reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lizzy trzymam kciuki żeby szybko i sprawnie poszło :)
Ja siedzę jak na bombie, już 4 dni po terminie i nic się w zasadzie nie dzieje. Dzisiaj w nocy pojawiły się pierwsze skurcze ale nie bolało jakoś strasznie. Jak nic się nie wydarzy to w poniedziałek do szpitala. Najgorsze jest to czekanie, tym bardziej że ostatnią wizytę miałam 01.07 a mój gin teraz jest na urlopie i jakby coś się działo to od razu izba

reklama
Hej dziewczyny.
Giuliaa, gratulacje córeczki :)
Lizzy, trzymam kciuki za rozwój sytuacji :)

Słuchajcie, dziś mój termin ;) ha, ha, ciekawe czy się coś zadzieje.
Od wczoraj mam takie tępe bóle chwilowe na dole, napięcia brzucha prawie cały czas, biegam co chwilę do wc, a leci kilka kropelek, ale nic poza tym. Jak się nic nie rozwinie do wieczora to jedziemy na ktg i zobaczymy co mi tam powiedzą.
A od rana bombardowanie smsami z pytaniami jak leci i czy to już ;)

Tak na szybko, bo zapomniałam ładowarki, a mąż będzie później.
Dali mi oxy, zaczęły się mega skurcze, więc odpieli i stwierdzili, żeby samo się rozwinęło, bo miałam dużo skurczy przed już. Także sobie poleżę i poczekam aż Młody zdecyduje się wyjść :) nie pytajcie jak bardzo jestem zła :p

Urodzilam wczoraj Zuzie:) uczucie niesamowite... Wiecej napisze jak ochlone i odespie 9godzinny porod:)
Wspaniałe wieści. Gratuluję
Hej mam pytanie do Was Mamy,

Staram sie dobrze jesc bez smazenia, tlustego i ciezkiego a malutki i tak placze i wygina sie i sie denerwuje. Wydaje mi sie ze ma problem z kupka i gazami tez i teraz pytanie ile czasu mija zanim cos zjem i to sie znajdzie w moim mleczku? Bo nie potrafie tego ogarnac co moglam zjesc ze mu zaszkodzilo...moze to glupie ale no nie wiem :-(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Mi się ogólnie wydaje że takie lekkie problemy z brzuszkiem zawsze są, nieważne co zjesz. Brzuszek też musi się nauczyć trawić. Masuj brzuszek przed jedzeniem. Zataczaj kółko wokół pempka zgodnie z ruchem wskazówek zegara przed jedzeniem.
Jak zjesz rano to po poludniu powinnas miec to w pokarmie. Sprobuj malenstwo klasc czesto na brzuszku i zrob herbatke z koperku i daj do picia. Ja teraz tez mam ten problem i zaraz jade do apteki po ta herbatke z kopru ;))

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tą herbatą to radzę nie przesadzać z ilością bo później buzuje brzuszek i bobas jest niespokojny.
A mozna tak dopajac? mi w szpitalu zabronili, tylko mleko :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Taką herbatkę traktuj zdrowotnie a nie jako picie, bo tak to nie ma potrzeby dopajać.
Herbatkę najlepiej pić samemu, a to i tak przenika do mleka, po około miesiącu można bobasowi podawać takie herbatki - nie wcześniej. Taką dostałam informację w szkole rodzenia ;)
A mi położna mówiła że od razu można. Ale co położna to inaczej gada.

Maja też zaczyna mieć problemy z brzuszkiem, ale ponieważ ma dopiero tydzień to ja jej nic nie podam. Ale masuje brzuszek, odbijam kilka razy jak się pręży i kładę na brzuszku choć na chwilę, bo nie lubi. Biedne te małe brzuszki.

@Lizzy działaj;)

Paula Dabro... spróbuj przez parę dni (2-3 jeść to samo), musisz się przemęczyć ale to pomaga. Ja na początku - ( śniadania, kolacje i w ciągu dnia) pieczywo z drobiową jasną wędliną + ogórek świeży, obiady - gotowana na kostce rosołowej pierś z kurczaka + mizeria albo sałata ze śmietaną + ryż.
U mnie to zawsze działa, pojutrze Malutki nie powinien mieć już problemów z brzuszkiem. Potem wprowadzaj po jednej dodatkowej rzeczy ale nie codziennie tylko też jedna nowość co drugi trzeci dzień np za 3 dni zjedz na kolację gotowaną fasolkę szparagową (można podczas karmienia) ale samą, bez masła i bułki tartej. POtem spróbuj pomidora, jabłko, jakieś zupy.
U mnie to zawsze działa i pomaga. Trzeba się przemęczyć.
Co do dopajania to jak kp to nie ma takiej potrzeby. Ja w tej chwili trochę dopajam ale to ze względu na żółtaczkę, żeby szybciej ją wypłukać z organizmu (takie mam zalecenia od położnej)

Pozdrawiam Resztę Dziewcząt

Jestem po wizycie w szpitalu.
Jest ok, ale od środy mały mało przybrał na wadzę, bo jakieś 20g :( Dobrze, że spadku nie zaliczył. Kazali przyjść na kolejne ważenie w poniedziałek.. Nie wiem co robić, bo karmię regularnie co 3h, albo częściej jeśli się sam obudzi i zawoła. Dostaje pierś i butlę, a wygląda na to, że to jednak za mało :( Do tego jest niemożliwym śpiochem przy piersi zasypia zaraz i rozbudzanie go niewiele pomaga, bo i tak zaraz zasypia znowu. Wcina po ca 60ml za każdym razem z butli. Po opróżnieniu butli to już w ogóle odlatuje i się go łatwo obudzić nie da. W szpitalu powiedzieli, by więcej karmić, ale on już dostaje tyle ile tylko może zjeść..
Nie wiem może spróbować karmić częściej, co 2h?
Taka kruszynka z niego, 2746g miał dzisiaj. Ma już tydzień.

reklama
Flammie ;) spokojnie kochana a zoltqczki nie ma ? ewentualnie jak znowu mało przybiera niech zrobią ci posiew z moczu ;) bo często jakaś bakteria się zdarza a póki nie ma podstaw nie robią badań mój jadł cyca i spadł z wagi a teraz je cyca i 70 ml z butli i dobił do 3 kg w 9 dni ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry