reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Moj ostatnio w dzien sporo przesypia. Rano zasypia kolo 9 i spi 1-2 h, pozniej godzinka aktywnosci i znowu sen i tak w kolko. Przed spacerem spal godzinke i na spacerze mi zasnal i spal 1,5 h.. az sie zaczelam martwic czy nie za duzo. Nie spi - zle, spi - tez źle :D wstal przed 20, wykapalismy go, chwile polezelismy,mleczko, kolysanka i teraz spi. Ostatnie noce daje mi sie wysypiac - odpukac :) moze bedzie śpioch po mamusi i tatusiu, bo my kochalismy spac i czesto nasze wolne chwile spedzalismy na drzemkach. Zaczal więcej jesc, mieszam mu mleko drugi dzien i poki co nie mamy problemow brzuszkowych i oby tak zostalo, jutro bede mieszac pol na pol przez 2 dni, później wiecej zwyklego az w koncu przejdziemy na normalny Bebilon i jezeli faktycznie tak będzie to mamy jeszcze 7 opakowan Bebilon comfort, moze uda sie jakos sprzedac, no bo bezsensu zeby lezaly.

Julka, super wieści, ze i Twój synuś sypia ładnie!

A można tak łączyć mleczka? Bo my aktualnie na nan ha plus delicol, ale już podaję kroplę mniej. Też bym chciała być już na normalnym mleczku i bez kropelek. Ale obawiam się tej zmiany bardzo...

Mi tak lekarka doradzila, a pozniej czytalam na forach ze faktycZnie najlepiej tak przechodzic, tylko my mieszamy tych samych firm bo uzywalismy Bebilon comfort i przechodzimy na zwykly Bebilon, nie wiem jak to jest jak sie przechodzi na inna "firme"

Nie nie, ja chcę przejść na nan pro. Czyli ta sama firma. Jeśli na inne to później. Ale kiedyś próbowałam bebilonu to ulewał strasznie. Zobaczymy co dalej, byle na zwykłe i bez kropli być...

Zwykla czy jakas uproszczona wersja? Szybko dalas sobie rade z motaniem
Zwykła tkana chusta. Dzisiaj używam drugi dzień i od początku w miarę nieźle idzie mi wiązanie, coraz lepiej :) Wiąże póki co tylko kangurka. Naprawdę polecam wszystkim mamom, których maluchy nie chcą leżeć same w ciągu dnia :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Muszę się was zapytać o to jak kładziecie dziecko drzemać albo spać wieczorem? Czy o stałych porach? Czy przy oznanach zmęczenia? Czy jakiś czas po jedzeniu, czy zraz po jedzeniu? Czy jakoś lulacie, czy po prostu odkładacie? Jakiś rytuał jeśli chodzi o drzemki?

Każdorazowe odłożenie małego spać albo na drzemke to jest przynajmniej 5 minut protestu z jego strony, nie ważne jak bardzo jest zmęczony. Wczoraj już musiałam stopery w ucho włożyć, bo miałam problem z uchem od ciągłego krzyku przy moim uchu jak go usypiam :(
Nie wiem jak sobie poradzić z tym. Smoka daje tylko kiedy już nie moge go uspokoić ale i tak czesto wypluwa go.
Zazwyczaj jak już jest zmęczona, robimy dłuższą przerwę od ostatniego spania i wtedy się bawimy daje jej wodę, kąpiemy a po kapieli jedzenie i albo zasypia już na butli albo kładę do łóżeczka i tam ze zmęczenia zasypia a jest to różnie raz 20 czasem i 22

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Karolina u nas podobnie od urodzenia nie śpi w dzień albo po 20 min raptem w ciągu dnia u nas to może godzina góra dwie prześpi. U Ciebie też od urodzenia mała tak śpi? Teraz przynajmniej jest spokojniejsza bo kolki się uspokoiły ale była rzeźnia.
Tak, ma tak od urodzenia! Spała tylko 2 dni po przyjeździe że szpitala:)

Zwykła tkana chusta. Dzisiaj używam drugi dzień i od początku w miarę nieźle idzie mi wiązanie, coraz lepiej :) Wiąże póki co tylko kangurka. Naprawdę polecam wszystkim mamom, których maluchy nie chcą leżeć same w ciągu dnia :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
My tez juz w chuscie[emoji16] cudnie jest z dzieckiem przy piersi uwielbiam tą naszą bliskość. Ja wiąże kieszonke dla mnie najłatwiej.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zazdroszcze Wam chustowania. Ja taz probowalam na misiu i za skomplikowane te dociaganie. A nozko w odowiednim rozstawie a plecki okragle... Nie dalam rady. A właśnie jesesmy na spacerze i musze ja niesc bo w wózku ryk

Ostatnia edycja:
Do góry