalil sie do takiej pierdoly!

Sorry ze tak o sobie ale musialam sie wygadac..

Zycze milej nocy i cierpliwosci Flammie!

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
no miło z jego strony, ciekawe czy przemyślał sprawę jak bardzo cię zranił, kuźwa to kurz jest taki ważny to niech sam go przetrze.........i po problemie.

Kasia, byc moze twoj maz miał jakis nieciekawy dzien. Z tego co piszesz to tez duzo pracuje, a ze zmeczenia o nerwy nie trudno.. tylko ze tobie sie oberwało przez jakas pierdołe to bardzo przykre :( Jutro bedzie lepiej. Tulam! I dziekuje.
oj coś za bardzo szukałabym usprawiedliwienie, czy to że pracuje to powód na to żeby mówić przykre słowa i ranić kobietę która urodziła i wychowuje jego dzieci, sorry ale dla mnie to nie dopuszczalne.
Przecież jak matka zostaje w domu to nie leży z nogami do góry, też pracuje czasami zapiernicza a czesto jest tak ze tej jej ciezkiej pracy poprostu nie widać.
TEŻ może mieć gorszy dzień, bo czasami jak maluszek płacze i nie wiemy co mu jest to aż sercr się kraje ze nie można mu pomóc
Jak ubieranie dzieciaczki na spacer w taka pogodę ??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
u nas to bodziak i spodnie na to kombinezonik jesienny ale my chorzy wiec mało spacerujemy, dziś nowu cały dzień leje:(

Alewam zazdroszczę, u mnie jeszcze nigdy tak sie nie zdarzylo, dzis pobudka o 1 i o 5 i koniec spania...

Taki mam mięciutki ze smyka, zapinany na ramionach i suwak
I520x520-cool-club-spiworek-niemowlecy-cool-club-smyk.jpg

Pobudki co 2 godziny, ale się wyspałam, bo o 4 ją wzięłam do łózka i pospałyśmy do 9, teraz po porannej toalecie sobie leży w łózeczku i rozmawia z karuzelą;)
Dziewczyny karmiące tylko piersią i bez smoczkowe - jak śpią wasze dzieci?

Kurde wiele małżeństw podupada po urodzieniu dziecka...Jednak jest prawdą że dziecko świat wywraca do góry nogami i nie ważne czy 1 czy 2....
Ja kaweczkę piję ciacho wcinam :d taki mój chillout...na chwilę przynajmniej.
dziś kurde sama z dzieciorami do 21..ehhh

o MAtko a co się działo? po części wiem co przechodzisz też mamy trudny okres.....:(
Juz ktorys wieczor z rzedu mały zasypia i po jakiejs godzinie sie budzi i płacze. I to tak bardzo mocno płacze, wygina sie w łuk, wierci sie strasznie, nie daje sie uspokoic. Nie wiem, moze to brzuszek. Po jakimś czasie dostanie jesc, polulamy i się w końcu uspokaja.. Ale jest ciężko. Wcześnie tak nie robił.

Asia, świetny kombinezon! Muszę jakiś tez kupić, bo z misia swojego już wyrósł a pogoda się robi zimna.

Właśnie mały po głośnym proteście przysnął, więc też ma chwilkę dla siebie. Próbuję nie widzieć sterty prasowania i się zrelaksować trochę :p

reklama
Do góry