reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Lila dzieki ze pytasz [emoji5]
Niestety od rana spędziłam czas w szpitalu pod kroplówka + masaz szyjki [emoji849] i zero efektu, ze 3 moze 5 marnych skurczy i rozwarcie cm. Wyszłam na własne zadanie bo dzis juz nic by nie robili, jutro tez, a po jutrze znów kroplówka
Wiec wole spędzić noc w swoim łożku, a gdyby cos do szpitala nie mam daleko
Martwiłam sie tak jak bedzie po kroplowce ze skurczy dostanę niemilosiernych a sie okazuje ze na mnie to wogole nie zadziałało
Wiecie co płakać mi sie chce!
Boje sie ze skończy sie cesarka [emoji20][emoji24]

Ilona2701 miałam pytać co u Ciebie, mam nadzieje ze bedzie lepiej niż u mnie!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dopiero jutro będą decydować co ze mną ale w razie czego to do rana mam być na czczo. Na kolejnym ktg pojawiły się jakieś skurcze ale ja nic nie czułam

Jejku,oni tak długo muszą w tych szpitalach zwlekać z decyzjami,mnie pewnie też to będzie czekać....
LuckyJuly a ty ile jesteś po terminie?

Hej dziewczyny.
Ja tak szybko: u mnie nic nowego, nadal czekamy, we środę KTG, w piątek wywołanie i pewnie tak się skończy, jak i nie cesarką.

Gutka
, ja idę w piątek i tam siedzę (w szpitalu) i ani mi się śni podróżować podczas ŚDM ;) (wiesz w razie czego co robić?)
Aleksandra, Ruda - ja mam też tak, że czasami mocniejsze, a czasami słabsze ruchy. Podobno można zjeść coś słodkiego, na mnie to nie działa, najbardziej można dziecko poruszyć u mnie jak kładę się na plecach. I to też niekoniecznie są kopniaki, tylko też rozciąganie albo przeciąganie nóżkami - wędrująca górka ;)

Macie jakieś rady co do badania KTG? Dziś dziewczynie obok kazali zjeść i wrócić, bo zapis był jakiś nie tak.

Dobra, zbieram się do spania, jak się nic nie zadzieje to wracam rano jutro ;)

Ja jak ostatnio byłam to też dziewczynie kazali zjeść coś słodkiego,przespacerować się i wrócić do ponownego zapisu,bo tętno było poniżej 110
U nas nie ma tego problemu bo zawsze ok 150-160 tylko jak linia staje bardziej prosta bez tych skoków do góry to mi położna kiedyś tak brzuchem śmiesznie ruszała,jakby chciała złapać dziecko i wtedy znów były górki;-)

[QUOTE="

Wy też macie pępek tylko wietrzyć?? Po ilu dniach odpadł??[/QUOTE]
Ja tylko wietrzyłam i zaczął podchodzić ropà i śmierdzieć to przy każdej zmianie pieluszki pryskałam oktaniseptem i wycierałam patyczkami do uszu i odpadł w 5 dobie

Dziewczyny moj maluszek nie robil kupki od 11. Od czasu do czasu poplakuje i chyba go ten brzuszek boli. Co robc? :(
Ja masuje brzuszek ale też czasem działa jak sadzam małą pleckami do siebie a nóżki na moich udach. Dzisiaj jak tak siedzialysmy to trzasnela mega kupkę, może nóżki lekko zgięte pomagają.

Dziewczyny moj maluszek nie robil kupki od 11. Od czasu do czasu poplakuje i chyba go ten brzuszek boli. Co robc? :(
Podobno Maluszki karmione piersią mogą nie robić kupki przez tydzień i jest to jak najbardziej normalne. Jak Michałek nie robił kupki 3 dni to mimo wszystko masowałam mu brzuszek i uginałam nóźki co pomogł mu się wypróżnić. Teraz jak robi kupę też zginam mu nogi i widzę, że to pomaga.

reklama
Do góry