reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Julka ja dzis 37,9 mialam i dreszcze...
Fazerka no to klocuszek! A jak karmisz? Nasza w 4 dni 270gram i to podobno duzo hehe, a jest w 90% na moim.
Nasza nie duzo spi, ale maponad dwugodzinne drzemki tak ok 12 i potem pokapieli. Np teraz spi od 20 a jest 23.06... Zaraz sie obudzi.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Cycem sie karmimy poki co :D

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dzis probowalam sie drzemnac przy malym. Raz spal 30 minut a raz 40. ,wrócił maz przed 19 to probowalam zasnąć ale jakoś nie moglam. Chyba z tego osłabienia lapie mnie przeziebienie, zimno mi jest i katar mam takze super..
Może być że organizm tak się domaga odpoczynku.
Needi masz ten sam problem co ja ... Moja dodatkowo jeszcze placze tak ze caly blok chodzi.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Dajesz jakieś kropelki?
Needi dlatego ja to juz z cyca narazie zrezygnowalam i nie wiem czy wroci, bo ja sciagam laktatorem i jej daje z butli. Ona u mnie siedziala po godzinie i za 10 min znowu glodna, nie liczac poranionych mega sutkow

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Cały dzień się dziś zastanawiam czy nie spróbować podać moje mleko z butelki ale doszłam do wniosku że ze starszą sobie poradziłam to teraz też dam radę. Ale poklnąć muszę.

Karmię
Trochę pospałam. Wieczorem ta drzemka a teraz od 22 do 1. Oby tak dalej a się zregeneruje

Heh przepraszam ze ja tak tylko o sobie.. kochana Grecja... moj pediatra wyjechal sobie na wakacje.. heh... mowil zebymsy przyszli 29.07 a od 28.07 juz Go nie bylo.. wkurzył mnie facet.. więcej do Niego nie pojde.. znalazlam inna fajna babiczke ale Ona dopiero będzie 29.08 dostepna (tez wakacje) i co? Zostalam sama z niemowalakiem, bez kontroli znaczy się... dobrze ze po dwóch tygodniach od urodzenia bylam na kontroli. Strasznie sie stresowalam czy mlody dobrze tyje, choć widzialam ze On mi tyje w oczach.. pojechalismy dzis do znajomych co maja wage dla niemowlakow i co? Przez miesiąc moj synek przytyl 1470g :D maly Pudzian z Niego :D obecnie wazymy 5270g :) waga urodzeniowa to 3990g a spadl do 3800g :)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
O Ooo to super przybiera a wasze. Mój też szybko rośnie. Aż mi szkoda że ten czas tak szyko płynie ....
Needi masz ten sam problem co ja ... Moja dodatkowo jeszcze placze tak ze caly blok chodzi.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
My się umeczymy i maluszki tez. Ale damy radę po 3 mc się ustabilizuje.
Dobrze ze możemy się tutaj wygadać.
Matko dziewczyny stracilam pokarm! Znowu! Jestem zalamana ;( a to wszystko od klimatyzacji. Najpierw bol, potem zastój i koniec.. Zaraz przychodzi polozna, moze cos poradzi. .

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki by się odkrecilo.
Jak jest zastój i ból to rób ciepłe okłady i przystawiaj do piersi. A na ból okłady z białej kapusty.

I nas dziś 2 razy był mega płacz.
Wypierdzial się i było ok.

Teraz się najadl i się rozgląda.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Needi ja nawet pozwalam sobie czasem na kawę, położna powiedziała ze mogę 2 słabe
Nie zauważyłam zeby zle na młodego wpłynęło wiec bede sobie czasem robić, w ciąży tez pilam

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Needi ja nawet pozwalam sobie czasem na kawę, położna powiedziała ze mogę 2 słabe
Nie zauważyłam zeby zle na młodego wpłynęło wiec bede sobie czasem robić, w ciąży tez pilam

Ja w ciąży to też piłam a teraz mam taką pół na pół z cykorią i czasem bym się napiła. Dzięki

Fazerka to nieźle maluszek nabrał wagi, jeszcze na cycusiu! Ty tam jakiś eliksir produkujesz :p
My dziś idziemy na ważenie i mam trochę stresa... Na ostatnim ważeniu w 16 dobie życia Natalka ledwo (o kilkadziesiąt g) przekroczyła wagę urodzeniową. Nie miała nawet 3 kg jeszcze. Dziś zobaczymy, mam nadzieję że przybrała bo bardzo bardzo ni chciałabym jej dokarmiać:(

A czemu wszystkie piszecie, że oby przetrwać do 3 miesiąca? To jest jakiś przełomowy moment? I chodzi o rozpoczęty czy zakończony 3 miesiąc życia?

No i mam znow pokarm ;)) z tym znowu chodzilo mi o to ze z pierwszym synem stracilam. Okazalo sie ze mam duze zapalenie ale je rozmasowalam w miare i powolo schodzi, aczkolwiek bez antybiotyku sie nie obejdzie.. Polozna stwierdzila ze tak sie zestresowalam ze zablokowalam produkcje oksytocyny. Dala mi tabletki na persaltyke jelit, ktore swietnie dzialaja na laktacje, te herbatki humana ale powiedziala zebym na uspokojenie wypila sobie piwo. I wypilam. Zwyklego kasztelana, wzielam tabletke wypilam herbatke i pokarm jest! I mala spala do 4 i nie denerwuje sie juz tak ;))

Musialam sie wygadac..

Jezeli chodzi o kawe, to ja pije ale mleko z kawa nie kawe z mlekiem i malej nic nie jest ;)

Julitka dzieki za rade,tak robie:)

Dziewczyny odpoczywajcie jak najwiecej mozecie,balagan nie ucieknie. A jak domownicy beda glodni to zjedza wszystko ;)

Milego dnia mamusie!

Fazerka to nieźle maluszek nabrał wagi, jeszcze na cycusiu! Ty tam jakiś eliksir produkujesz :p
My dziś idziemy na ważenie i mam trochę stresa... Na ostatnim ważeniu w 16 dobie życia Natalka ledwo (o kilkadziesiąt g) przekroczyła wagę urodzeniową. Nie miała nawet 3 kg jeszcze. Dziś zobaczymy, mam nadzieję że przybrała bo bardzo bardzo ni chciałabym jej dokarmiać:(

A czemu wszystkie piszecie, że oby przetrwać do 3 miesiąca? To jest jakiś przełomowy moment? I chodzi o rozpoczęty czy zakończony 3 miesiąc życia?
Skończony trzeci miesiąc. U mnie ze starszą tak było że jak wybił trzeci miesiąc z dnia na dzień kolka prawie zniknęła. Brzuszek wtedy dojrzewa chyba.
No i mam znow pokarm ;)) z tym znowu chodzilo mi o to ze z pierwszym synem stracilam. Okazalo sie ze mam duze zapalenie ale je rozmasowalam w miare i powolo schodzi, aczkolwiek bez antybiotyku sie nie obejdzie.. Polozna stwierdzila ze tak sie zestresowalam ze zablokowalam produkcje oksytocyny. Dala mi tabletki na persaltyke jelit, ktore swietnie dzialaja na laktacje, te herbatki humana ale powiedziala zebym na uspokojenie wypila sobie piwo. I wypilam. Zwyklego kasztelana, wzielam tabletke wypilam herbatke i pokarm jest! I mala spala do 4 i nie denerwuje sie juz tak ;))

Musialam sie wygadac..

Jezeli chodzi o kawe, to ja pije ale mleko z kawa nie kawe z mlekiem i malej nic nie jest ;)

Julitka dzieki za rade,tak robie:)

Dziewczyny odpoczywajcie jak najwiecej mozecie,balagan nie ucieknie. A jak domownicy beda glodni to zjedza wszystko ;)

Milego dnia mamusie!

Dobrze że pokarm wrócił. Masowanie pewnie miłe nie było ale znowu zastój też nie jest przyjemny. Zazdraszczam piwa ;)

reklama
Doradzi mi któraś z was jakiś sposób czy preparat który wspomaga laktację? Mam wrażenie ze młodemu troche mało mojego pokarmu a wolałabym mieć go więcej zeby nie dawać mm, przestałam odciągać i karmie go od 3 dni (2 razy tylko ściągałam) wyłącznie z cyca i mam wrażenie ze od tej pory pokarmu jest mniej... [emoji53]

Do góry